maritbet girişmaritbet
Asansörlere sıkı denetim sonuç vermeye başladı

Asansörlere sıkı denetim sonuç vermeye başladı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: Asansörlerin güvenliği için yaptığımız düzenlemelerin meyvelerini toplamaya başladık.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, asansörlerin güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak için geçen yıl ve bu yıl yapılan düzenlemelerin meyvelerini toplamaya başladıklarını belirterek, "Sıkı denetim ve online takip sayesinde geçtiğimiz yıllarda yüzde 65'ler seviyesinde olan kırmızı etiketli güvensiz asansörlerin oranı, bu yıl yüzde 50'lere geriledi" dedi. 

ASANSÖRLERE KİMLİK NUMARASI VERİLİYOR

Bakan Işık, teknik ve idari altyapı sayesinde asansörlerin takip ve kontrolünde teknoloji kullanımına başlandığını bildirdi. Periyodik kontrolleri yapılan asansörlere öncelikle bir kimlik numarası verildiğini ve denetim kayıtlarının, asansör takip sistemine bu kimlik numarasıyla girildiğini anlatan Işık, "Asansör takip sistemi sayesinde, ülkemizdeki asansörlerin tamamının güvenlik durumları Bakanlığımızca anlık olarak online takip edilmektedir. Asansörlerin güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak için geçen yıl ve bu yıl yaptığımız düzenlemelerin meyvelerini toplamaya başladık" diye konuştu. 

‘SIKI BİR ŞEKİLDE DENETLENECEK'

Işık, sıkı denetim ve 'online' takip sayesinde geçen yıllarda yüzde 65'ler seviyesinde olan kırmızı etiketli güvensiz asansörlerin oranının, bu yıl yüzde 50'lere gerilediğine dikkati çekerek, "2014'te yıllık periyodik kontrolü yapılan asansör sayısı 167 bin iken bu yıl henüz kasım ayı itibarıyla söz konusu sayı 210 bine çıktı. Önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek etkin periyodik kontroller neticesinde bu oranların daha alt seviyelere getirilmesi sağlanacaktır" ifadelerini kullandı.  Ülkedeki asansörlerin tamamının yıllık periyodik kontrollerinin yapılmasını sağlayarak, vatandaşların can ve mal güvenliğini temin etmeyi hedeflediklerini dile getiren Işık, "2016 yılında da asansörlerin periyodik kontrollerinin yapılmasına yönelik çalışmalar etkin olarak sürdürülecek ve bu kontrolleri gerçekleştiren A tipi muayene kuruluşlarının faaliyetleri sıkı bir şekilde denetlenecek" dedi.

ASANSÖR EYLEM PLANI

Binalarda kullanılan asansörlerin daha güvenli şekilde işletilmesinin temini amacıyla hazırlanan Asansör Eylem Planı, 13 Ekim 2014 tarihinde kamuoyuna duyurulmuştu. Söz konusu eylem planı çerçevesinde öncelikle Belediye Kanunu, İl Özel İdaresi Kanunu ile Kat Mülkiyeti Kanununda gerekli değişiklikler yapılmış, ardından ikincil düzenlemeler de yürürlüğe girmişti.

VERİ TABANI OLUŞTURULUYOR

Asansör Eylem Planı çerçevesinde duyurulan ve yönetmeliğin hazırlanması sırasında çalışmaları tamamlanarak hizmete alınan veri tabanı ile periyodik kontrol faaliyetini yapmakla yetkilendirilen muayene kuruluşlarının kontrolünü yaptığı asansörlere ilişkin veriler, anlık olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca tarafından takip edilmeye başlanmıştı. Bu sayede Bakanlık, bir muayene kuruluşunun hangi asansörü, hangi kriterler gözeterek, ne şekilde muayene ettiğini takip etmeye başladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum, "TÜBİTAK Müsilaj Araştırmaları Çağrısı Projeleri Konferansı"nda konuştu
  • 17.11.2021 15:09

Bakan Kurum, "TÜBİTAK Müsilaj Araştırmaları Çağrısı Projeleri Konferansı"nda konuştu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi Eylem ...

Bakan Ergün Van'a gitti
  • 10.11.2011 19:16

Bakan Ergün Van'a gitti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Van'da çeşitli incelemelerde bulu ...

Asansörler zorunlu sigorta kapsamına alınacak
  • 10.04.2018 11:12

Asansörler zorunlu sigorta kapsamına alınacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yeni hazırlayacağı uygulama ile binalar ...

Manisa Salihli sanayi bölgesinde altyapı işi ihale edilecek
  • 03.07.2017 10:08

Manisa Salihli sanayi bölgesinde altyapı işi ihale edilecek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kredi desteği ile Manisa Salihli Organize S ...

Rize'de 4.4 milyon liraya altyapı çalışması yapılacak!
  • 22.04.2017 10:11

Rize'de 4.4 milyon liraya altyapı çalışması yapılacak!

Yapı Kooperatifi Başkanlığı tarafından 4.4 milyon liraya Rize Pazar Modern Küçük ...

Van'da 5.4 milyon liraya altyapı yapılacak
  • 25.03.2017 09:10

Van'da 5.4 milyon liraya altyapı yapılacak

Organize Sanayi Müteşebbis Başkanlığı, Van Erciş'te yer alan Organize Sanayi 1. ...