maritbet girişmaritbet
Aynı anda 4 bin 968 lale soğanı dikilirse ne olur?

Aynı anda 4 bin 968 lale soğanı dikilirse ne olur?

Ankara ShoppingFest’te Dünyanın En Çok Kişiyle Çiçek Soğanı Dikimi rekoru kırıldı

Alışveriş, eğlence ve kültürel etkinliklerle devam eden Ankara Alışveriş Festivali (Ankara ShoppingFest-ASF) 16. Gününde ”Dünyanın En Çok Kişiyle Çiçek Soğanı Dikimi” rekorunu kırarak Guinness Rekorlar kitabına girdi. 828 kişi Guinness Hakemi önünde aynı anda 4 bin 968 adet lale soğanı dikti. Rekor denemesine katılan Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, “Festival gibi, rekor denemeleri de gelenekselleşecek” dedi. 

Ankara Alışveriş Festivali'nin ilk rekor denemesi Ankara Ticaret Odası (ATO) Baharatçılar ve Çiçekçiler Meslek Komitesi tarafından gerçekleştirildi. ATO Hizmet Binası karşısında yer alan Hatıra Ormanı'nda yapılan rekor denemesine Ankara Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci, öğretmen ve mezunları katıldı. 

Guinness World RecordsTürkiye Hakemi Şeyda Subaşı Gemici önünde, ATO Başkanı Salih Bezci, ASF Komisyon Başkanı Yüksel Tavşan, ATO Baharatçılar ve Çiçekçiler Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Kırıcı ile Başkan Yardımcısı Yakup Özkılıç'ın da aralarında bulunduğu toplam 828 kişi Guinness Rekorlar Kitabı hakemleri önünde aynı anda lale soğanı dikti.

Soğan dikimi sırasında ATO Hatıra Ormanı'nda belirlenen alanda katılımcılar 10 dikim alanına sıralandılar. Hakem Gemici düdük çalarak rekor süresini başlattı. Çiçek soğanları için ellerindeki çiçek kürekleriyle toprakta 12-15 santimetrelik çukur açan katılımcılar, aynı anda da lale soğanlarını dikerek toprağı kapattılar. Toplam bir saatlik sürede gerçekleşen etkinlik sonucunda ATO Baharatçılar ve Çiçekçiler Meslek Komitesi, 2008 yılında aynı anda 800 kişiyle birlikte çiçek dikerek rekorlar kitabına giren Bahreyn'in rekorunu kırdı. 

Çiçek dikiminin ardından ATO Başkanı Salih Bezci'nin de aralarında bulunduğu katılımcılar kırılan rekoru şapkalarını havaya fırlatarak kutladılar. 

“Rekorlar denemeleri de gelenekselleşecek”

Lale soğanı dikerek rekor denemesine katkıda bulunan ATO Başkanı Salih Bezci, 2012 yılında yapılan 1. Ankara Alışveriş Festivali'nde de iki ayrı rekor denemesinde bulunduklarını hatırlatarak “Biz Ankara'yı marka şehir haline getirebilmek için festival düzenliyoruz ve bu festivalin geleneksel hale gelmesini istiyoruz.  Guinness rekorlar kitabına girmek için yaptığımız denemeler de çok renkli geçiyor. Biz festivalimiz gibi rekor denemelerinin de gelenekselleşmesini arzuluyoruz” diye konuştu. 

Çiçek dikiminin ardından Guinness World Records Türkiye Hakemi Şeyda Subaşı Gemici, ATO Başkanı Salih Bezci'ye en çok çiçek soğanı dikme rekorunu kırdıklarına dair Ginness Word Record Sertifikası verdi. 

Ankara Alışveriş Festivali 2012 yılında da “24 saatte en fazla makyaj” ve “1,2 ton ağırlığındaki dev döner” rekorlarıyla Guinness Rekorlar kitabında yer almıştı. 

İkinci rekor denemesi en yüksek profiterol pastasıyla

İkinci rekor denemesi ATO Pastacılar, Çikolata ve Tatlıcılar Meslek Komitesi ile Liva Pastanesi'nin işbirliğiyle Kentpark Alışveriş Merkezi'nde gerçekleşecek. Dünyanın en yüksek profiterol pastasının üretileceği bu rekor denemesinde, pastacılar yaklaşık 70 bin profiterol topu kullanarak, 4.10 metre yüksekliğindeki en yüksek pasta rekorunu kırmaya çalışacak.

Dans gösterileri eşliğinde 14 Eylül Pazar günü saat 14:00'de başlayacak bu rekor denemesinde üretilen pastanın ağırlığı 4 tonu bulacak. Pastanın çikolata sosları tanklarla yukarıdan boşaltılacak.  Rekor yüksekliğindeki pasta tamamlandıktan sonra rekor denemesini izlemeye gelen vatandaşlara ikram edilecek. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aynı anda 4 bin 968 lale soğanı dikilirse ne olur?
  • 14.09.2014 10:13

Aynı anda 4 bin 968 lale soğanı dikilirse ne olur?

Ankara ShoppingFest’te Dünyanın En Çok Kişiyle Çiçek Soğanı Dikimi rekoru kırıld ...