maritbet girişmaritbet
Avcılar Meis Sitesi karıştı!

Avcılar Meis Sitesi karıştı!

Avcılar'da D-100 Karayolu üstünde çok değerli bir noktada bulunan Meis Sitesi'nde oturan travesti ve transseksüeller sorun oldu. Site sakinleri "Burada fuhuş istemiyoruz" diye ayaklanırken, bir başka kesim ise olayın arkasında "rant kavgası" olduğu düşüncesinde

Avcılar Denizköşkler Mahallesi'nde bulunan Meis Sitesi'nde bugünlerde enteresan bir tartışma yaşanıyor. Toplam 120 daireden oluşan, 10 dairesinde travesti ve transseksüel kişilerin oturduğu, bunlardan dördünün evsahibi olduğu Avcılar Meis Sitesi sakinleri, sitede oturan travesti ve transseksüellerin fuhuş yaptığını ileri sürerek geçtiğimiz Cumartesi günü site önünde protesto eylemi yaptı.

"Sitede fuhuş istemiyoruz!"
Apartmanda travesti ve traksseksüelleri istemediklerini, bu insanların fuhuş yaptığını ileri süren site sakinlerinin bir kısmı, "Can güvenliğimiz kalmadı. Gecenin bir yarısı garip tipte insanlar gelip kapımızı çalıp 'Kaç para' diye soruyorlar. Çoluğumuz çocuğumuz var. 30-40 lirayı cebine atan soluğu burda alıyor. Ağaç diplerinde bile fuhuş yapıyorlar" gibi ifadeler kullanıyorlar.
 
"Bir kötülüklerini görmedik"
Site sakini bir başka grup ise tam aksi düşünceye sahip. "Bu insanlar epeydir burada oturuyor. Elbette burada fuhuş istemiyoruz ama, bir kötülüklerini görmedik. Yeri geldi çoluk çocuğumuza da sahip çıktılar. Hatta iftarda sahurda bile birbirimize gelip giderdik. Dün bu insanlara çay içmeye gidenler şimdi nedense ayaklandılar" diyor. 
 
"Rant kavgası" iddiası
Bu düşünceye sahip olan site sakinleri, olayın perde arkasında "rant kavgası"nın olduğu düşüncesinde. 17 Ağustos depreminde İstanbul'da en çok zarar gören ilçenin Avcılar olması nedeniyle buralarda satılık ve kiralık daire fiyatlarının çok düştüğünü hatırlatan vatandaşlar, "Metrobüsün gelmesi ve kentsel dönüşüm projesinin gündeme oturmasıyla sitenin özellikle konumu nedeniyle büyük değer kazandı. Bu tamamen rant kavgası. Bu insanları buradan kaçırtarak evlerini ucuza kapatmak istiyorlar. Mesele bu" diyorlar.
 
Güvenlik görevlisi Rottweiler
Avcılar Meis Sitesi'nin dört yıllık yöneticisi Selim Palandöken “Tehlikeli insanlar gelip gidiyor. Kavgalar oluyor. Çocuklu aileler rahatsız, bazıları dışarı bile çıkamıyor" diye konuştu. Bu olaylardan sonra Alex adını verdiği Rottweiler cinsi bir köpek aldığını belirten Palandöken, "Bir olay olduğunda Alex'le gidip asayişi sağlıyorum. 9 dairede travestiler var. Dördü ev sahibi. Travestileri bu binada istememe hakkımız yok. Bizi rahatsız eden tarafı evlerde fuhuş yapılması. Polis önlem almayınca gösteri yapmaya karar verdik. Bina sakinleri olarak her cumartesi protesto gösterisi yapıyoruz” diye konuştu. 
 
Lambdaİstanbul suç duyurusunda bulunacak
Eşcinsel, travesti ve transseksüellerin üyelerini oluşturduğu sivil toplum kuruluşu Lambdaİstanbul Derneği'nin avukatı Fırat Söyle ise “Bu göstericiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Sitede yaşayan transseksüeller, binanın rantının yüksek olması nedeniyle baskı yapıldığını anlattılar. Arkadaşlarımızın can güvenliği yok. Yarın öbür gün insanlar bu arkadaşlarımızın evlerine girip her şeyi yapabilirler” dedi.
 
Avcılar Meis Sitesi nerede?
Avcılar Denizköşkler Mahallesi'nde bulunan Meis Sitesi, Sahilyolu'nun E-5 yanyola kavuştuğu noktada, İBB Sosyal Tesisler metrobüs durağına yürüyerek yaklaşık 1 dakika mesafede bulunuyor. Bu konumda bulunan bir yerin en azından arsasının çok değerli olacağını tahmin etmek için de emlak uzmanı olmak gerekmiyor.
 
Emlak Rotası 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrupa Ticaret Merkezi projesine Artaş imzası!
  • 06.10.2022 15:21

Avrupa Ticaret Merkezi projesine Artaş imzası!

Avrupa Ticaret Merkezi projesi, Artaş imzasıyla Avcılar'da hayata geçiriliyor. 1 ...

Avcılar'da vatandaşlardan imar çağrısı
  • 09.11.2020 11:53

Avcılar'da vatandaşlardan imar çağrısı

Avcılar Denizköşkler Mahallesi'nde oturan vatandaşlar, binalarının depreme dayan ...

Avcılar'a havadan bakın!
  • 18.06.2012 22:37

Avcılar'a havadan bakın!

Avcılar'ın havadan görüntüsü ve Torium AVM'nin görselini sizler için çektik ...

Kentsel Dönüşüm Nisan’da başlıyor
  • 30.03.2012 14:45

Kentsel Dönüşüm Nisan’da başlıyor

Kentsel dönüşüm İstanbul’da 4 ilçeden başlaycak ...

Deprem Tasarısı Hazır
  • 30.11.2011 12:11

Deprem Tasarısı Hazır

Kentsel dönüşüm kapsamında öncelik İstanbul'da olacak. Öncelikli ilçeler ise Avc ...