maritbet girişmaritbet
Askeri okulların bina ve arazileri ne olacak?

Askeri okulların bina ve arazileri ne olacak?

Harp akademileri, askeri liseler ve astsubay hazırlama okullarının kapatılmasının ardından gözler, bu okulların bina ve arazilerine çevrildi.

Askeri liselerin kapatılmasının ardından değerli yerlerde bulunan taşınmazlarda söz sahibi Milli Emlak olacak. Tarihi yerler olduğu için buraların kullanım fonksiyonu değiştirilebilecek. Yetkililer, tarihi binaların bütün olarak kullanılması gerektiğine dikkat çekerek, “Olduğu gibi korunmak zorunda olunan yerler var” diyor. Milli Savunma Bakanlığı'nın da taşınma için harekete geçtiği belirtildi. Kara Havacılık Okulu'nun da Isparta'ya taşınacağı kaydedildi.

ESKİŞEHİR YOLU'NA

Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı yerleşkesiyle aynı ortamda bulunuyor. Kızılay ve Bakanlıklar bölgesinde merkezi bir yerde bulunan Milli Savunma Bakanlığı için Eskişehir yolu üzerinde yer bakılmaya başlandı. Son yıllarda Ankara'da kamu kurumlarının büyük bir kısmı Eskişehir yolu üzerine taşındı. Bunun dışında İstanbul yolu üzerinde bulunan Kara Havacılık Okulu'nun Isparta'ya taşınacağı bildirildi. Yetkililer, Kara Havacılık Okulu'nun taşınmasının önceden planlandığını ve Isparta'da inşaat çalışmalarının sürdüğünü söylediler.

OKULLAR NE OLACAK?

Önceki gün yayımlanan kararname ile harp akademileri, askeri liseler ve astsubay hazırlama okulları kapatıldı. Kapatılan okulların yer aldığı bölgeler İstanbul'da değerli bölgeler üzerinde yer alıyor. Buraların arazileri Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait olduğunu belirten yetkililer, “Askeri okulların binaları, arazilerine ilişkin kararı Milli Emlak karar verecek. Başka bir kamu birimi araziye ihtiyacım var derse bina olarak devredilebilir. Ne olacağı konusunda söz sahibi Milli Emlak olacak” dediler. Maliye Bakanlığı yetkilileri ise konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, Kuleli Askeri Lisesi gibi devredilecek yerler arasında tarihi binalar olduğunu, buraların bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini söylediler.

MEVZUAT NE DİYOR?

2011 yılında Vergi Denetim Kurulu'nun kurulmasına ilişkin çıkarılan bir kararnamede Maliye Bakanlığı'na imar yetkisi kullanma düzenlemesi yapılmıştı. 646 sayılı yasanın 1-c maddesinde yapılan düzenleme daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın teşkilatına ilişkin kararnamede değiştirildi. Değişiklikle tüm taşınmazlara ilişkin her tür imar planları uygulamaları, tadilatları Maliye Bakanlığı'nın talebi üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılacak. Yani imar değişikliği için Maliye Bakanlığı'nın talepte bulunması gerekecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Trump ailesi New York'a giremiyor! Miami'ye taşınacaklar!
  • 16.01.2021 11:43

Trump ailesi New York'a giremiyor! Miami'ye taşınacaklar!

ABD’nin 45’inci başkanı Donald Trump’ın seçimi kaybetmesi sonrası ailesi New Yor ...

US Polo, Next Level AVM'de kapılarını açtı
  • 18.09.2020 09:37

US Polo, Next Level AVM'de kapılarını açtı

Marka karmasını her geçen gün zenginleştiren Next Level Alışveriş Merkezi şimdi ...

“Libya ile yeni bir sayfa açtık, umutluyuz”
  • 13.08.2020 15:15

“Libya ile yeni bir sayfa açtık, umutluyuz”

TMB Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitleri için halen en büyük üçüncü pazar ...

Milli Emlak'tan İstanbul'da satılık 17 daire!
  • 21.07.2020 14:39

Milli Emlak'tan İstanbul'da satılık 17 daire!

Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, İstanbul'un Bakırköy, Küçükçekmece, Beşiktaş, Be ...