maritbet girişmaritbet
Avrupa'da gayrimenkul fiyatları en çok Türkiye'de arttı!

Avrupa'da gayrimenkul fiyatları en çok Türkiye'de arttı!

Son 5 yıllık süreçte Avrupa ülkeleri arasında Türkiye'de gayrimenkul fiyatları yüzde 96,42 arttı.

Dünya genelinde en önemli yatırım araçlarından birisi olan gayrimenkulün son dönemde Türkiye'de hızlı yükselişini ekonomi rakamları da doğruluyor. Özellikle nitelikli konut ihtiyacının karşılanması amacıyla son 15 yılda yapılan yatırımlarla birlikte ortaya çıkan kentsel dönüşüm ihtiyacının sektörü önümüzdeki 30 yıl daha canlı tutacak gibi gözüküyor.

Yatırımlar devam ediyor

Ülke nüfusunun hızla artması da konut anlamındaki yatırımlar için önemli bir işaret olarak göze çarpıyor. Bunların yanında nitelikli ofis ihtiyacının karşılanabilmesi için de yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Öğrenci yurdu anlamındaki yatırımların son dönemlerde öne çıktığı Türkiye'de fiyatlar, şehirler ve bölgelere göre değişebiliyor.

Avrupa genelinde ise emlak piyasası, Türkiye'de olduğu gibi pek hareketli değil. Son 5 yıllık süreç incelendiğinde aslında rakamlar bu durumu doğrular nitelikte.

Türkiye gayrimenkulde zam şampiyonu oldu

Türkiye, son 5 yıllık süreçte Avrupa'da gayrimenkul fiyatlarının en fazla yükseldiği ülke oldu. Rakamlar son 5 yılda yüzde 96,42'lik artış yaşadı. Türkiye'nin ardından son 5 yılda fiyatların en fazla yükseldiği ikinci ülke ise yüzde 58,05'lik oranla Estonya oldu. Listenin üçüncü sırasında ise yüzde 57,86'yla İzlanda bulunuyor.

Yunanistan ve İspanya'da gayrimenkul piyasası çöküşte

Bir dönem gayrimenkul satışlarından büyük gelirler sağlayan İspanya'da gayrimenkul fiyatları son 5 yılda yüzde 15,08 oranında geriledi. Yine Yunanistan, yüzde 30,25'lik fiyat düşüşüyle rakamların en fazla gerilediği ülkeler sıralamasında ikinci sırada yer alıyor.


dünya gayrimenkul piyasası

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrupa'da gayrimenkul fiyatları en çok Türkiye'de arttı!
  • 06.07.2017 13:51

Avrupa'da gayrimenkul fiyatları en çok Türkiye'de arttı!

Son 5 yıllık süreçte Avrupa ülkeleri arasında Türkiye'de gayrimenkul fiyatları y ...