maritbet girişmaritbet
Avrasya Tüneli, 2017 yılının yapısı seçildi

Avrasya Tüneli, 2017 yılının yapısı seçildi

Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanı altından geçen iki katlı karayolu tüneliyle birbirine bağlayan Avrasya Tüneli bir ödül daha aldı.

İstanbul'da iki kıta arasındaki ulaşım süresini 5 dakikaya indiren Avrasya Tüneli, sahip olduğu ileri teknoloji ile sağladığı konfor ve güvenlikle sadece sürücülerin değil, uluslararası otoritelerin de takdirini kazanmaya devam ediyor.

Hizmete açıldığı günden bu yana sürücülerden yoğun ilgi gören ve Kazlıçeşme-Göztepe güzergahında 100 dakikaya varan yolculuk süresini 15 dakikaya, İstanbul Boğazı'nın iki yakası arasındaki yolculuğu ise 5 dakikaya indiren Avrasya Tüneli uluslararası bir ödül daha aldı.

İstanbul'da hızlı, konforlu ve güvenli ulaşım açısından en önemli alternatif olarak öne çıkan Avrasya Tüneli, Kore'li mühendisler tarafından 2017 yılının yapısı seçildi. Kore İnşaat Mühendisleri Derneği (KSCE – Korean Society of Civil Engineers) “Altın Kategori”de 2017 “Yılın Yapı Ödülü”ne Avrasya Tüneli'ni layık gördü.

Finansman ve yapım aşamasından bu yana Avrasya Tüneli'ne verilen 8. Uluslararası ödül olan Kore inşaat Mühendisleri Derneği'nin 2017 Yılın Yapı Ödülü, diğer ödüller gibi sergilenmek üzere Avrasya Tüneli Müzesi'ne konulacak.

Avrasya Tüneli'ne daha önce verilen ödüller:

En İyi Altyapı Proje Finansman Anlaşması
İş dünyasının nabzını tutan saygın yayın organlarından Thomson Reuters Project Finance International (PFI) tarafından verilen Uluslararası Finans Proje Ödülleri kapsamında Ortadoğu ve Afrika'nın ‘En İyi Altyapı Proje Finansman Anlaşması 2012' ödülüne ATAŞ layık görüldü.

Avrupa'nın En İyi Proje Finans Anlaşması
Dünyanın saygın finans dergisi Euromoney'nin ‘Avrupa'nın En İyi Proje Finansman Anlaşması 2012' ödülü ATAŞ'ın oldu. ATAŞ, yaklaşık 1 milyar 280 milyon ABD Doları tutarındaki yatırımın yüzde 78 oranındaki kısmını oluşturan finansman anlaşmasıyla ödüle layık görüldü.

En İyi Kamu-Özel Sektör Ortaklığı
Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'nın önde gelen finans dergisi EMEA Finance tarafından en iyi kamu-özel sektör iş birliği uygulamasına verilen ödül, 2012 yılında Avrasya Tüneli Projesi'nin oldu.

En Yenilikçi Ulaşım Projesi
Infrastructure Journal dergisi tarafından belirlenen 2012 yılının en iyi 100 projesi arasında Avrasya Tüneli de yer aldı. Avrasya Tüneli, en yenilikçi ulaşım projelerinden biri olarak seçildi.

En İyi Çevresel ve Sosyal Uygulama
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) sürdürülebilirlik açısından en başarılı projelere verdiği ‘En İyi Çevresel ve Sosyal Uygulama Ödülü' 2015 yılında Avrasya Tüneli'nin oldu. Avrasya Tüneli Projesi, bağımsız jürinin 28 proje arasında yaptığı değerlendirme sonucunda ‘sahip olduğu yüksek standartlar' nedeniyle ödüle layık görüldü.

Yılın Projesi
Tünelcilik alanında dünyanın en önemli birliği olarak sayılan Uluslararası Tünel ve Yeraltı Yapıları Birliği (ITA - International Tunnelling and Underground Space Association) tarafından düzenlenen ITA Uluslararası Tünelcilik Ödülleri'nin ‘Büyük Projeler' kategorisinde ‘Yılın Projesi' (ITA Major Project of the Year) ödülüne 2015 yılında Avrasya Geçişi Projesi layık görüldü.

Dünyanın En İyi Projesi (2016)
İnşaat sektörüne yön veren ve ABD'de 1874 yılından beri yayımlanan Engineering News Record (ENR) Dergisi Avrasya Tüneli'ni, tünel ve köprü kategorisinde “Dünya Çapında 2016'nın En İyi Projesi” seçti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti
  • 03.02.2023 15:45

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti

Bakan Karaismailoğlu, "(Avrasya Tüneli'nin) Ülke ekonomisine 6 yıllık toplam kat ...

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!
  • 22.12.2022 17:08

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!

Bakan Karaismailoğlu,"Açılışından bu yana toplam 97 milyon araç Avrasya Tüneli'n ...

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı
  • 21.10.2022 09:29

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı

Avrasya Tüneli, dün gece bakım çalışması nedeniyle trafiğe kapatıldı. ...