maritbet girişmaritbet
Bakan Nihat Zeybekci'den Makel'e tam not!

Bakan Nihat Zeybekci'den Makel'e tam not!

Makel’in LED aydınlatma fabrikasını ziyaret eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yerli ve milli üretimin önemine dikkat çekti.

Yüzde yüz yerli sermaye ile 41 yıldır elektrik malzemeleri sektöründeki faaliyetlerine aralıksız devam eden Makel, bir süredir gerçekleştirdiği yatırımların sonucu olarak Türkiye'de LED aydınlatma sistemleri konusunda yerli bir firma olarak üretim  yapıyor. 

1977 yılından bugüne dek elektrik malzemeleri sektöründeki büyümesini istikrarlı şekilde sürdüren Makel, yatırım süreçleri ve büyümesi devam eden ilk yerli LED aydınlatma fabrikasında bugün Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'yi ağırladı. Fabrika'da Led Aydınlatma üretim tesislerini gezen ve yetkililerden bilgi alan Bakan Zeybekci'ye Makel Yönetim Kurulu Başkanı Necati Çalışkan, yönetim kurulu ve üst düzey yöneticiler eşlik etti.  

Ziyaret sırasında konuyla ilgili bir açıklama yapan Çalışkan,  Türkiye pazarındaki LED aydınlatma ürünlerinin ithal olduğuna dikkat çekti. Makel Yönetim Kurulu Başkanı Necati Çalışkan konuşmasını şöyle sürdürdü; 

“Büyük özveri ile gerçekleştirdiğimiz LED Aydınlatma yatırımı ile ilk etapta Türkiye'deki LED aydınlatma ürünlerinin %20'sini karşılamayı hedefliyoruz. İlerleyen dönemde iç pazardaki payımızı artırırken yurtdışı LED aydınlatma ürünleri pazarında da geniş bir ağa ulaşmayı planlıyoruz. Makel olarak bugün, ellinin üzerinde ülkeye ihracat yapıyoruz. Öncelikli amacımız daima ülkemize katma değer oluşturmak oldu. Bu anlamda ülkemizde yerli bir üretime daha imza atarken öncü olmaktan da büyük memnuniyet duyuyoruz. Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci'nin de fabrikamızı ziyareti bizleri daha da cesaretlendirdi.” dedi.

EKONOMİ BAKANI NİHAT ZEYBEKCİ'DEN TAM NOT

Makel'in İstanbul – Esenyurt'taki LED aydınlatma fabrikasını ziyaret eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yerli üretim noktasında gerçekleştirilen yatırımdan dolayı Makel ailesini tebrik etti ve milli üretimin önemine değindi.

45 bin metrekare kapalı alan üzerinde anahtar grubu, grup prizleri, şalt ürünleri, sigorta kutuları, aksesuarlar, akıllı ev sistemleri, endüstriyel ürünler elektrik sayaçları ve led aydınlatma ürünleri üreten Makel'in anahtar – priz, akıllı ev ve otomasyon sistemleri, şalt & endüstriyel ürünler ve sayaç dahil 17 binin üzerinde ürün çeşidi bulunuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nihat Zeybekci, CNR Emlak 2014 Fuarı'nda konuştu
  • 11.09.2014 14:47

Nihat Zeybekci, CNR Emlak 2014 Fuarı'nda konuştu

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CNR Emlak 2014 Fuarı'nın açılışında konuştu. Ekon ...

Cesur bir tercih, güçlü bir stil; Delta Koltuk
  • 21.09.2020 15:56

Cesur bir tercih, güçlü bir stil; Delta Koltuk

Yeni nesil tasarım anlayışı Loda farkıyla yeniden yorumlanıyor, çağdaş yaşam ala ...

"Bu proje Ege ve Akdeniz'in turizmini şahlandıracak"
  • 18.01.2019 12:27

"Bu proje Ege ve Akdeniz'in turizmini şahlandıracak"

Nihat Zeybekci’nin gündemine aldığı İzmir- Antalya Otoyol ve Hızlı Tren Projesi, ...

"Mega projeler bittiğinde İzmir bir dünya şehri olur"
  • 17.01.2019 09:29

"Mega projeler bittiğinde İzmir bir dünya şehri olur"

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, Habertürk TV'de ...

"İstanbul - İzmir Otoyolu bu yıl bitiyor"
  • 13.01.2019 11:27

"İstanbul - İzmir Otoyolu bu yıl bitiyor"

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, CNN Türk’te ...

Nihat Zeybekci: 10 mega projenin 5'i Türkiye'de
  • 02.05.2018 09:20

Nihat Zeybekci: 10 mega projenin 5'i Türkiye'de

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Proje Bazlı Teşvik Sistemi'nin önemli bir fırsat olduğu ...