maritbet girişmaritbet
Asansördeki Back-Up Sistemi hayat kurtarıyor!

Asansördeki Back-Up Sistemi hayat kurtarıyor!

Mitsubishi Electric’in yedek kontrol yazılımı ile kat arasında kalma riski tarih oluyor.

Japonya'nın en büyük asansör üreticisi olan Mitsubishi Electric'in asansör üretiminde uyguladığı Back-Up Sistemi'yle, ciddi ölçüde can kayıplarına yol açan asansör kazalarının büyük oranda önüne geçiliyor. 

VVVF Invertör Kontrol Teknolojisi'ni gerçekleştiren ilk marka olan Mitsubishi Electric, en düşükten en yüksek hızlara invertör uygulayan bu sistemle, voltaj ve frekans değişimiyle hız kontrolünü ayarlayarak, daha yumuşak bir seyir sağlıyor. Mitsubishi Electric asansörlerinin sahip olduğu yedek kontrol yazılımı ile asansörün kat arasında kalmasının önüne geçilirken, kontrol panelinde arıza olması durumunda ikinci bir Back-Up Sistemi ile yolcuların asansörden tahliyesi sağlanıyor.

Mitsubishi Electric Türkiye yetkilileri, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de büyük ilgiyle karşılanan asansörlerinde Back-Up Sistemi'nin standart bir özellik olduğunu belirterek şu açıklamada bulundular: “Asansörlerimiz, sektöründe en problemsiz ve arıza oranı en düşük asansörler arasında gösteriliyor. Mitsubishi Electric kullandığı ileri teknoloji, kaliteli üretim stoğu, montaj aşamasındaki yeterliliği ve satış sonrası hizmetleri sayesinde asansörlerde arıza oranlarını en az seviyeye indirdi. Asansörlerimiz 20-25 sene boyunca modernizasyon çalışmasına ihtiyaç duymaması nedeniyle de önemli bir maliyet avantajına sahip.” 

Üst düzeyde güvenlik donanımı ve yazılımının yanı sıra yedek kontrol yazılımıyla da sektörde fark oluşturan Mitsubishi Electric, “seyahat konforu, kalite, sessizlik” konularında da asansör sektörüne öncülük ediyor. 

Yapay zeka teknolojisi

Mitsubishi Electric, operasyonda verimlilik sağlayan ve kullanıcı memnuniyetini arttıran Supervisory System'i geliştirerek asansörlerinde özel tasarlanmış Al Supervisory System'i kullanıyor. Bu sistemde mevcut trafik akışı sistem bilgisayarında hafızaya alınıp bekleme süreleri minimuma indirilerek servis hizmeti sorunsuz ve minimum enerji sarfiyatı ile gerçekleşiyor.   

Sabit manyetik alanlı dişlisiz motorlara sahip olan Mitsubishi Electric asansörleri, bu teknoloji sayesinde daha küçük ve daha az enerji harcayan, yüksek enerji tasarruflu dişlisiz tahrik mekanizmaları geliştiriyor. Bu enerji tasarruflu mekanizma aynı zamanda ultra hızlarda dahi gürültü ve titreşimi ortadan kaldırarak güvenli ve sarsıntısız seyir konforu sağlıyor. Mitsubishi Electric asansörleri, 50 desibel altındaki sessizliği ve yağlamaya ihtiyaç duymamasıyla da çevreye son derece duyarlı olmasıyla biliniyor. 

Yüzde 35'e varan enerji tasarrufu

Mitsubishi Electric'in Regenerative Kontrol Paneli olan asansörlerinde motor, dolu kabin aşağıya inerken veya boş kabin yukarıya çıkarken güç üretici olarak çalışıyor. Bu asansörlerde açığa çıkan ısı enerjisi, elektrik enerjisi olarak bina elektrik sistemine geri veriliyor. Bu sistem sayesinde, sistemin kullanılmadığı asansörlerle kıyaslandığında yüzde 35'e varan enerji tasarrufu sağlanırken ayrıca harmonik akımlar ve CO2 azaltılıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Keşfetteam ile klima keşfinde akıllı dönem!
  • 02.07.2022 14:26

Keşfetteam ile klima keşfinde akıllı dönem!

Teknoloji, dizayn ve üretimde mükemmelliğin izinde iklimlendirme teknolojileri g ...

Mitsubishi Electric'ten ticari alanlarda akıllı klima çözümleri!
  • 16.04.2022 15:45

Mitsubishi Electric'ten ticari alanlarda akıllı klima çözümleri!

Mitsubishi Electric, ticari alanlara özel olarak tasarladığı yeni Mr. Slim seris ...

Kentsel su sistemleri yönetim yapay zekâ ile daha verimli!
  • 11.03.2022 12:54

Kentsel su sistemleri yönetim yapay zekâ ile daha verimli!

Yapay zekâ, çok yüksek verilerin işlenmesinde ve otomasyon sistemlerinde gösterd ...

Mitsubishi Electric ile temiz hava içeri, kirli hava dışarı!
  • 19.02.2022 16:27

Mitsubishi Electric ile temiz hava içeri, kirli hava dışarı!

Modern toplumlarda bireyler, zamanlarının büyük çoğunluğunu kapalı ortamlarda ge ...

Mitsubishi Electric, bir kez daha İklim "A Listesinde"
  • 01.02.2022 11:59

Mitsubishi Electric, bir kez daha İklim "A Listesinde"

Mitsubishi Electric, bir kez daha CDP Çevre Kuruluşu'nun İklim "A Listesinde" şi ...

Mitsubishi Electric'ten klima kampanyası
  • 10.12.2021 16:06

Mitsubishi Electric'ten klima kampanyası

Mitsubishi Electric, havaların soğumasıyla birlikte 31 Aralık'a kadar sürecek kl ...