maritbet girişmaritbet
Askeri lojmanların yerine konut ve park yapılacak!

Askeri lojmanların yerine konut ve park yapılacak!

Emlak Konut GYO'nun düşük yoğunlukta binalar inşa edeceği 120 bin metrekarelik askeri lojman arsasının 93 bin metrekaresi park olacak.

İstanbul'un merkezi noktasındaki ilçelerden birisi olan Zeytinburnu'nda yenileme çalışmaları sürüyor. 2015 yılının başlarında Emlak Konut GYO'ya TOKİ'nin sattığı askeri arazinin akıbeti belli oldu. İçerisinde hali hazırda askeriyeye ait yapılaşmanın bulunduğu lojman arsasının geleceğini Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, emlaktasondakika.com'a açıkladı.

Park düşüncesi yıllar önce vardı

Devir döneminde arsanın 420 milyon liralık değere sahip olduğunu, kısa süre içerisinde ederinin 500 milyon liraya yükseldiğini dile getiren Aydın, "O arsa, Zeytinburnu ilçesinin tam ortasında kalıyor. Bir dönem askeri lojmanların çürük olması nedeniyle güçlendirilmesi gündeme geldi. O süreçte burası park olur mu diye düşündük. Biz o zaman devlet olarak size başka bir yerde ev yapalım, bu alanı parka çevirelim dedik. Burası yollarıyla birlikte 120 bin metrekareye yakın. Görüşmelerden sonuç çıkmayınca TOKİ'yle görüştük. Bu süreç 5-6 yıl sürdü. Bugün protokoller tamamlanmak üzere" diye konuştu.

Emlak Konut ev, belediye park yapacak

Arsa üzerindeki dağılım hakkında detaylar veren Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Bu alanın 93 bin metrekaresini Zeytinburnu Belediyesi alacak. Bizim aldığımız bölümde sosyal donatı ve yeşil alan yapacağız. Cami, itfaiye, oturma yolları gibi birçok seçenek olacak. Arsanın kalan 30 bin metrekarelik bölümü Emlak Konut GYO'ya aktarıldı. Bu alanın bir kısmına 1 emsalden iki katlı dükkanlar yapılacak. Parka bakan kısmı cafe ve restoranlardan oluşacak. Kalan kısmı ise 2 emsalden konut-ticari yapılardan oluşacak. Buradan gelecek parayla Milli Savunma Bakanlığı'na verilen sözler yerine getirilecek" dedi.

60 dönümünde tek bir yapılaşma olmayacak

Zeytinburnu Belediyesi'nin yapacağı ödemeleri de anlatan Aydın, "Biz belediye olarak TOKİ'ye protokol gereği 40 milyon lira ödeme yapacağız. 93 bin metrekarenin 60 bin metrekarelik bölümünde tek bir yapılaşma olmayacak. Bunu özellikle sözleşmeye ekledim. 120 bin metrekarelik alanın 30 bin metrekaresi düşük yoğunlukla imara açılmış olacak" açıklamasında bulundu.

Uğurcan TOKAY / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Zeytinburnu Millet Bahçesi için çalışmalar başlıyor
  • 20.11.2018 08:54

Zeytinburnu Millet Bahçesi için çalışmalar başlıyor

Zeytinburnu Millet Bahçesi sahip olduğu 94 bin metrekarelik yüzölçümüyle İstanbu ...

Askeri lojmanların yerine konut ve park yapılacak!
  • 13.10.2015 12:14

Askeri lojmanların yerine konut ve park yapılacak!

Emlak Konut GYO'nun düşük yoğunlukta binalar inşa edeceği 120 bin metrekarelik a ...