maritbet girişmaritbet
'Bağcılar'da metro olmayan hiçbir mahalle kalmayacak'

'Bağcılar'da metro olmayan hiçbir mahalle kalmayacak'

Bağcılar Belediyesi’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği Halk Meclisi toplantılarının bu yıl ki ilk toplantısı Çınar Mahallesi'nde yapıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Şehit Abdullah Tayyip Olçok Bilgi Evi'nde yapılan toplantıda, ilçe sakinleri hem kişisel hem de mahalle içinde yaşadıkları sorunları muhataplarına yönlendirdi.

Salonda yerini alan yöneticiler, soruları cevapladı. Bazı sorunlara sıcağı sıcağına toplantıda çözüm bulunurken, kimi sıkıntılar daha sonra çözülmek için yetkililer tarafından not alındı.

Sıkıntı ve sorunların yanında özverili çalışmalarından dolayı Bağcılar Belediyesi başta olmak üzere kurumlara teşekkür etmek için söz alanlar da oldu.

Toplantıda konuşan Bağcılar İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, bir aydır burada olduğunu, toplantıya ilk kez katıldığını belirtti.

Eldivan, Bağcılar'da İstanbul'un en büyük ilçelerinden biri olmanın zorluklarının yaşandığını kaydederek, "En başta yönetilmesi ve idaresi zordur. Ancak iyi tarafı da şu ki ben de Anadolu çocuğuyum ve Bağcılar'da kendimden parçalar buluyorum. Büyükşehir olmasına rağmen burada bozulmamış Anadolu insanı var. Mahalle kültürü hala devam ediyor. İnşallah beraberce güzel hizmetler yapmayı nasip eder. Bağcılar Kaymakamı olarak sevinçli olduğumu söylemek istiyorum. Alt ve üst yapı çalışmalarıyla eğitimiyle her alanda devlet ve yerel yönetimin güzel bir birlikteliği var." ifadelerini kullandı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da ilçede her geçen gün farklı güzellikleri sunmanın huzuru içerisinde olduklarını belirtti.

Çağırıcı, görevi muhabbet içinde ve dostça yaptıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Şu anda inşaatı devam eden 13 okul ve 15 camimiz var. Bağcılar'da 26 metro istasyonu var. Kısa zaman içinde metro olmayan hiçbir mahalle kalmayacak. Çünkü ulaşım medeniyettir. 16 bilgi evimizde 40 bini aşkın çocuğumuz eğitim görüyor. Bu sayı diğer ilçelerin tamamındaki sayıdan fazla. Kapalı spor salonları yüzme havuzları derken gençlere yönelik hizmetlerimiz sürekli artıyor. Ve önümüzdeki dönem ilçemize fen lisesi açıyoruz. Elektrik direklerinin yüzde 90'ı yer altına alındı. Nerede ne ihtiyaç varsa onları en hızlı şekilde karşılıyoruz karşılayacağız."

Halk Meclisi'ne Eldivan ile Çağırıcı ile AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Musa Uzun, Bağcılar Belediyesi başkan yardımcıları, ilçe emniyet müdürlüğü, İGDAŞ, İSKİ ve BEDAŞ temsilcileri, Çınar Mahallesi Muhtarı Hakan Delice ve mahalle sakinleri katıldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Bağcılar kentsel dönüşümün önemli bir merkezidir''
  • 05.08.2022 11:57

Bakan Kurum: "Bağcılar kentsel dönüşümün önemli bir merkezidir''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bağcılar'da vatandaşl ...

İstanbul'daki fırtına Bağcılar'ı da vurdu!
  • 29.11.2021 16:51

İstanbul'daki fırtına Bağcılar'ı da vurdu!

Megakent İstanbul, şiddetli fırtınaya teslim oldu. Bağcılar'da bir sitenin ticar ...

ÇINAR OLİMPİA
  • 24.09.2011 13:40

ÇINAR OLİMPİA

Metar Grup tarafından Bağcılar'da inşa edilen Çınar Olimpia Park'ın yoğun talep ...

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Bağcılar'dan genel kareler!
  • 12.02.2015 11:52

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi Bağcılar'dan genel kareler!

İstanbul'un Avrupa yakasında yer alan ve Türkiye'nin en kalabalık ilçesi olan Ba ...

Plajlara işletme belgesi zorunluluğu geldi!
  • 31.03.2021 10:30

Plajlara işletme belgesi zorunluluğu geldi!

Plaj işletmelerine işyeri açma ve çalışma ruhsatı aldıktan sonra 1 hafta içinde ...

Etlik Şehir Hastanesi projesinde 1.1 milyar dolarlık yapılandırma
  • 30.09.2020 12:43

Etlik Şehir Hastanesi projesinde 1.1 milyar dolarlık yapılandırma

Etlik Şehir Hastanesi projesinde 1.1 milyar Euro'luk yeniden borç yapılandırması ...