maritbet girişmaritbet
Bakan Eroğlu, Diyarbakır'da 5 tesisin açılış törenine katıldı

Bakan Eroğlu, Diyarbakır'da 5 tesisin açılış törenine katıldı

Bakan Eroğlu, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde düzenlenen 167 milyon liralık yatırım olan 5 tesisin açılış törenine katıldı.

Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, Diyarbakır'ın ilim ve kültür merkezi olduğunu, pek çok medeniyete beşiklik yaptığını hatırlattı.

Diyarbakır'ın ilçelerini çiçek gibi yapacaklarını belirten Eroğlu, "Barajların sulamasını yapacağız diye söz vermiştim. Burada GAP'ta çok sayıda sulama tesisini yüzde 12'den yüzde 55'e ulaştık. Ana kanallar yaptık. GAP'ta 2 yüz kilometre dev ana kanallar var. Çok sayıda sulama tesisini de hayata geçirdik. Sulama alanlarına hız veriyoruz, halkın kalkınması için ne gerekiyorsa yapacağız. Burada sulama olunca yılda 2 veya 3 defa mahsul alabiliyor. Çiftçiyi özellikle aynı tarladan sulama olması halinde alacağı zirai gelir 4 buçuk misliyle 14 misli artıyor. Yani zenginlik demek. Diyarbakır'ın eski haline bakın birde şimdiki haline bakın muhteşem bir gelişme var. Yeterli mi? Değil. İnşallah Büyükşehir Belediye Başkanımız ve diğer ilçe belediye başkanlarımızın tüm gayretleriyle Diyarbakır muhteşem bir şehir olacak." diye konuştu.

Güneydoğu Anadolu Projesinin yüzde 90'ının kendi mesuliyetlerinde olduğunu belirten Eroğlu, "GAP'ı bütün dünyaya gıda ihraç eden bir merkez yapacağız. Bölgeye, Ortadoğu'dan Afrika'ya kadar bir merkez olacak. Bunu hep birlikte göreceğiz, bitmek üzere. GAP eylem planını Allah'ın izniyle 31 Aralık 2019 saat 16.59'a kadar bitirmek üzere tüm arkadaşlarımızla sözleştik." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'ı kültürüyle, tarihiyle, tabii özellikleri ve peygamberler diyarı olarak hatırlamak istediklerini vurgulayan Eroğlu, bunun ilk adımı olarak Eğil'i Peygamberler Tabiat Parkı ilan ettiklerini söyledi.

Eroğlu, Diyarbakır'a her gelişlerinde müjde ile geldiklerini belirterek, şimdi de yaklaşık 3 katrilyonluk 51 müjde ile geldiklerini kaydetti.

2017, 2018 ve 2019 olmak üzere 3 yılı sulama tesislerindeki yatırımlarda hamle yılı ilan ettiklerini belirten Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geçen yılın sonuna kadar Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak 4 milyar 320 milyon lirayla en çok yatırımı Diyarbakır'a yaptık. Hayırlı olsun ama bunu çok görmüyoruz. Çünkü buranın hakikaten ihtiyacı var. Biz buraya ne yapılırsa az diyoruz. Diyarbakırlı kardeşlerim en güzeline layık. Geçen yıl sonuna kadar böyle ama herhalde bu yıl 5 milyar yatıracağız. Şu anda tüm bakanlıklar içinde birinci sıradayız. İkinci sırada ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı var. Oda geçen yıl 3 milyar 60 milyon lira yapmış bu senenin sonuna kadar 3,5 milyonu yakalayacak."

Yedi tane inşaat safhasında barajların olduğunu anımsatan Eroğlu, bunlardan bazılarının yüzde 90 oranında bittiğini aktardı.

Silvan barajının bölgenin en büyük barajı olduğunu dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti:

"Bu PKK var ya buranın kalkınmasını önlemek için neler yapıyor. İş makinelerini yaktı, yollara tuzaklar kurdu, bombalar koydu, şantiye şefimizi kaçırdılar, elemanlarımız yaralandı ama biz bu barajı yapacağız Allah'ın izniyle. Ne pahasına olursa olsun yapacağız. Orada gerekirse bu güzel memleketin önünü kesmek isteyen, ekmeğine el uzatan, kalkınmasını engelleyen bu hainleri son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bertaraf edeceğiz. Bu barajları, tesisleri yapacağız herkes emin olsun."

Törene, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Ebubekir Bal, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, DSİ Genel Müdür Murat Acu, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar ve vatandaşlar katıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TBMM'ye sunulacak! Yapı polisliği kuruluyor!
  • 06.12.2021 10:44

TBMM'ye sunulacak! Yapı polisliği kuruluyor!

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, yapı polisinin kurulmasından ...

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES projesi açılıyor!
  • 06.11.2021 10:18

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES projesi açılıyor!

Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES" Mardin ve Şırnak sınırları içerisin ...

"Hükümetimiz herkesi ev sahibi yapmak için büyük gayret gösteriyor"
  • 21.06.2018 10:43

"Hükümetimiz herkesi ev sahibi yapmak için büyük gayret gösteriyor"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ''Hükümetimiz herkesi ev sahibi yapmak ...

'TOKİ'nin yaptığı evler nerdeyse 1 milyona yaklaştı'
  • 21.06.2018 09:43

'TOKİ'nin yaptığı evler nerdeyse 1 milyona yaklaştı'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar kent merkezindeki 1. Küç ...

Kanal Edirne projesinde sona yaklaşıldı
  • 14.06.2018 14:53

Kanal Edirne projesinde sona yaklaşıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla başlatılan Kanal Edirne’ ...

Kanal Edirne'nin yüzde 95'i tamamlandı
  • 29.04.2018 13:40

Kanal Edirne'nin yüzde 95'i tamamlandı

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Kanal Edirne'nin yüzde 95'inin bittiğini, bir ...