maritbet girişmaritbet
Avrasya Tüneli için geri sayım başladı

Avrasya Tüneli için geri sayım başladı

Anadolu ve Avrupa yakalarını karayoluyla bir araya getirecek 'Avrasya Tüneli'nin havadan görüntüleri yayınlandı.

Tünel inşaatının büyük ölçüde tamamlanmasının ardından bağlantı yollarına hız verilirken, pek çok noktaya "Avrasya Tüneli" tabelaları konuldu ve açılışa kadar üzerleri kapatıldı.

Göztepe-Kazlıçeşme arasında hizmet verecek projenin toplam uzunluğu 14,5 kilometre olduğu belirtiliyor. Bu uzunluğun 5.4 kilometrelik bölümü İstanbul boğazının altından geçiyor. Tünel Richter ölçeğine göre 9 şiddetinde bir depreme dayanacak güçte inşa edildi.

BOĞAZIN 106 METRE ALTINDAN GEÇİYOR

Göztepe-Kazlıçeşme arasında hizmet verecek projenin toplam uzunluğu 14,5 iken bunun 5.4 kilometrelik bölümü deniz tabanı altında yapıldı. Proje otomobillerin ve minibüslerin geçeceği 2'şer şeritli ve iki katlı tünelden meydana geliyor. Köprünün deniz altındaki en derin bölümü deniz seviyesinden 106 metre olurken, bu noktada tünel deniz tabanın 55 metre altından ilerliyor.

SADECE ARAÇLARA PARA ALINACAK

1 milyar 245 milyon 121 bin 188 ABD Dolarlık projeyi tamamlayacak firmalar tüneli 24 yıl 5 ay boyunca işletecek. Projenin İstanbul'da trafiğin çok yoğun olduğu güzergâhta yolculuk süresi 100 dakikadan 15 dakikaya kadar indireceği belirtiliyor.

GEÇİŞ ÜCRETİ BELLİ OLDU

Tünelden araç geçiş ücretleri açılış yılında tek yönde otomobiller için 4 Dolar+ KDV, Minibüsler için ise 6 dolar+ KDV olacak. Sadece araç geçiş ücreti alınacak olan Avrasya Tüneli'nde yolcular için ödeme yapılmayacak.

ALT VE ÜST GEÇİT ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Tünel inşaatının 22 Ağustos 2016 tarihinde tamamlanmasının ardından bağlantı yolları ve buralarda yapılacak araç ve yayalar için yapılan alt ve üst geçit çalışmaları devam ediyor.

Sarayburnu-Kazlıçeşme ile Harem-Göztepe arasında yer alan yaklaşım yolları genişletilerek kavşak, araç alt geçitleri ve yaya üst geçitleri yapıldı.  Pek çok noktada çalışmalar sona ererken en büyük kavşaklardan biri olan Yenikapı kavşağında çalışmalar sürüyor.

AVRASYA TÜNELİNİNDE GÜVENLİK ÜST DÜZEYDE

Tünel'de operasyon merkezi 24 saat boyunca tünelin güvenli çalışması, trafiğin kesintiye uğramadan akması için çalışacak. Her 600 metrede bir konumlanan emniyet şeritleri, alt ve üst katlar arasında geçişi sağlayan ve tünel boyunca uzanan acil tahliye sistemi ile güvenli bekleme alanları, anlık bilgi akışı için genel anons sistemi bulunacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti
  • 03.02.2023 15:45

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti

Bakan Karaismailoğlu, "(Avrasya Tüneli'nin) Ülke ekonomisine 6 yıllık toplam kat ...

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!
  • 22.12.2022 17:08

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!

Bakan Karaismailoğlu,"Açılışından bu yana toplam 97 milyon araç Avrasya Tüneli'n ...

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı
  • 21.10.2022 09:29

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı

Avrasya Tüneli, dün gece bakım çalışması nedeniyle trafiğe kapatıldı. ...