maritbet girişmaritbet
Ataköy Mega Yat Projesi, 2016'da ilk yatlarını ağırlayacak

Ataköy Mega Yat Projesi, 2016'da ilk yatlarını ağırlayacak

Ataköy, 1.5 milyar dolarlık yatırımla turizmin merkezi olacak.

Yatırımın önemli parçası olan Mega Yat Projesi'nde denizi doldurma işlemini yılbaşında tamamlanıyor. Hedef; 2016 yılında ilk mega yatları ağırlamak…

İstanbul'u dünyanın önde gelen turizm merkezlerinden biri haline getirmeye katkı sağlamayı hedefleyen İstanbul Turizm Merkezi, Ataköy'de yaklaşık 1,5 milyar dolarlık bir yatırımla gerçekleştiriliyor. Yatırımın önemli parçası olan Mega Yat Projesi'nde denizi doldurma işleminin yılbaşında tamamlanıyor. Hedef; 2016 yılında ilk mega yatları ağırlamak… 

Yatırımı gerçekleştiren DATİ Yatırım Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi ve Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Kıran, İstanbul Turizm Merkezi'ni 5 yıl içerisinde tamamlamayı planladıklarını belirtti. Kıran, 500 bin m2'lik alana yapılacak projenin tamamlanmasıyla İstanbul'un yatçılık için bir “hedef bölge” olacağını, ayrıca konumlandığı Ataköy'e de büyük değer katacağını ifade etti. Tatil günleri günlük 100-120 bin civarında ziyaretçisi olacak bir turizm merkezi yaptıklarını ifade eden Gökhan Kıran, “Geçmişte burayı nasıl Regata'dan Ataköy Marina Park'a dönüştürdüysek, İstanbul Turizm Merkezi de her gelir seviyesinden insanımızın nefes alacağı, denize kavuşacağı bir yer olacak. Biz, bölge halkının yanı sıra tüm İstanbulluların yalnız alışveriş için değil zamanını geçirmek için de buraya gelecekleri iddiasını taşıyoruz” dedi. 

6 bin kişiye istihdam sağlayacak 

İstanbul Turizm Merkezi'nin, tamamlandığında en az 6 bin kişiye istihdam sağlayacağını belirten Kıran, “Merkezde 400 ticari ünite yer alacak. Ortalama 10-15 personeli olsa 4500-5000 kişiye iş imkanı sağlayacak. Otellerde 800-900 civarında yeni iş imkanı yaratılacak. 500-600 güvenlik ve temizlik, 200 civarında marina görevlisine ihtiyaç olacak” dedi. 

Proje üç fazdan oluşuyor 

Yaklaşık 500 bin metrekare bir alan üzerine gerçekleştirilen projenin 3 fazdan oluştuğunu anlatan Gökhan Kıran, birinci fazda yer alan Mega Yat Limanı inşaatının son hızla sürdüğünü kaydetti. Mevcut Ataköy Marina'nın 550 yat kapasitesi ile hizmet verdiğini hatırlatan Kıran, 230 mega yat kapasiteli yeni limanı önümüzdeki yıl yaz ayı öncesinde tekne bağlanabilir hale getirmeyi hedefl ediklerini vurguladı. Projenin ikinci fazında alışveriş, kongre, sinema ve performans sanatları merkezleri, spor tesisleri, restoran, cafe, yürüyüş parkurları, yaşam alanı ve otellerin yer alacağını anlatan Gökhan Kıran, şunları söyledi: “Mevcut 285 odalı Sheraton oteli hizmet vermeye devam edecek. Bunu yanı sıra dünyaca ünlü oteller zinciri JW Marriot ile 500-550 odalı bir otelin yapımı için ön protokol imzaladık. Ayrıca henüz görüşmeleri devam eden 60-80 odalı konsept otel ile ‘service apartments' da bu fazda yer alacak. Tüm konaklama alanlarının devreye girmesiyle toplamda 1200-1300 oda ila hizmet verilecek.” 

Tüm projede toplam yeşil alanı yüzde 40'a çıkardıklarını kaydeden Gökhan Kıran, “Toplamda 200 bin metrekare yeşil alan yapacağız. En büyüğü 45 bin metrekare alışveriş merkezi ve yaşam alanlarının yer aldığı ikinci fazda bulunacak. Sahil şeridinde 2,5 kilometre uzunluğunda yürüyüş, koşu ve bisiklet yolu olacak” dedi. Kıran, projenin üçüncü fazında ise rezidans ve ofislerin yer alacağını sözlerine ekledi.

Galleria yeniden yapılanıyor 

Türkiye'nin ilk AVM'si Galleria'nın yeniden yapılanacağı bilgisini veren Gökhan Kıran, “Galleria'da 180 civarında ticari alanımız var. Bu sayıyı 450-460'a çıkaracağız. Yenisini devreye sokup eskisini devre dışı bırakacağız. Tabii ki mevcut kiracılarımızın bir takım öncelikleri olacaktır. İkinci fazda içerisinde meydanları, sokakları, caddeleri olan Bakırköy'e modern görünümlü yeni bir semt alanı kurguluyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ataköy Mega Yat Projesi, 2016'da ilk yatlarını ağırlayacak
  • 15.08.2015 14:59

Ataköy Mega Yat Projesi, 2016'da ilk yatlarını ağırlayacak

Ataköy, 1.5 milyar dolarlık yatırımla turizmin merkezi olacak. ...