maritbet girişmaritbet
Avrasya Tüneli Projesi'ne EBRD'den ödül geldi

Avrasya Tüneli Projesi'ne EBRD'den ödül geldi

Avrasya Tüneli Projesi, EBRD'den En İyi Çevresel ve Sosyal Uygulama Ödülü'ne layık görüldü.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) sürdürülebilirlik açısından en başarılı projelere verdiği "En İyi Çevresel ve Sosyal Uygulama Ödülü" bu yıl Avrasya Tüneli Projesi'nin (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi) oldu.

Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım AŞ (ATAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, Avrasya Tüneli Projesi, bağımsız jürinin 28 proje arasında yaptığı değerlendirme sonucunda "sahip olduğu yüksek standartlar" nedeniyle ödüle layık görüldü. Asya ile Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanının altından karayolu tüneliyle birleştirmek amacıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) tarafından ihale edilen, yapımı ve işletimi ATAŞ tarafından üstlenilen Avrasya Tüneli Projesi, uluslararası alanda bir ödül daha aldı.

28 ADAY VARDI

Her yıl sürdürülebilirlik alanındaki başarılı uygulamaları değerlendiren EBRD, bu yıl "En İyi Çevresel ve Sosyal Uygulama Ödülü"nü Avrasya Tüneli Projesi'ne verdi. 28 projenin aday olduğu ödül için yapılan değerlendirmede, EBRD'nin belirlediği standartların çok üzerine çıkan Avrasya Tüneli Projesi, açık farkla birinci oldu. Ödül; Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te, 14-15 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleşen EBRD Yıllık Toplantısı'ndaki törene katılan ATAŞ Genel Müdürü Seok Jae Seo ve ATAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tanrıverdi'ye verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen, ATAŞ Genel Müdürü Seok Jae Seo, Avrasya Tüneli projesinin başladığı daha ilk günden itibaren zorlayıcı olacağını bilmelerine rağmen bütünsel ve sürdürülebilir yaklaşımı benimsediklerini belirterek, "Benimsediğimiz bu bütünsel yaklaşım, tüm teknik, çevresel, sosyal ve iş güvenliği yanında en önemlisi, özellikle İstanbul halkı olmak üzere tüm paydaşlarımızın fayda sağlamasını kapsamaktadır. Projemizi gerçekleştirirken Türkiye'ye sürdürülebilir bir değer katmayı amaçlıyoruz" dedi.

ATAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tanrıverdi ise Avrasya Tüneli'nin temelini, tüm paydaşların ihtiyaçlarını anlamak ve şeffaf bir iletişim politikası yürütmek esasına göre oluşturduklarını kaydederek, "Projenin çevresel ve sosyal faydalarını en yüksek seviyeye ulaştırmak amacıyla şimdiye kadar EBRD'nin bu anlamdaki yüksek standartlarını uyguladık, bundan sonra da aynı şevkle devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Avrasya Tüneli Projesi, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) yerel yönetmeliğinde kapsam dışında olmasına rağmen projenin çevresel ve sosyal etkilerinin belirlenerek gerekli önlemlerin alınması amacıyla Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesi (ÇSED) sürecine gidildi. Bu doğrultuda bir Çevre ve Sosyal Yönetim Planı da (ÇSYP) hazırlandı. Plan, proje için tüm etki azaltıcı önlemleri tanımlayarak, nihai tasarım, inşaat ve işletme aşamalarında bunların nasıl uygulanacağını ortaya koyuyor. ÇSYP, uluslararası finans kuruluşlarının, projeye uzun vadeli kredi sağlamasında en önemli unsurlardan biri oldu.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrasya Tüneli ile 100 dakikalık mesafe 15 dakikaya inecek
  • 15.08.2015 17:45

Avrasya Tüneli ile 100 dakikalık mesafe 15 dakikaya inecek

Tamamlanmasına 75 metre kalan Avrasya Tüneli, İstanbul trafiğini önemli ölçüde r ...

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Avrasya Tüneli'ni ziyaret etti
  • 26.04.2016 11:12

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Avrasya Tüneli'ni ziyaret etti

Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyaloğu'nun ilk toplantısı, Başbakan Yardımc ...

Tarihi Yarımada'da egzoz gazı korkusu!
  • 11.08.2015 16:35

Tarihi Yarımada'da egzoz gazı korkusu!

Avrasya Tüneli'nden geçecek araçların egzoz gazının Tarihi Yarımada'ya zarar ver ...

Avrasya Tüneli Projesi'ne EBRD'den ödül geldi
  • 16.05.2015 16:28

Avrasya Tüneli Projesi'ne EBRD'den ödül geldi

Avrasya Tüneli Projesi, EBRD'den En İyi Çevresel ve Sosyal Uygulama Ödülü'ne lay ...

Dikkat! Bugün İstanbul'da trafik kilitlenecek!
  • 02.12.2014 09:04

Dikkat! Bugün İstanbul'da trafik kilitlenecek!

Avrasya Tüneli kapsamında kavşak çalışması bugün başlıyor ...

Avrasya Tüneli ile Kazlıçeşme-Göztepe arası 15 dakikaya inecek
  • 19.04.2014 16:44

Avrasya Tüneli ile Kazlıçeşme-Göztepe arası 15 dakikaya inecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Tüneli Projesi’nin TBM makinesi ile tünel ...