maritbet girişmaritbet
"Avrasya Tüneli dedemin adı olsun"

"Avrasya Tüneli dedemin adı olsun"

II. Abdülhamid Han'ın torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Avrasya Tüneli'nin adının II. Abdülhamid Han olmasını istediğini açıkladı.

II. Abdülhamid Han'ın  torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu katıldığı radyo programında önemli açıklamalarda bulundu. Açılışı 20 Aralık'ta yapılacak olan Avrasya Tüneli'nin adının II. Abdülhamid Han olmasını istediğini belirten Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Osmanlı padişahlarına da saldırı olduğunu ifade etti.

Radyo Esenler'in Seyr-i Tarih programında konuşan II. Abdülhamid Han'ın  torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, "Avrasya Tüneli'nin ve havalimanının adının II. Abdülhamid Han olması gönlümden geçiyor" dedi.

Radyo Esenler, yeni yayın döneminde de birbirinden farklı ve özel programlarla dinleyenlerine ulaşmaya devam ediyor. Tarihçi-Yazar Şeref Yumurtacı'nın sunduğu, Radyo Esenler'in yeni programı Seyr-i Tarih'in konuğu, II. Abdülhamid Han'ın 4. kuşaktan torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu oldu. Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, II. Abdülhamid Han dönemindeki meseleler ve günümüz dünyasına dair önemli tespitlerde bulundu.

AMAÇLARI İSLÂM'I YAYMAKTI

Tarihçi Yazar Şeref Yumurtacı'nın, II. Abdülhamid Han'ın duasıyla açtığı Seyr-i Tarih programında Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu ecdadımıza layık olmamız gerektiğini söyleyerek," Bizler II. Abdülhamid Han'ın candan, sizler de kandan torunlarısınız. İnşallah hepimiz torunları olarak onlara layık oluruz. Osmanlı padişahlarının hepsine bir saldırı mevcut. Onların amaçları dünyaya İslâm'ı yaymaktı" diye konuştu.

GÖNLÜMDEN GEÇEN DEDEMİN ADI OLMASI

II. Abdülhamid Han'ın projesi olan Avrasya Tüneli'nin açılışı ile ilgili de konuşan Osmanoğlu, "Dedemin Marmaray, Avrasya ve havalimanı gibi çok fazla projesi vardı. Avrasya Tüneli'nin ve havalimanının adının II. Abdülhamid Han olması gönlümden geçiyor ama en doğrusu halkın takdiri" dedi.

II. ABDÜLHAMİD HAN BEYAZ PERDEYE...

Beyaz perdeye yönelik film projesinden de bahseden Osmanoğlu, "Son Yüzyıl adında dizi ve film çalışmamız var. Hem son dönem sürgünlerini konu alacağız hem de II. Abdülhamid Han'ın hangi kararları aldığını ve neler yaptığını anlatacağız. 6-7 senedir bu proje üzerinde çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti
  • 03.02.2023 15:45

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti

Bakan Karaismailoğlu, "(Avrasya Tüneli'nin) Ülke ekonomisine 6 yıllık toplam kat ...

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!
  • 22.12.2022 17:08

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!

Bakan Karaismailoğlu,"Açılışından bu yana toplam 97 milyon araç Avrasya Tüneli'n ...

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı
  • 21.10.2022 09:29

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı

Avrasya Tüneli, dün gece bakım çalışması nedeniyle trafiğe kapatıldı. ...