maritbet girişmaritbet
Bahçeşehir, Almanya'daki ilk Türk üniversitesi oldu

Bahçeşehir, Almanya'daki ilk Türk üniversitesi oldu

Bahçeşehir Üniversitesi, Alman makamlarından izinleri alarak bu güz döneminde Berlin'deki kampüsünde eğitime başlayacak

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Berlin kampüsünde düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada Almanya'da kurulan ilk Türk üniversitesi olmaktan gurur duyduklarını belirterek, "Çok iddalı olacağız. Yeni nesil üniversite kavramının öncüsü olacağız" dedi.

Çok mutlu ve heyecanlı olduklarını ifade eden Yücel, "Türk-Alman Bilim Yılı vesilesiyle Türkiye'de bir Türk-Alman devlet üniversitesi kuruldu. Biz de iki yıldır Berlin'deki kampüsümüzde konuyla ilgili çalışmalarda bulunuyorduk. 10 gün önce gerekli izinler alındı. Hem Türkiye hem de Almanya açısından böyle bir eğitim kurumunun çok yararlı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Alman yasalarına göre kurulan üniversitenin Alman müfredatına uygun eğitim vereceğini belirten Yücel, bu yıl İşletme, İletişim Tasarımı, Üretim Tasarımı ve İçMimarlık olmak üzere 4 bölümle İngilizce eğitim vereceklerini vurguladı. Yücel, gelecek yıl bölüm sayısını yediye çıkaracakları müjdesini de verdi.

Her bölüme 30 öğrenci alınacağını, toplam 120 öğrencinin bu yıl eğitim göreceğini kaydeden Yücel, Berlin Bahçeşehir Üniversitesi'nin lisans süresinin Avrupa ülkelerindeki gibi 3 yıl olacağına işaret etti. Üniversiteye kayıt yaptıran öğrencinin dilediği takdirde 1 yıl Berlin'de, 1 yıl Washington'da ve bir yıl da İstanbul'da eğitimini görerek hem Türkiye hem de Almanya diploması almaya hak kazanacağını yani çift diploma sahibi olacağını vurguladı.

ABD ve İngiltere'nin söz konusu sistemi 50 yıldır uyguladığının altını çizen Yücel, öğrencilerin bu sayede sadece tek bir şehirde kalmayarak dünyaya dağıldığını ve Bahçeşehir Üniversitesi'nin de öğrencilerine uluslararası dolaşım hakkı sağladığını kaydetti.

Almanya'daki üniversiteden mezun olacak bir öğrencinin Almanya'da 18 ay boyunca iş arama hakkı olduğunu ve iş bulduğu takdirde de Almanya'da kalma hakkını elde edeceğini anlatan Yücel, Türkiye'ye oranla daha ucuz olan üniversite ücretinin aylık 500 avro olarak belirlendiğini söyledi.

Berlin'de bir de Sosyal Bilimler Araştırma Merkezi açtıklarını belirten Yücel, Almanya'da yaşayan Türklerin sorunlarıyla yakından ilgileneceklerini kaydetti. 

Yücel, Berlin'deki üniversitede Berlin Eyaleti Eğitim Senatörü Jürgen Zöllner ve Berlin Film Festivali Berlinale'nin düzenleyicisi Dieter Kosslick gibi isimlerin ders vereceğini hatırlattı. Barınma konusunu da çözdüklerini kaydeden Yücel,  Steglitz ilçesinde 120 kişilik yurtlarında aylık ücretin 450 avro olduğunu belirtti.

Türkiye'den Berlin Bahçeşehir Üniversitesi'ne kaydolmak isteyenler, üniversiteye giriş sınavından en az 180 puan almak zorunda. Almanya'dan bu üniversiteye girmek için ise aranan şart lise diploması ve lisede aldığı bitirme notu.

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Şenay Yalçın da üniversitenin Japonya'dan ABD'ye 22 farklı ülkede eğitim imkanları olduğu ve bu nedenle Bahçeşehir Üniversitesini "üzerinde güneş batmayan üniversite" olarak tanıttıklarını söyledi. Yalçın, Avrupa'ya da geç ama güçlü geldiklerini belirtti.

Bahçeşehir Üniversitesi Almanya Eş-rektörü Süheyla Schröder, 16 yıllık tecrübeyle Almanya'da eğitim vereceklerini ifade ederek bilgi konusunda batıdan tek yönlü akan suyun artık iki yönlü olduğunu dile getirdi. Bahçeşehir Üniversitesi'nin tanıtım toplantısına üniversitenin Eş-rektörü Hans Dieter Klingemann, Yeşiller Partisi Milletvekili Özcan Mutlu, Bahçeşehir Üniversitesi Köln yetkilisi Öznur Yıldırım ve Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen katıldı.
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bahçeşehir, Almanya'daki ilk Türk üniversitesi oldu
  • 11.07.2014 16:41

Bahçeşehir, Almanya'daki ilk Türk üniversitesi oldu

Bahçeşehir Üniversitesi, Alman makamlarından izinleri alarak bu güz döneminde Be ...

Bahçeşehir Üniversitesi Berlin’de yeni kampüs açtı!
  • 12.07.2012 06:55

Bahçeşehir Üniversitesi Berlin’de yeni kampüs açtı!

Dünyanın 35 ülkesinden 186 üniversiteyle işbirliği yapan Bahçeşehir Üniversitesi ...