maritbet girişmaritbet
AVM ve plazalar artıyor, tesis yönetimi sektörü atağa kalkıyor

AVM ve plazalar artıyor, tesis yönetimi sektörü atağa kalkıyor

İnşaat sektörünün gelişimi her geçen gün artan yatırımları da beraberinde getiriyor. Bu yatırımların yönetimi ise ayrı bir uzmanlık alanı oluşturdu.

Özellikle son yıllarda Türkiye'de büyük şehirlerde artan plaza ve alışveriş merkezleri tesis yönetimi sektörüne yeni bir soluk kazandırdı. Dünyada100 yılı aşkın tecrübesiyle, 10 yıl önce Türkiye pazarına giriş yapan lider Entegre Tesis Yönetim Hizmetleri şirketi ISS gelişen Türkiye'de 29 bin çalışan sayısına ulaştı.

Dünyanın lider Tesis Yönetimi şirketi ISS; güvenlik, catering, haşere kontrol ve çağrı merkezi hizmetlerini ayrı ayrı sunmanın yanı sıra entegre bir biçimde çoklu hizmet sağlıyor. Küresel operasyon tecrübesi ve farklı sektörlere hizmet vermesiyle sektördeki liderliğini sürdüren ISS, Türkiye'nin önde gelen markalarına tesis yönetim hizmeti sağlıyor. Özellikle son yıllarda gelişen inşaat sektörüne paralel olarak gelişen sektörde ISS Türkiye, sektör bazında AVM'ler, perakende zincir mağazalar, site ve rezidanslar, oteller, sağlık kurumları, eğitim kampüsleri, gıda tesisleri, endüstriyel tesisler, finans kurumları ve plazalara hizmet veriyor. Bünyesinde yer alan 5 ayrı şirket yapılanmasıyla ISS Türkiye, uzmanlaşmış birimler halinde, entegre tesis yönetimi yaklaşımının en güzel örneklerini sunuyor. 

1901 yılında Kopenhag'da kurularak 2005 yılında Türkiye pazarına giriş yapan ISS, 55 ülkede tesis yönetimi konusunda hizmet veriyor. ISS, dünya genelinde 550 binden fazla Türkiye'de ise 29 binin üzerinde çalışanı ile hizmet veriyor.

Tesis yönetimi için yeni bir yapı yeni bir iş demek

Sayıları her geçen gün artan plazalar, oteller, iş merkezleri, avmler beraberinde temizlik, güvenlik, catering kısacası çoklu hizmet ihtiyacına girerek, entegre tesis yönetimi hizmetlerini tercih ediyor. Dış cephe temizliğinden iç mekan temizliğine, fabrika temizliğinden inşaat sonrası temizliğe, güvenlikten personelin yeme içme ihtiyacına kadar birçok hizmet alanı olan tesis yönetimi sektörü giderek gelişerek nitelikli işgücü ihtiyacı doğuruyor. Büyük yatırımcıların da dikkatini çeken bu durum özellikle uluslararası sermayenin de bu sektöre yatırım yapmasını hızlandırıyor. Türkiye pazarına 2005 yılında giriş yapan ISS markasının Türkiye'deki başarısını değerlendiren ISS Türkiye CEO'su Cavit Habib “Türkiye hizmet sektörü için oldukça aktif ve verimli bir pazar. Nüfus ve büyüme dolayısıyla da pazarın önü açık. Özellikle son yıllarda inşaat sektöründe yaşanan hareketlilik ve beraberinde getirdiği başarı bizim sektörü de olumlu yönde etkiliyor. Türkiye'de yapılan her yeni yapı AVM, plaza, residance, okul, hastane bizim için de yeni bir iş alanı demek. Özellikle çoklu hizmet verdiğimiz için bu durumdan fazlasıyla yararlanma imkanımız oluyor. Tesis yönetiminin yanı sıra çapraz hizmet sağladığımız yerler de var. Mesela bir AVM için sadece temizlik ve güvenlik hizmeti de verdiğimiz oluyor. Kısacası gelişen Türkiye'de ekonomi ve metropol yapılanmasında bir büyüme yaşandıkça tesis yönetimi sektörü de bundan fazlasıyla faydalanıyor.”

