maritbet girişmaritbet
Avrasya Tüneli gerçeğe yakın maketi ile MIPIM’de!

Avrasya Tüneli gerçeğe yakın maketi ile MIPIM’de!

Gayrimenkul sektörü için büyük fırsatlar sunan dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı MIPIM, dev projeleri tanıtma fırsatı sunuyor.

Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen ve 15 Mart'ta kapılarını açan MIPIM tüm hızıyla devam ediyor. Yerli ve yabancı birçok firmayı, yeni projeleri, yatırımcıları tanıma ve işbirliği yapma fırsatı sunan fuar, yeni etkinlikleri ile dikkat çekiyor. Fuara katılan firmalar tarafından her yıl daha da olumlu tepkiler alıyor. 

Geçen yıl 300 metrekare olan İstanbul Çadırı'nın bu yıl 685 metrekareye çıkartılması ile imajını daha da sağlamlaştıran Türkiye, Londra ve Paris'in arasında bulunan konumu ile ilgi görüyor. Türkiye'de inşa edilen dev yatırımların sergilendiği dev çadırda 3. Havalimanı, 3. köprü, Avrasya Tüneli ve Körfez Geçiş Köprüsü gibi maketler yer alıyor. 

"Yaşayan İstanbul Maketi" ile 3. Havalimanı ve Avrasya Tüneli gibi dev projelerin maketlerinin yer aldığı çadırda Avrasya Tüneli projesi yabancılar tarafından büyük ilgi görüyor. Türkiye'nin yatırım gücünü gösteren Avrasya Tüneli'nin bulunduğu stant alanı yoğun bir ziyaretçi ile karşılaşıyor. 

İSTANBUL TRAFİĞİ HAFİFLEYECEK 

Kısa adı Avrasya Tüneli Projesi olan İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi ile Asya ve Avrupa ilk kez deniz tabanının altından karayolu tüneliyle birleşecek.

Avrasya Tüneli Projesi (İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi), Asya ve Avrupa yakalarını, deniz tabanının altından geçen bir karayolu tüneli ile birbirine bağlayacak. İstanbul'da araç trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek olan Avrasya Tüneli, toplam 14,6 kilometrelik bir güzergâhı kapsıyor. 

Projenin 5,4 kilometrelik bölümü, deniz tabanı altına özel bir teknoloji ile inşa edilen iki katlı tünelden ve diğer metotlarla inşa edilen bağlantı tünellerinden oluşurken Avrupa ve Asya yakalarında toplam 9,2 kilometrelik güzergâhta ise yol genişletme ve iyileştirme çalışmaları devam etmektedir. Sarayburnu-Kazlıçeşme ile Harem-Göztepe arasında yer alan yaklaşım yolları genişletilerek kavşak, araç alt geçitleri ve yaya üst geçitleri inşa edilecek. 

İstanbul'da trafiğin çok yoğun olduğu güzergâhta yolculuk süresi 100 dakikadan 15 dakikaya kadar inerken güvenli ve konforlu yolculuğun ayrıcalığı yaşanacak. Çevre ve gürültü kirliliğinin azalmasına da katkı sağlanacak.

Emine Pile/Emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti
  • 03.02.2023 15:45

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti

Bakan Karaismailoğlu, "(Avrasya Tüneli'nin) Ülke ekonomisine 6 yıllık toplam kat ...

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!
  • 22.12.2022 17:08

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!

Bakan Karaismailoğlu,"Açılışından bu yana toplam 97 milyon araç Avrasya Tüneli'n ...

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı
  • 21.10.2022 09:29

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı

Avrasya Tüneli, dün gece bakım çalışması nedeniyle trafiğe kapatıldı. ...