maritbet girişmaritbet
Aydos Country projesinde son durum

Aydos Country projesinde son durum

İBB’nin “yargıya gidilmesini” engellemek için planlarını askıya çıkarmayarak koruduğu iddia edilen projede skandallar bitmiyor.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Hakkı Sağlam, konut satışı hala devam eden projenin inşaatının da ruhsatsız olduğunu tespit ettiklerini açıkladı. Buna rağmen Sinpaş'ın hukuksuz şekilde inşaata devam ettiğini anlatan CHP'li Sağlam, “Bölge İSKİ su toplama havzası içinde kaldığı için İBB ve Sancaktepe Belediyeleri orada bulunan herhangi bir binanın çatısındaki değişime bile müdahale edebiliyor. Ancak iki belediye de Sinpaş'ın bölgede yaptığı kaçak 13 binanın gözlerinin önünde yükselişine karşı üç maymunu oynayarak yeni bir skandala imza atıyor” diye konuştu.

KAÇAK BİNALAR YÜKSELİYOR

Aydos Country projesinin inşaat alanında incelemelerde bulunan CHP'li Sağlam binalar kaçak olduğu için inşaat alanında ruhsat tabelasının bulunmadığını söyledi. “Ruhsatsız bu inşaatların devam ettiğini Belediyelerin bilmemeleri mümkün değil” diyen Sağlam, “Yaptığımız ziyarette kaçak inşaatın tüm hızıyla devam ettiğini gözlemledik. İnşaatta büyük yol alınmış binaların beş katı bitmiş” şeklinde konuştu. Sinpaş'ın kaçak inşaatlarında incelemelerini sürdüren Sağlam, hali hazırda inşaatta 3 kule vincin ve 2 iş makinasının ve yüzlerce işçinin aktif olarak çalıştığını gördüklerini belirterek, “İBB Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Sancaktepe Belediye başkanı İsmail Erdem bu kaçak binalara göz yumarak açık bir şekilde suç işliyorlar” dedi.

‘İBB VE SANCAKTEPE BELEDİYELERİ KAÇAK İNŞAATA GÖZ YUMUYOR'

İstanbul 6. İdare Mahkemesi geçen Haziran ayında verdiği kararda aslında hastane arazisi olarak ayrılan ancak Belediye tarafından konut alanına çevrilmek istenen Sinpaş Aydos Country evlerine ait planları “kamu yararı bulunmadığı” gerekçesiyle iptal etti. Mahkeme kararının ardından inşaatın ruhsatı da iptal oldu. Ancak ruhsatın iptali Sinpaş'ı durdurmadı. Sinpaş kaçak binalardaki konutları yaklaşık olarak 1 milyon 500 bin liraya satmaya devam etti. Bu arada ruhsatsız binalardaki inşaatta hız kesmedi. Yüzlerce işçinin ve iş makinesinin çalıştığı kaçak şantiyeye ise İBB ve Sancaktepe Belediyesi göz yumarak herhangi bir müdahalede, bulunmadı. İptal edilen 1/5000'lik plan geçen eylül ayında ufak değişikliklerle yeniden belediye meclisinden geçti. Yeni planları da yargıya taşımak isteyen CHP'li belediye meclis üyeleri İBB'nin yeni planların yargıda iptalini engellemek için askıya çıkarmayı geciktirdiği iddia etti. Çünkü mevzuata göre planlar askıya çıkarılmadan yargıya gidilemiyor. Sinpaş ise tüm bunlar olurken kaçak olarak inşaata devam ediyor. İBB ve Sancaktepe Belediyeleri ise kaçak inşaatların yükselmesini herhangi bir müdahalede bulunmadan izliyor.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı
  • 12.01.2023 16:15

İBB şubat sonunda hizmete girecek ilk taksi prototipini tanıttı

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) İstanbul trafiğine çözüm bulmak amacıyla ...

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı
  • 27.12.2022 17:02

İBB, Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm kapsamında 12 yapıyı yıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, kentsel dönüşüm projesi ka ...

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi
  • 27.10.2022 09:34

İBB'nin ulaşım ücretlerine yüzde 24,79 zam teklifi reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplant ...

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak
  • 26.10.2022 14:26

İstanbul'da pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak

Beşiktaş ile Zeytinburnu'nda 30 Ekim Pazar günü yapılacak koşu etkinlikleri nede ...

İstanbul toplu ulaşımında Mastercard ile yeni dönem!
  • 25.10.2022 16:36

İstanbul toplu ulaşımında Mastercard ile yeni dönem!

BELBİM-Mastercard iş birliği kapsamında İstanbul toplu ulaşımında İstanbulkart'ı ...