maritbet girişmaritbet
Bakan Fatma Güldemet Sarı'dan Çanakkale mesajı...

Bakan Fatma Güldemet Sarı'dan Çanakkale mesajı...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde şehitlerimizi yad etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın Çanakkale mesajı: 

"Dünya üzerinde eşi, benzeri olmayan bir destandır Çanakkale Zaferi…
 
Milletimizin en zor şartlarda dahi bağımsızlık uğruna nasıl kutsal bir mücadele verdiğinin tarihidir 18 Mart 1915.
 
Çanakkale Zaferi, milletimizin bu topraklardaki varlığı, istiklali ve istikbali için verilen, eşine rastlanmayan bir ayakta kalma savaşıdır.

Aziz milletimiz, yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, yüksek bir ruh ve sarsılmaz bir inançla kazandığı bu zaferle, hem milli tarihimizi, hem de dünya tarihini adeta yeniden şekillendirmiştir.
 
Çanakkale'de, 1915'te bir kez daha görülmüştür ki, yeryüzündeki hiçbir silah, vatan ve millet sevgisine karşı muzaffer olamayacaktır.
 
Bu zaferin, tarihimiz için bir başka önemi de, İstiklal Mücadelemizin yapılabilmesine ve bağımsız Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşuna öncülük etmesidir.
 
Onun için bizler bu zaferi, sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, halen sürdürmekte olduğumuz kararlı medeniyet yürüyüşümüzün en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görüyoruz.
 
Bu nedenle, milletçe duygu birliğimizin büyük bir coşkuyla tezahür ettiği bugün, bizi tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan yapan yüksek değerlerimizi daha gür sesle tekrar etme günüdür.
 
Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini hedef alan terör örgütüne karşı tek yürek olduğumuzu bir kez daha haykırma günüdür.
 
Bugün bin yıllık kardeşliğimizi bozmak için uğraşan şer ve nifak odakları bilmelidir ki; bu beyhude bir çabadır.
 
Çünkü biz, farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, bizi birbirimize sarsılmaz bağlarla bağlayan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçılarıyız.
 
Bundan 101 yıl önce vatan müdafaası için birleşen yüreklerimiz, bugün de aynı sevdayla, aynı ruhla, aynı inanç ve kararlılıkla, Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi yüceltmek ve payidar kılmak için çarpıyor, çarpmaya da devam edecektir.
 
Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, “Çanakkale Geçilmez” diyerek adını tarihe yazdıran tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz.

Ruhları şad olsun"

Yorum Yaz