Hizmet sektöründe fark sağlayan tesis yönetim hizmeti

Türkiye'nin önde gelen markalarına Tesis Yönetim Hizmeti sunan ISS Türkiye, sektör bazında AVM'ler, perakende zincir mağazalar, site ve rezidanslar, oteller, sağlık kurumları, eğitim kurumları kampüsleri, gıda tesisleri, endüstriyel tesisler, finans kurumları ve plazalara hizmet veriyor. Bünyesinde yer alan 5 ayrı şirket yapılanmasıyla ISS Türkiye, uzmanlaşmış birimler halinde, entegre tesis yönetimi yaklaşımının en güzel örneklerini sunuyor. 

Hizmetleriyle sektörde fark sunan ISS, günlük operasyonlar ve yönetim süreçlerinde etkin rol oynuyor. Verdiği entegre hizmet ile müşterilere sunulan hizmet verimliliğini sağlamak için bir tüm hizmet alanlarının birbirini destekleyecek şekilde tek bir çözüm altında birleştiriyor. Tesis yönetim hizmetleri yatırımcıya ve kullanıcıya iş akışı takip kolaylığı, zaman tasarrufu, sorunların hızlı cevaplanması, sistemsel kayıtların tutularak iyileştirme çalışmalarına olanak sağlanması, personel performans denetimi ve detaylı raporlama sistemi olmak üzere birçok avantaj sunuyor. ISS Entegre Tesis Yönetimi, müşteri hizmet ihtiyaçlarının uyumlu bir şekilde birleştirerek kaynakların daha verimli kullanılmasının yanı sıra masrafların azaltılması esasına dayanan bir hizmet anlayışına sahip. Ayrıca Enerji verimliliğini ve yeşil ofis kriterlerini göz önünde bulundurarak çalışmalarını sürdüren firma, tesis yönetirken tesis kullanıcılarının rahatlığı ve güvenini de önemsiyor. 

Dünyanın 4. Avrupa'nın 3. en büyük işvereni olan ISS, dünya çapında başarılı bir şirket olmasını; lokal yönetimlerin pazarı tanıması ve ihtiyaç duydukça gereken desteği vermesiyle beraber yerel yönetim kararlarına saygı duyarak yönetmesi olduğunun altını çiziyor. ISS Türkiye CEO'su Cavit Habib konuyla ilgili olarak “Tüm hizmet verdiğimiz kurumlara çalışanlarımızla sinerji sunarak, teknolojik gelişmeleri yakından takip edip, inovasyon çalışmaları yaparak sektörde fark sağlıyoruz. Eğitim süreçlerimizi ve denetim sistemlerimizi sürekli geliştirerek Türkiye'nin önde gelen markalarına hizmet sunuyoruz. Hizmet verdiğimiz firmalar Türkiye'nin sektöründe lider markaları. Her hizmet verdiğimiz kurumun dinamiklerinde farklılığı da göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Verilen hizmetin sürdürülebilirliğini sağlamadaki en önemli gücümüzü çalışanlarımızdan alıyoruz.” diyor. 

Projelerde öncelik sürdürülebilirlik

Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden ISS Türkiye, kullandığı uygulamalarda enerji verimliliği ve yeşil ofis kriterlerini göz önünde bulunduruyor. 2011 yılında ISS Tesis/Temizlik Hizmetlerinde kullanılmaya başlanan, hijyen artırıcı ve çalışan ergonomisini gözeten ileri teknoloji Cleaning Excellence (CE) uygulamaları temizlik sistemine yeni bir boyut kazandırdı. Daha az kimyasal ve iş gücü kullanarak operasyon anlamında müşterilerine katma değer sağlayan proje, firmanın doğaya ve bireye saygılı çalışma politikasının en belirgin kanıtı.

Su-elektrik ve kağıt kullanımlarında çevreye olan duyarlılığını E-Monitoring sistemiyle kanıtlayan firma, bu uygulamayla markalara sundukları projelerde yapılan çalışmaları yakın takibe alıyor.  Su-elektrik ve kağıt kullanımında gözle görülür bir azalma sağlayan uygulama ISS'i rakiplerinden ayırıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!
  • 26.08.2022 09:49

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve&nb ...

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor
  • 05.07.2022 11:45

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor

Karmaşık ve kolay olmayan birçok süreci içeren inşaat projelerinde üretken olmak ...

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!
  • 02.07.2022 13:28

AVM'lerdeki ziyaretçi trafiği salgın öncesine döndü!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "İnsanların yeniden sosyalle ...