maritbet girişmaritbet
Ataşehir'in ünü New York Times’ı da sardı!

Ataşehir'in ünü New York Times’ı da sardı!

New York Times gazetesi, “dünyanın iki kıtasında adresleri olan tek kenti” olarak nitelediği İstanbul’da Ataşehir’i haber yaptı

Yabancı emlak yatırımcılarının şimdiye kadar, İstanbul'un daha çok Avrupa tarafı ile ilgilendiği ancak bu tercihin bundan sonra değişebileceği bildirildi. New York Times gazetesinin "dünyanın iki kıtasında adresleri olan tek kenti" olarak nitelediği İstanbul'daki Ataşehir emlak projelerine dikkat çektiği haberinde,  hükümetin İstanbul'u yeni bir finansman merkezi haline getirmek istediğine bu çerçevede Merkez Bankası, devlet bankaları, SPK ve BDDK'nın Ataşehir'de arsa aldıklarına işaret edildi.

New York Times gazetesi, "Kentsel bir vaha, belgelenebilir yeşillik, büyüyor İstanbul'da" başlıklı haberinde "Dünyanın iki kıtasında adresleri olan tek kenti İstanbul'da yabancıların emlak ilgisi, şimdiye kadar daha yeni olan Asya tarafından çok tarihi Avrupa tarafına odaklandı. Bu tercih değişebilir" dedi. Gazete şunları yazdı:

"Ancak bu tercih, hükümet politikası, nüfus artışı, depreme dayanıklı konut talebi ve hızla büyüyen bu kentin bir tarafından diğer tarafına gitmek için karşılaşılan zorluklar gibi bir dizi faktörlerin nedeniyle değişebilir."
Bu ihtiyaçlardan yararlanarak kentin Asya tarafında Ataşehir'de yeni bir konut ve ticari inşaat projesi Varyap Meridian üzerinde duran gazete, beş kuleden oluşan projeye ilişkin ayrıntılı bilgi verdi.

ABD'li gazete, İstanbul'un nüfusunun halen 13-15 milyon civarında tahmin edildiğini, kent halkının yüzde 60'ının 30 yaş altında olduğu için konut talebinin güçlü olmayı sürdürdüğünü kaydettiği haberinde ekonomideki canlanmaya dikkat çekerek hükümetin GSYH'nın bu yıl yüzde 3.5-5.5 arasında büyümesini beklediğini yazdı.
Colliers International'ın İstanbul bürosundan emlak uzmanı Andrew Rohr'un "Daralma nedeniyle düşen fiyatlar, konuta yatırımları çekiyor" değerlendirmesini de aktaran gazete "Şimdi Türk hükümeti, hala Ankara'da bulunan tüm başlıca finansal kurumların, İstanbul'un Asya tarafına taşınması planlarını destekliyor" dedi.

Gazeteye konuşan Varyap Ceo'su Erdinç Varlıbaş da, "Üç devlet bankası, Merkez Bankası, piyasa sermaye kurulu, bankacılık düzenleme ve denetleme kurulu, hepsi, burada arsa aldı" şeklinde konuştu.
Hükümetin buna ilişkin yasanın bu yıl TBMM'den geçirmeyi söz verdiğine dikkat çeken NYT de, "Çekirdeğinde yeni bir finansal merkezi ile Ataşehir havalanmak üzere gibi görünüyor" ifadesini kullandı.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konutta 2014'ün şovunu Bağcılar yaptı!
  • 30.12.2014 10:55

Konutta 2014'ün şovunu Bağcılar yaptı!

Bağcılar ve Ataşehir, 2014 yılında konutta en çok kazandıran ilçeler olarak dikk ...

Ataşehir’deki İller Bankası arsasının imar planı askıda!
  • 11.12.2014 17:48

Ataşehir’deki İller Bankası arsasının imar planı askıda!

İstanbul Finans Merkezi'nin karşısında yer alan İller Bankası arsasının imar pla ...

İstanbul Finans Merkezi’nde 6.3 milyon liralık sukuk ödemesi!
  • 28.11.2014 13:47

İstanbul Finans Merkezi’nde 6.3 milyon liralık sukuk ödemesi!

İstanbul Finans Merkezi İnşaat, kira sertifikası ödemesi kapsamında 6 milyon 340 ...

Brandium AVM, Deniz Akkaya'nın katılımıyla açıldı!
  • 29.03.2013 16:03

Brandium AVM, Deniz Akkaya'nın katılımıyla açıldı!

500 milyon dolar yatırım ile inşa edilen Brandium Yaşam ve AVM, 29 Mart tarihind ...

Evona Park'ta 2. etapta 240 bin TL’ye!
  • 28.05.2011 14:20

Evona Park'ta 2. etapta 240 bin TL’ye!

Evona Yapı tarafından Ataşehir'de inşa edilen Evona Park projesinin ikinci etabı ...

Ataşehir'in ünü New York Times’ı da sardı!
  • 09.05.2010 02:02

Ataşehir'in ünü New York Times’ı da sardı!

New York Times gazetesi, “dünyanın iki kıtasında adresleri olan tek kenti” olara ...