maritbet girişmaritbet
Aşk kilitleri köprülerden sökülüyor!

Aşk kilitleri köprülerden sökülüyor!

Paris’in sembollerinden biri haline gelen aşk kilitlerinin yüzlerce yıllık köprülere zarar vereceğinden korkuluyor.

'Aşkın ağırlığı' köprüye zararlı! Romantik turistlerin aşklarını ölümsüzleştirmek için köprüler üzerine taktıkları "aşk kilitleri" sökülmeye başladı.

aşk kilitleri

Louvre Müzesi'nin önünde, Seine Nehri üzerinde kurulu kentin en güzel manzaralarından birini sunan ve bütün dünyada aşk kilitleriyle ün salan Pont des Arts köprüsü, asma kilitleri taşıyamayacak hale geldi. 45 tonluk ağırlık nedeniyle köprünün çökmesinden korkan Paris Belediyesi, sayısı 1 milyonu aşan kilitleri sökmeye başladı.

Paris polisi köprülere asılan binlerce asma kilit konusunda belediyeyi uzun zamandır uyarıyordu. Dünyanın dört bir yanından gelen ve aşklarının ölümsüz olması için köprüye kilit asan romantik turistleri üzmek istemeyen Paris Belediyesi yetkililileri ise bu duruma çözüm arıyordu. Belediye, “aydınlanma ve aşk kenti olan Paris'e yakışır sanatsal, dayanışmacı ve ekolojik bir çözüm” bulabilmek için çalışıyordu. Kilitlerin asılması için alternatif demir blok yapma fikri ön plana çıkmıştı.

Pont Des Arts, 2008'den bu yana dünyanın dört bir yanından gelen çiftlerin ilk durağı oluyor. Çiftler, isimlerinin yazılı olduğu ve ölümsüz aşkı simgeleyen kilitleri köprüye asarak anahtarını da Seine Nehri'ne atıyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aşk kilitleri köprülerden sökülüyor!
  • 01.06.2015 14:52

Aşk kilitleri köprülerden sökülüyor!

Paris’in sembollerinden biri haline gelen aşk kilitlerinin yüzlerce yıllık köprü ...