maritbet girişmaritbet
Autodesk’ten Türkiye’deki eğitim kurumlarına ücretsiz yazılım desteği!

Autodesk’ten Türkiye’deki eğitim kurumlarına ücretsiz yazılım desteği!

Dünyanın en büyük tasarım yazılımı firmalarından Autodesk,Türkiye’deki tüm eğitim kurumlarına, ticari olmayan kişisel kullanım için ücretsiz yazılım erişim desteği vermeye başladı

 

Dünyanın en büyük tasarım yazılımı firmalarından Autodesk,Türkiye'deki tüm eğitim kurumlarına, ticari olmayan kişisel kullanım için ücretsiz yazılım erişim desteği vermeye başladı. Autodesk'in üç boyutlu tasarım, mühendislik ve eğlence üzerine geliştirilen yazılımları ve dijital eğitim programı, şimdiden 30'dan fazla üniversite ve meslek okulu tarafından ücretsiz kullanılmaya başlandı.

3 boyutlu tasarım, mühendislik ve eğlence yazılımlarında dünya lideri olan Autodesk, Türkiye'deki tüm eğitim kurumlarına yazılım ve eğitim desteği vermeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Türkiye gibi gelişmekte olan pazarları destekleyeceğini açıklayan Autodesk'in eğitim programı, şimdiden otuzdan fazla üniversite ve meslek okulu tarafından uygulamaya konuldu. Destek programına katılan eğitim kurumları,tasarım ve mühendislik çalışmalarına Autodesk'in bu destek programına özel olarak hazırladığı Academic Resource Center (ARC) sitesinden ücretsiz ulaşılabilen Autodesk kaynak ve yazılımlarıyla devam edecek.

2010 ve 2011 yıllarında Çin ve Hindistan'daki eğitim kurumlarına sunulmasının ardından bu ülkelerde üç milyondan fazla öğrenciye ulaşan eğitim destek programı,Autodesk'in yeni nesil mimar, mühendis, tasarımcı ve dijital sanatçılara karşı duyduğu bağlılık ve sorumluluğu kanıtlıyor. Autodesk'in program dahilinde sunduğu yazılım ve kaynaklara ulaşabilmek, eğitimcilerin, tasarım kavramlarını öğrencilere daha iyi açıklayabilmesinin yanı sıra endüstride kullanılan Yapı Bilgi Modellemesi (BIM), Dijital Eğlence Yaratma, Dijital Prototipleme ve Sürdürülebilir Bina Tasarımı yöntemlerini tanımak açısından da oldukça yardımcı oluyor.

Destek programıyla gerçekleştirilen girişimin, Türkiye'deki yüzlerce okulun Autodesk'in en son yazılım sürümlerine ve eğitimine ücretsiz ulaşmasını ve yazılımları kolayca öğrenmesini sağlayacağını belirten Autodesk Gelismekte Olan Pazarlardan Sorumlu Akademik Sektör Müdürü George Abraham,“Bu destek programı, önümüzdeki 10 yıl içersinde milyonlarca öğrencinin, dünya çapında tasarım profesyonelleri tarafından kullanılan aynı araçlara erişim hakkına sahip olmasını sağlıyor. Bu fırsatın Türkiye'deki tasarımın geleceğini olumlu yönde etkileyeceğine inanıyoruz” dedi.

Autodesk,eğitim kurumlarına yaptığı bu destek programına ek olarak dünya çapında her yaştaki öğrenciye, en son sürüm 3D yazılımına,ticari olmayan kişisel kullanım için ücretsiz yazılım erişimi sağlıyor. En son sürümler olan Autodesk 2013 tasarım ürünleri ile birlikte artık Autodesk EğitimTopluluğu'nda35 adetten fazla yazılıma ulaşmak mümkün. Bu çevrimiçitopluluküzerinden;öğrencilerayrıcaöğrenmekaynaklarıindirebilir, stajyerlikveişarayabilir, tasarımlarınıgösterebilirvebirbirleriyletasarımkonularınıtartışabilirler. Buna ek olarak;güvenli sitede eğitimcilerde kişisel kullanım için yazılımları ve sınıf etkinliklerini desteklemek için müfredat indirebilir, birbirleriyle en iyi uygulamaları takas etmek için iletişim kurabilirler.

Facebook.com/AutodeskTurkiye adresinden yönlendirilerek ya da Academic Resource Center (ARC)'den indirilebilen Autodesk yazılımları, 2006 yılından bu yana 200'den fazla ülkede 150.000'i aşkın kurumda yaklaşık 4 milyon öğrenci ve öğretim görevlisi tarafından kullanılıyor. Autodesk, tasarlama, görselleştirme, simüle etme ve çalışmaları başkaları ile paylaşma yöntemlerinde köklü bir değişim yaratan yeni bulut hizmeti Autodesk BIM 360'ı öğrenmek isteyenler için de farklı bir dijital atölye ortamı sunuyor. Dijital atölyeye bimcurriculum.autodesk.com adresinden ulaşılabiliyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut sektörü 3 boyutlu teknoloji ile değişimi yakalayacak!
  • 19.12.2014 13:25

Konut sektörü 3 boyutlu teknoloji ile değişimi yakalayacak!

3D baskı teknolojisi; mimari, inşaat ve mühendislik sektörlerini baştan aşağı de ...

Autodesk University Extension, 10 Aralık'ta gerçekleşiyor!
  • 08.12.2014 10:06

Autodesk University Extension, 10 Aralık'ta gerçekleşiyor!

Üç boyutlu tasarım şirketi olan Autodesk'in hazırladığı Autodesk University etki ...

Autodesk ve İTÜ, BIM Uzmanlık Sertifikası'nda buluştu
  • 26.11.2014 14:54

Autodesk ve İTÜ, BIM Uzmanlık Sertifikası'nda buluştu

Autodesk ve İTÜ, BIM Uzmanlık Sertifika Programı ile inşaat sektöründe önemli bi ...

İşte trafik sorununu çözecek önlemler!
  • 20.11.2014 14:22

İşte trafik sorununu çözecek önlemler!

Autodesk, dünyanın çeşitli ülkelerinde kullanılan trafik için alternatif çözümle ...

Autodesk üniversitelere sürdürülebilir katkı sağlamayı hedefliyor
  • 04.03.2014 12:50

Autodesk üniversitelere sürdürülebilir katkı sağlamayı hedefliyor

Autodesk, dünya çapındaki ileri teknolojisini ve kapsamlı eğitim programlarını T ...

Autodesk’in 3’üncü BIM semineri İzmir’de gerçekleşti
  • 20.02.2014 12:00

Autodesk’in 3’üncü BIM semineri İzmir’de gerçekleşti

Autodesk’in BIM kullanımına yönelik faklı illerde gerçekleştirdiği seminerlerin ...