maritbet girişmaritbet
‘Bahtiyar Zaman’ köyü açıldı

‘Bahtiyar Zaman’ köyü açıldı

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, Türkmenistan’daki yeni modern köyün açılışına katıldı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Daşoguz vilayetine yaptığı iş ziyareti sırasında S.A. Niyazov ilçesinde inşa edilen ‘Bahtiyar Zaman' köyünün açılışına katıldı. Devlet Başkanı kurdeleyi kesti ve Bahtiyar Zaman köyünü açtı. Burada halkın milli geleneklerini yansıtan sanat kompozisyonları ile süslenmiş büyük Türkmen ‘toyu' (kutlama) düzenlendi. Kutlama müzikleri eşliğinde, Türkmenistan Devlet Başkanı genç köylülerle birlikte evlerin bulunduğu araziye gitti. Yol boyunca, Milli Lider sanat ustaları ve kültür çalışanları, şarkılar ve danslarla folklor grupları tarafından selamlandı. Türkmen ‘bagşıları' dutar çalarak ve destan gösterileri yaparak yeteneklerini sergilediler.

Zamanın parlak ve karakteristik özelliği yeni örnek yüksek konforlu köylerin inşa edilmesidir. Bilindiği gibi, Türkmen köyünün entegre modernleştirilmesi Milli Liderimiz Gurbanguly Berdimuhamedov tarafından yürütülen Türkmenistan devlet politikasının öncelikli yönleri arasında yer alıyor. 

Aynı zamanda, milli ekonominin anahtar sektörlerinin birisi olan ülke içi ziraat sanayi kompleksinin geliştirilmesi ülke halkı için iyi yaşam koşullarının ve işyerlerinin oluşturulmasına yönelik sosyal hedeflerler uyuyor.

Devlet Başkanının Nisan 2012 tarihli kararı gereğince, inşa edilen yeni köy, 114 hektar alanda yer alıyor. Yeni köyde 500 aile için 274 tek katlı 4 odalı ve 226 iki katlı 6 odalı tam donanımlı evler dahil çeşitli tesislerin inşaatı planlandı. Bunların arasında, yerel yönetim binası, okul, çocuk yuvası, klinik, kültür merkezi, telefon istasyonu, ‘Toy Mekany' banket salonu ve bazı marketler bulunuyor. Köyde yeni cami de yer alıyor. 

Modern ihtiyaçlar göz önüne alınarak planlanan tesislerdeki iki katlı yönetim binası, iş odaları ile birlikte büyük ve küçük konferans salonlarını barındırıyor. Milli sağlık sisteminin gelişmesinin ve lojistik temelinin modernleşmesinin canlı örneği buraya inşa edilmiş ve en modern özelleşmiş cihazlarla donatılmış sağlık evidir.

İnsanları sanat dünyası ile tanıştırmak, ülkenin en zengin tarihi ve kültürel mirasını popülerleştirmek için en uygun koşulları ve imkanları barındıran kültür evi köy halkının kullanımına sunuluyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aşkabat'ta yeni uluslararası havaalanı kompleksi açıldı
  • 17.09.2016 13:57

Aşkabat'ta yeni uluslararası havaalanı kompleksi açıldı

Türkmenistan Devlet Başkanı Aşkabat'ta yeni uluslararası havaalanı kompleksinin ...

‘Bahtiyar Zaman’ köyü açıldı
  • 21.06.2016 12:41

‘Bahtiyar Zaman’ köyü açıldı

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, Türkmenistan’daki yeni mo ...