maritbet girişmaritbet
Azerbaycan 2. RECEXPO Fuarı 22 Kasım'da yapılacak!

Azerbaycan 2. RECEXPO Fuarı 22 Kasım'da yapılacak!

22-24 Kasım tarihlerinde Azerbaycan'da gerçekleştirilecek olan 2. RECEXPO Fuarı'na Türk firmalar damga vuracak.

Azerbaycan Gayrimenkul Fuarı Recexpo'nun ikincisi 22-24 Kasım tarihlerinde Baku Expo Center'da düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl birçok Türk gayrimenkul firmasının yer aldığı organizasyon, yatırımcıların buluşma noktası olarak belirtiliyor.

Bu yıl, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Emlak Meseleleri Devlet Komitesi Bakanlığı ile ElanExpo ve Atılım Fuarcılık Ortaklığında 22-24 Kasım tarihleri arasında Bakü Expo Center'da geçekleşecek olan, 2. RECEXPO, Uluslararası Gayrimenkul Ve Yatırım Fuarı, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sn. İlhami Aliyev ve Azerbaycan Emlak Meseleleri Devlet Komitesi Bakanı Kerem Hesenenov ve ilgili bakanların katılımı ile gerçekleşecek. Türkiye'den de devletin üst kademesinden katılımın beklendiği fuar, Azerbaycan'ın 2016 yılındaki tek sektörel gayrimenkul organizasyonu olacak. 

Azerbaycan'ın en büyüğü White City, fuarın ana sponsoru

Bakü'nün şuan en büyük ve önemli projesi olan ve 2011 MİPİM ASIA AWARDS'da ‘'Best Future Projests of Central and Western Asia'' ödülünün sahibi Bakü White City, 2. Recexepo, Uluslar arası Gayrimenkul Fuarının Ana Sponsoru oldu. Azerbaycan'da büyük yankı uyandıran fuarda Bakü White City'nin yanı sıra Dreamland Golf Club, Azinko Holding, Yeni Hayat, Aaaf Park gibi Bakü'nün büyük çaplı proje ve firmaları da yerlerini şimdiden aldı. 

Azerbaycan, Türkiye'de gayrimenkul yatırımını seviyor

Güney Kafkasya'nın en güçlü ekonomisine sahip Azerbaycan, son 5 yıldır Türk gayrimenkul sektörü için kurtarıcı pazarların başında geliyor. Azerilerin gittikçe zenginleşiyor ve yurtdışında gayrimenkul yatırımı yapmaya yönelik bilincin gittikçe artıyor olması, onları hem kültürel olarak hem de coğrafik olarak yakın oldukları Türkiye'ye yönlendiriyor. Uzun yıllardır, tatil, sağlık ve eğitim amaçlı olarak başta İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir gibi büyük şehirlerin yanı sıra Ege ve Akdeniz bölgesinin tatil merkezlerini de sıkça ziyaret eden Azeriler; mütekabiliyet yasasının kabul edildiği 2012 yılından beri yatırım yapmak, ülkemize yerleşmek ve iş yapmak gibi amaçlarla gayrimenkul projelerine yoğun ilgi gösteriyorlar. 

Türk gayrimenkul sektörü için Azerbaycan hazır pazar

Türk televizyonlarını yakından takip eden Azerbaycan halkı, Türk şehirlerini ve gayrimenkul projelerini reklamlar aracılığı ile zaten yakından tanıyor. Dolayısıyla Azerbaycan'a projelerini tanıtmak için giden gayrimenkul firmaları yoğun ilgi ve taleple karşılaşmış oluyorlar. Recexpo 2015,Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'nın elde ettiği başarıda organizasyonu ortaklaşa gerçekleştiren Atılım Fuarcılık ve Elanexpo'nun titiz çalışmalarının yanı sıra bu durumun da payı büyük oldu. 

Geçtiğimiz yıl Azerbaycan'ın ilk ve tek Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı olarak, Elan Expo ve Atılım Fuarcılık ortak organizasyonu ile gerçekleşen ve hem Azeri hem de Türk Basını tarafından yakından takip edilen, RECEXPO 2015, elde ettiği büyük başarı ile dikkatleri üzerine çekmişti. 

2015'te devler Bakü'de buluştu

Azerbaycan, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, İtalya, Litvanya, Gürcistan ve Kıbrıs gibi 8 farklı ülkeden; Damac, Ağaoğlu, Sinpaş Holding, Ege Yapı, Kuzu Grup,İş GYO, GİLAN, Meydanbey-Vitrans ortak girişimi QUASAR gibi ,önemli gayrimenkul devlerinin, 100'ün üzerinde gayrimenkul projesi ile yer aldığı fuar Azerbaycan ve çevresinden 7 bine yakın ziyaretçiyi ağırlamıştı. 

2.RECEXPO, devlet televizyonundan duyurulacak

Azerbaycan Cumhuriyeti Emlak Meseleleri Devlet Komitesi'nin Elanexpo ile birlikte organizatörlüğünü üstlendiği fuarın, Devlet TV ve Radyo kanallarında, ülkenin en çok takip edilen online ve yazılı mecralarında yoğun şekilde tanıtımı yapılıyor. Bakü'nün her yeri fuarın afiş ve billboardları ile donatılıyor.Azerbaycan ve çevre bölgelerden yurtdışında gayrimenkul yatırımı yapmak isteyecek ziyaretçilere fuarın duyurulması adına gerçekleştirilen geniş çaplı reklam kampanyaları içerisinde ilki çok yakın bir tarihte gerçekleştirilecek olan basın toplantıları da çok önemli yer tutuyor. Azerbaycan Emlak Meseleleri Devlet Komitesi Bakanı Sn. Kerem Hesenenov, ve ülkenin önemli sektörel dernek yetkililerinin de yer alacağı basın toplantıları ile fuarın Azerbaycan halkına resmi olarak da duyurusu yapılmış olacaktır. Geçtiğimiz yıla göre ilginin büyük oranda artması beklenen fuara katılacak Türk Gayrimenkul Firmaları, Azerbaycan'ın her yerinden binlerce ziyaretçiye projelerini sunma şansını yakalayacak. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Azerbaycan 2. RECEXPO Fuarı 22 Kasım'da yapılacak!
  • 05.10.2016 17:58

Azerbaycan 2. RECEXPO Fuarı 22 Kasım'da yapılacak!

22-24 Kasım tarihlerinde Azerbaycan'da gerçekleştirilecek olan 2. RECEXPO Fuarı' ...