maritbet girişmaritbet
Ataşehir'deki o rezidansta tıraşlama!

Ataşehir'deki o rezidansta tıraşlama!

Ataşehir'de, Mustafa Sarıgül'ün oğlunun da ortak olduğu firmanın yaptığı Maritza adlı rezidansın girişindeki alan mühürlenme korkusuyla tıraşlandı

Küçükbakkalköy'de Şişli Belediyesi eski Başkanı Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül'ün resmi ortağı olduğu Maritza İnşaat AŞ, 2011'de 2 bin 550 metrekarelik arsa üzerinde inşaata başladı.

"Ataşehir Rezidans" ismi verilen proje, bölgenin en gözde mevkilerinden birinde yer alıyordu. İmar planlarında yüksekliğin serbest bırakıldığı alanda 18 katlı 48 daireli 6 dükkanın bulunduğu proje inşa edildi. Şirketin tanıtım sayfalarında "Türkiye'nin yeni finans merkezi olan Ataşehir'de açık/kapalı yüzme havuzu, sauna ve SPA'sı, panaromik fitness salonuyla, Adalar manzaralı, tamamı 2+1, modern bir rezidans olarak" duyurulan proje, Haziran 2012'de tamamlandı. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından takip edilen Maritza projesinin giriş kısmı market ve dükkanlar için ayrıldı. Binanın önündeki caddeye cephesi dönük olan dükkanlar kaldırıma kadar büyütüldü. Rezidans inşaatı tamamlandıktan sonra Ataşehir Belediyesi iskan belgesini Battal İlgezdi'nin imzasıyla onayladı. 

MÜHÜRLENME KORKUSU 

Yaklaşık 3 yıldır hizmet veren binanın önündeki caddeye cephesi dönük olan dükkanların, kaldırımın ortasına kadar büyütüldüğünün ortaya çıkmasıyla, market ve kafeler için mühürlenme tehlikesi belirmişti. İnşaat fırması, mühürlenme korkusuyla kamu alanını işgal ettiği alanı terk ederek projeye uygun hale getirilmeye başlandı. Alan, yıkımdan sonra halkın kullanımına açılacak. Rezidansın içindeki, basketbol sahası ve çocuk oyun gruplarının da dairelerin fiyatları yükseltilip rant sağlandığı belirlendi. İmar planlarında yol olan alan duvarla çevrilerek rezidansın kullanımına açıldı. Kamuya terk edilmesi gereken alanda yapılan çocuk parkıyla ilgili ise yasal yaptırım uygulanacak. 

Sabah

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ataşehir'deki o rezidansta tıraşlama!
  • 08.08.2015 09:47

Ataşehir'deki o rezidansta tıraşlama!

Ataşehir'de, Mustafa Sarıgül'ün oğlunun da ortak olduğu firmanın yaptığı Maritza ...