maritbet girişmaritbet
Ataşehir’deki İstanbul Finans Merkezi’nin yapımında İngilizler yer almak istiyor!

Ataşehir’deki İstanbul Finans Merkezi’nin yapımında İngilizler yer almak istiyor!

Londra Finans Merkezi'nin Belediye Başkanı Lord Mayor Alderman Roger Gifford, İstanbul'da canlı ve yaşayan bir finans merkezi oluşması için Türkiye ile çalışmak istediklerini belirterek, ''Bizim uzmanlığımızı ve deneyimimizi sizin olağanüstü vizyonunuz ve hayalinizle birleştirdiğimizde çok olumlu sonuçlar alırız'' dedi

Londra Finans Merkezi'nin Belediye Başkanı Lord Mayor Alderman Roger Gifford, İstanbul'da canlı ve yaşayan bir finans merkezi oluşması için Türkiye ile çalışmak istediklerini belirterek, ''Bizim uzmanlığımızı ve deneyimimizi sizin olağanüstü vizyonunuz ve hayalinizle birleştirdiğimizde çok olumlu sonuçlar alırız'' dedi.

Gifford ve beraberindeki heyet, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ile şirket merkezinde bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Gifford, Londra Finans Merkezi olarak İstanbul Finans Merkrezi konseptiyle yakından ilgilendiklerini belirterek, bu projede Türkiye'yi desteklemek için ziyarette bulunduklarını söyledi.

Londra Finans Merkezi olarak büyük bir tecrübeye sahip olduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

''İşlem yönetimi, yönetişim, hukukun üstünlüğü nasıl sağlanır, işlemler de şeffaflık gibi konularda ciddi bir bilgi birikimi edindik ve bu birikimi sizlerle paylaşmak arzusundayız. Bunun için de bir grup oluşturduk. Bunun başında da bizim uluslararası işlemlerimizi yönlendiren grup var. İstanbul limanları açısından da çok etkileyici bir şehir bugün bunu da konuşacağız. Finans yatırımcıları, yatırım yapacakları ülkelerde elbette mevzuat ve düzenlemelerde son derece açıklık, vergi mevzuatında netlik ve öngörülebilirlik ve istikrar arıyorlar. Bunlar zaten İngiltere Sanayi Odası ve konsoloslukların üzerinde durduğu konular.''

Gifford, sabırsızlıkla inşaat alanlarını görmeyi istediklerini belirterek, ''İstanbul'da canlı ve yaşayan bir finans merkezi oluşması için dostlarımızla çalışmak istiyoruz'' ifadesini kullandı.

Londra'nın deneyimi ışığında birden fazla piyasanın bir aya gelmesinin çok daha büyük bir başarı yaratacağını ifade eden Gifford, ''Bizim uzmanlığımızı ve deneyimimizi sizin olağanüstü vizyonunuz ve hayalinizle birleştirdiğimizde çok olumlu sonuçlar alırız'' diye konuştu.

Toplantıya, İngiltere İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner ve Aktifbank Genel Müdürü Önder Halisdemir de katıldı.

''Yönetişim, hukukun üstünlüğü, şeffaflık konularında deneyimlerimizi aktaracağız''

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gifford, ''Nasıl bir işbirliği düşünülüyor-'' sorusuna şu karşılığı verdi:

''Bizim en uzman olduğumuz konular olan yönetişim, hukukun üstünlüğü, şeffaflık ile ilgili düzenlemeler için çalışma grupları oluşturacağız. Bunu yaparken de Londra'daki bankaların ve avukatlık şirketlerinin deneyimlerinden faydalanacağız. Londra Finans Merkezi, yeni bir finans merkezi kurma konusunda danışmanlık yetisine sahip. Bu konuda çalışan bağımsız bir organımız var. Amacı da uluslararası alanda danışmanlık yapmak. Çok şahane binalarınız var ama onların içini dolduracak insanlara da ihtiyacınız var. Londra'daki insan kaynakları konusunda uzman bir çok şirket de yardım edebilir. Eğitim vermek konusunda da çok deneyimli olduğumuzu özellikle belirtmek isterim.''

Finans konusunda Londra dışında da bir takım önemli kuruluşlar olduğunu anlatan Gifford, The City of London ve Canary Wharf arasında çok yakın bir ilişki olmasına rağmen aralarında küçük bir de rekabet olduğunu belirterek, ''Bu rekabetin de çok sağlıklı olduğuna inanıyoruz'' dedi.

Gifford, ''Limanları geliştirmek konusunda nasıl bir işbirliği düşünülüyor-'' sorusuna ise şöyle cevap verdi:

''İngiltere bir ada ülkesi, yıllardır ticaretimiz denizcilik üzerinden yapıldı. Türkiye'de ise limanlar üzerinden ticaretin sadece yüzde 18'i gerçekleşiyor. Biz gerçekten çok vakit ve para harcadık limanlarımızı uzman hale getirmek için. 1980'li yıllardan bu yana limanların yenilenmesi için 15 milyar paund harcandı. Gelecekte limanların geliştirilmesi için 60- 70 milyar paund daha harcamayı planlıyoruz. Sizin de bu konuda son derece iddialı hedefleriniz var. Biz de uzmanlığımız çerçevesinde size yardımcı olmak istiyoruz.''

Gifford ve beraberindeki heyet daha sonra İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin şantiyesini gezdi.

Semra Orkan/AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "İstanbul, Londra ve New York gibi finans merkezleriyle rekabet edebilecek"
  • 18.04.2023 13:39

Bakan Kurum: "İstanbul, Londra ve New York gibi finans merkezleriyle rekabet edebilecek"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Finans Merke ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul yeniden finans merkezi olma görevini üstleniyor"
  • 17.04.2023 17:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul yeniden finans merkezi olma görevini üstleniyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi'nin açılış törenine ...

İstanbul Finans Merkezi havadan görüntülendi!
  • 13.04.2023 16:52

İstanbul Finans Merkezi havadan görüntülendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un 17 Nisan’da açılışının yapılacağını du ...

İstanbul Finans Merkezi Kanunu yürürlüğe girdi
  • 28.06.2022 10:56

İstanbul Finans Merkezi Kanunu yürürlüğe girdi

İstanbul Finans Merkezi Kanunu, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak ...

İstanbul Finans Merkezi'nin yüzde 81'i bitti, geri sayım başladı!
  • 12.06.2022 02:25

İstanbul Finans Merkezi'nin yüzde 81'i bitti, geri sayım başladı!

İstanbul'u dünyanın önemli finans merkezleri ile rekabet edebilir konuma yükselt ...