maritbet girişmaritbet
Atatürk Havalimanı'nda yeni uygulama!

Atatürk Havalimanı'nda yeni uygulama!

Atatürk Havalimanı’nda yaşanan bombalı saldırı sonrası farklı ve yeni güvenlik önlemleri uygulamaya geçerken bunlara bir yenisi daha eklendi.

Daha önce sadece yolculara uygulanan arındırılmış salonlardaki sıvı yasağı girişi Atatürk Havalimanı'nda çalışan personel içinde İç ve Dış Hatlar Terminalinde uygulanmaya başladı.

Edinilen bilgiye apron kartı taşıyan tüm personel bundan böyle personel kapılarından elinde açık sıvıyla geçemeyecek. Kapalı kutularda bulunan sıvıyla geçmek isterse de yeni alınacak olan sıvı tarama dedektörüyle bu sıvılar kontrol edilecek. Bu dedektörler alınıncaya kadar da kapalı kutularda sıvı ile geçilemiyecek.

Atatürk Havalimanı'nda çalışan ve arındırılmış alana geçme izni bulunan personel için alınan kararla sıvı yasağı getirildi. Personel, elinde bulunan açık sıvı maddeleri güvenlik noktasından geçiremeyecek. Geçtiğimiz ayda personele Atatürk Havalimanına ilk giriş güvenlik noktasından geçişinde kemer çıkartma uygulaması getirilmişti.

Atatürk Havalimanı'nda yeni uygulamayla tüm personel iç ve dış hat terminallerinde arındırılmış alana geçmek için kullandığı personel kapılardan çay,kahve ve açık su ve buna benzer açık sıvılarla geçemeyecek. Bu alana geçmek isteyen personel açık sıvı maddeleri giriş kapısında bulunan güvenlik noktasında bırakacak. Yakın zamanda ise personel arama noktalarına da sıvı tarayıcı dedektörler alınacak. Dedektör personelin kapalı olan sıvılarını analiz edecek.

YOLCULARA SIVI UYGULAMASI

Atatürk Havalimanı'nda iç ve dış hat terminallerinde arındırılmış alan tabir edilen ve uçağa binmeden önce kullanılan salona geçiş yapmak isteyen yolcuların sıvıları güvenlik araması esnasında yasak gereği çöpe atılıyor. Geçtiğimiz aylarda alınan sıvı tarayıcı dedektörle yolcular kısa süren bir işlemin ardından sıvılarının analizini yaptırarak uçağa binebilmeye başlamıştı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Atatürk Havalimanı'nda yeni uygulama!
  • 23.09.2016 08:53

Atatürk Havalimanı'nda yeni uygulama!

Atatürk Havalimanı’nda yaşanan bombalı saldırı sonrası farklı ve yeni güvenlik ö ...

Atatürk Havalimanı'na 100 milyon euroluk ne yapılacak?
  • 04.06.2014 11:27

Atatürk Havalimanı'na 100 milyon euroluk ne yapılacak?

SAni Şener, 100 milyon euro yatırım yapılacak yeni dış hatlar terminali için DHM ...