maritbet girişmaritbet
Atık malzemelerden süs eşyası mı olur demeyin!

Atık malzemelerden süs eşyası mı olur demeyin!

Siirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, atölyede eğitim amacıyla üretim gerçekleştiriyor, atık somun ve cıvatalardan da süs eşyası yapıyor

Atık malzemeleri süs eşyasına dönüştürüyorlarSiirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, atölyede eğitim amacıyla üretim gerçekleştiriyor, atık somun ve cıvatalar ile hurda malzemeleri de süs eşyası yapımında değerlendiriyor.

Okulda teorik bilgiler aldıktan sonra atölyede usta-çırak ilişkisiyle pratik eğitim gören öğrenciler, atık malzemeleri tren, uçak, gemi, bisiklet, çerçeve, tablo gibi ürünlere dönüştürüyor.

Okul müdürü Burhan Durgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 70 yıldır eğitim veren okulda 900 öğrencinin mobilya ve iç mekan, metal, makine, elektrik-elektronik, bilişim teknolojileri alanlarında eğitim gördüğünü söyledi.

Atölyelerde eğitim amaçlı yapılan ürünlerin atıklarının çöpe atılmadığını, öğrenciler tarafından değerlendirildiğini belirten Durgun, bu ürünleri okulda sergilediklerini ifade etti.

Öğrencilerin atık malzemeleri değerlendirirken hem eğlendiğini hem öğrendiğini aktaran Durgun, şöyle dedi:
"Okulumuzda normal eğitim faaliyetleri dışında öğrencilerimizin haz alabileceği çalışmalar da gerçekleştiriliyor. Atölye ve laboratuvar derslerinde atıl durumda olan malzemeleri geri dönüşüm kapsamında değişik nesnelere çeviriyorlar. Bu çalışmalar hem öğrencilerimize haz vermekte hem onların derslerine olan ilgisini artırmaktadır. Somun, cıvata ve hurdaya atılabilecek malzemeler, öğrencilerimizin ellerinde çeşitli ürünlere dönüştürülmektedir." 

"Hayal gücü ve el becerileri gelişiyor"

Metal Teknolojileri Bölümü Şefi Mehmet Sedat Sarıaltın ise dersleri daha zevkli hale getirebilmek için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Öğrencileriyle atık malzemelerden at, tren, uçak, gemi, bisiklet gibi süs eşyası ürettiklerini aktaran Sarıaltın, şunları kaydetti:
"Bunları yaparken hem atık malzemeleri değerlendirdik hem öğrencilerimizin daha zevkli bir ders işlemesini sağladık. Böylece öğrencilerimizin hem hayal gücü, hem el kabiliyetleri gelişmiş oluyor. Dersler de bu şekilde daha eğlenceli oluyor."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İBB, "Akıllı Mobil Atık Aktarma İstasyonları" kuracak
  • 13.09.2018 11:06

İBB, "Akıllı Mobil Atık Aktarma İstasyonları" kuracak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce, Akıllı Mobil Atık Aktarma İstasyonları kurul ...

Atık malzemelerden süs eşyası mı olur demeyin!
  • 21.05.2016 14:41

Atık malzemelerden süs eşyası mı olur demeyin!

Siirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, atölyede eğitim amacıyla üre ...