maritbet girişmaritbet
Bakan Ersoy’dan Kapalıçarşı'da aşırı yağış açıklaması

Bakan Ersoy’dan Kapalıçarşı'da aşırı yağış açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, aşırı yağışla ilgili Kapalıçarşı’nın çatısında açıklamalarda bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan ile birlikte ilçedeki tarihi noktalarda incelemelerde bulundu. Tarihi Kapalıçarşı'yı da gezen Bakan Ersoy, Kapalıçarşı'nın çatısında açıklamalarda bulunarak, çatının testi başarıyla geçtiğini söyledi.

Bakan Ersoy “Kapalıçarşı turizm açısından önemli noktalardan birisi, çok önemli kültür varlığımız. Açıkçası birazda şanslı atlattık, bunu geçen sene yapılan çalışmalara borçluyuz. Valilik tarafından finanse edilmiş, yapılmış olan bir çatı çalışması var. Çatı baştan sona geçen sene yenilenmişti. Bugün iyi de bir test geçirmiş oldu, çatıdan herhangi bir sızma olmadı. Çatıda başarılı bir şekilde toplanan su giderlerle ana kanalizasyona aktarıldı. Ana kanalizasyon giderlerinin bu iklim şartlarına, yağmur oranlarına göre uygun olmaması sebebiyle taşıyamıyor. Taşıyamayınca giderlerden tekrar tıkıyor ve tekrar çatıdan gördüğünüz açık camlardan içeriye sızma oluyor. Birkaç noktada sızma olmuş, çatı başarıyla aktardığı için. Dernek yetkilileri ve Fatih Belediye Başkanımızla beraber incelemelerde bulunduk. Bu ikinci kalan kısmı için, giderlerden akan suyun başarılı bir şekilde yeni iklim şartlarına uygun biçimde aktarması için alt yapıyla ilgili çalışmaları yapıp, bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için gerekli önlemleri alacağız” dedi. 

“Bir daha yaşandığında böyle bir senaryonun yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapacağız”

Tarihi noktalarda tespitlerde bulunduklarını dile getiren Bakan Ersoy, ”Hem Kültür Varlıklarına bağlı olan hem de Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı olanlarla ilgili tespit çalışması yapıyoruz. Bunlarla ilgili alt yapıda ne tür değişiklikler, ne tür yatırımlar yapılması gerekiyorsa, yeni iklim şartlarına göre o çalışmaları hem Bakanlığımız, hem de Genel Müdürlüğümüz beraber belediyelerimizin de desteğini alarak yürüteceğiz. Ama bu tek başına Bakanlığın yapması gereken bir iş değil. Hem Büyükşehir hem de ilçe belediyesiyle ortak bir çalışma yapmamız gerekiyor. Bizde kendi sorumluluğumuzu alıp tespitler yapıp, bir daha tekrarlandığında böyle bir senaryo yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz