maritbet girişmaritbet
Bakan Lütfi Elvan'dan Kuveytlilere 'yatırım' mesajı!

Bakan Lütfi Elvan'dan Kuveytlilere 'yatırım' mesajı!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, işadamlarıyla birlikte çıktığı 2 günlük Körfez seyahatinin ilk durağı olan Kuveyt’te önemli açıklamalarda bulundu.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, işadamlarıyla birlikte çıktığı 2 günlük Körfez seyahatinin ilk durağı olan Kuveyt'te, “150 milyar dolarlık yatırım planlarınızda Türk işadamlarıyla birlikte çalışın” mesajı verdi.

Elvan, Kuvyetlilere, “Türkiye, Kuveyt'in Avrupa'ya açılan kapısı. Kuveyt de, Türkiye'nin Körfeze açılan kapısı. Birlikte olursak, birlikte çalışırsak daha güçlü oluruz” dedi. Kuveyt'e işadamlarının yanı sıra MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, CHP Hatay milletvekili Birol Ertem'in de aralarında bulunduğu bir heyetle gelen Elvan, gün boyunca Kuveytli yetkililerle görüştü. Öğleyemeğinde de Katarlı işadamlarıyla görüşen Elvan burada, 15 Temmuz sonrası gelişmelere değindi. 

3.5 YILDA BİTECEK

Körfez ülkelerinin dış dünyaya yaptığı yatırımlarda 16.9 milyar dolarla Türkiye'nin birinci sırada olduğunu ifade eden Elvan, “Kuveyt-Türkiye ilişkileri de hızla gelişiyor. İki ülke arasındaki 700 milyon dolarlık ticaret hacmi, iki ülke için de yeterli değil. Daha da yukarılara çekmeliyiz” dedi. Türkiye'de Kuveytli yatırımcıların 2 milyar dolarlık yatırımları olduğunu, Türk firmaların da Kuveyt'te 30 projede çalıştığını ve 6.3 milyar dolarlık bir iş hacmine sahip olduğuna dikkat çeken Elvan, Limak'ın kazandığı Kuveyt Uluslararası Havalimanı ihalesinden de bahsetti. İhaleyi bir Türk firmasının kazanmasından memnuniyet duyduklarını kaydeden Elvan, 6 yılda yapılması öngörülen projenin 3.5 yılda bitirileceğini ifade etti.

Kuveyt'in 2015-2020 döneminde aralarında altyapı, petrokimya, sağlık, ulaştırma gibi alanların da bulunduğu sektörlerde 150 milyar dolar yatırım planladığına dikkat çeken Elvan, bu yatırımlara Türk firmalarının talip olduğunu söyledi.

YATIRIM YAPANA VATANDAŞLIK

Gayrimenkul alanlara 1 yıl oturma izni verildiğini ve 8 yıl gayrimenkulün korunması durumunda da süresiz oturma izni verildiğini belirten Kalkınma Bakanı Elvan, “Yeni bir düzenlemeyi yürürlüğe koyuyoruz. Belirli  bir miktarın üstünde yatırım yapanlara Türkiye'de vatandaşlık hakkı vereceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Banka kredilerinin yüzde 32.1’i ev almak için çekildi
  • 10.08.2021 10:21

Banka kredilerinin yüzde 32.1’i ev almak için çekildi

Vatandaş konut almaya devam ediyor. Yılın ilk çeyreği itibarıyla bankalardan 277 ...

Bakan Elvan faizsiz ev ve konut edindirme kampanyaları ile ilgili açıklama yaptı
  • 18.11.2020 09:07

Bakan Elvan faizsiz ev ve konut edindirme kampanyaları ile ilgili açıklama yaptı

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığın ...

Şehir hastanesine Thyssenkrupp Asansör imzası
  • 21.01.2021 07:30

Şehir hastanesine Thyssenkrupp Asansör imzası

Thyssenkrupp Asansör, Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi’nin asansör ve y ...

İzmir için büyük tehlike! Tüm şehir yerle bir olabilir!
  • 10.12.2020 10:44

İzmir için büyük tehlike! Tüm şehir yerle bir olabilir!

İzmir depremi sonrasında yapılan araştırmada, şehir genelindeki çoğu binanın 199 ...

Türkiye, yatırımlarda yeni cazibe merkezi olacak!
  • 08.12.2020 11:08

Türkiye, yatırımlarda yeni cazibe merkezi olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'nin yatırımlarda cazibe merkezi olm ...