maritbet girişmaritbet
Avrasya Tüneli'nden ihlalli geçiş açıklaması!

Avrasya Tüneli'nden ihlalli geçiş açıklaması!

Avrasya Tüneli'nden 51 kez ihlalli geçiş yapan aracın dava süreciyle ilgili olarak kurumdan açıklama geldi.

Bazı yayınlarda 22 Eylül Cuma günü yer alan haberlerde Avrasya Tüneli'nden ihlalli geçiş yapan bir araçla ilgili olarak açılan davada, mahkemenin cezaları iptal ettiğine ilişkin haberler yayınlanmış ve “mahkeme ihlalsiz cezalara dur dedi” gibi başlıklar kullanılmıştı. Bu haberler üzerine şirketimiz, mahkeme kararı kendisine ulaşınca gerekli açıklamayı yapacağını kamuoyuna duyurmuştu.

Şirketimize ulaşan mahkeme kararında, ticari araçla 51 kez tünelden geçen şirket sürücüsünün aracında bulunan OGS cihazının arızalı olduğu gerekçesiyle ihlalli geçiş yapıp yapmadığını tespit edemediği; bu cihaz hatasını telafi etmek için geçiş ücretini ödemek için kendisine ödeme yeri adresi gösterilmesini istediği belirtiliyor.

Kararda, araç sahibi şirketin bu isteğinin yerine getirildiği ve geçiş ücretini ödeyebileceği banka şubesinin bildirildiğine yer veriliyor. Buna karşılık kararda 6001 sayılı yasanın 30'ncu maddesinin 5'inci fıkrasında öngörülen cezaların iptaline ilişkin bir hüküm yer almıyor. Özetle mahkemenin kararı, kendisine geçiş ücretlerini ödemek için adres gösterilmesi amacıyla başvuru yapan şirket sürücüsüne ödeme yeri tayininden ibaret bulunuyor.

6001 sayılı kanunun 30'ncu maddesinin 5'nci fıkrasında ön bildirime tabi olmayan ihlalli geçişlerde, ihlalli geçişi takip eden 15 günlük süre içinde geçiş bedelini ödememiş olan araçlara doğrudan geçiş bedelinin 10 katı ceza tahakkuk ettirilmesi öngörülüyor. Bu bağlamda mahkemeden ödeme yeri tayinine ilişkin talepte bulunan şirketin ihlalli geçişlerinden doğan ve % 60'ı hazine payı olarak devlete ödenen ceza bedelleriyle ilgili sorumluluğu da devam ediyor. Mahkemeye yapılan başvuruda ihlalli geçiş yapan aracın OGS cihazının bozuk olduğu yolunda ifadelerin yer alması da ihlalli geçişlerle Avrasya Tüneli'ndeki hızlı geçiş sisteminin bir ilgisi olmadığını ortaya koyuyor.

Bu açıklama, çeşitli mecralarda “ihlalli geçişten doğan ceza kaldırıldı” şeklindeki haberlerin hatalı bir aktarım ve anlatımla yer alması üzerine, kamuoyunun ve Avrasya Tünelini kullanan araç sahiplerinin yanılgıya düşmemesi için yapılmıştır. İhlalli geçişlere ilişkin 6001 sayılı Kanun'un uygulaması ön bildirime tabi olmayan emredici nitelikteki 30/5 madde fıkrasında belirtilen şartlar dahilinde doğrudan tahakkuk eden cezalara ilişkin yasal sorumlulukların devam ettiği Avrasya Tüneli'ni kullanan araç sahiplerine duyurulur.

Araç sahip ve sürücüleri geçiş ücreti ve cezasına ilişkin ödemelerini söz konusu işlemleri yasal olarak kabule ve tahsile yetkili Avrasya Tüneli gişeleri, Avrasya Tünelinin internet sitesi www.avrasyatuneli.com adresinden ve Garanti Bankası şubelerinin herhangi biri vasıtası ile gerçekleştirebilirler

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti
  • 03.02.2023 15:45

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti

Bakan Karaismailoğlu, "(Avrasya Tüneli'nin) Ülke ekonomisine 6 yıllık toplam kat ...

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!
  • 22.12.2022 17:08

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!

Bakan Karaismailoğlu,"Açılışından bu yana toplam 97 milyon araç Avrasya Tüneli'n ...

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı
  • 21.10.2022 09:29

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı

Avrasya Tüneli, dün gece bakım çalışması nedeniyle trafiğe kapatıldı. ...