maritbet girişmaritbet
Artvin Valisi Doğanay evleri yanan köylülerle görüştü!

Artvin Valisi Doğanay evleri yanan köylülerle görüştü!

Artvin Valisi Doğanay, merkeze bağlı Ortaköy köyünde geçen ay meydana gelen yangında zarar görenlerin yaralarını en kısa sürede saracaklarını bildirdi

Vali Ömer Doğanay, 19 Nisan'da çıkan ve 8 evin zarar gördüğü yangından etkilenenleri makamında kabul ederek "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Afetten büyük üzüntü duyduğunu, en büyük tesellilerinin can kaybı yaşanmaması olduğunu dile getiren Doğanay, "Devlet olarak yangında zarar gören vatandaşların yaralarını en kısa sürede saracağız. Yangınzede vatandaşlarımızın bir an evvel yeni evlerine kavuşması için Valilik olarak gerekli çalışmalara yangın gününden itibaren başladık." dedi.

Doğanay, devletin her zaman vatandaşların yanında olduğunu vurgulayarak yangında evleri zarar görenlerin acil ihtiyaçlarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce karşılandığını bildirdi.

Vakıftan yangından etkilenen köylülere 3 bin 500'er lira nakdi yardım yaptıklarını aktaran Doğanay, kısa sürede evleri inşa ederek bir nebze de olsun bu afetin acısını hissettirmeyeceklerini ifade etti.

Ortaköy Muhtarı Kutsal Dalkılıç ise yangında 14 hanenin ikamet ettiği 8 ev ile 6 samanlığın kullanılamaz geldiğini belirterek "Afet konularında hükümetimizin ve devletimizin bizzat vatandaşımızın yanında olması bizleri son derece memnun etmiştir. İl genelindeki bütün belediyelerin itfaiyeleri ve ekipleri yangına müdahale etti. Sayın Artvin Valimiz o zor günümüzde yanımıza gelerek devletimizin sıcaklığını ve şefkatini bizlere gösterdi." dedi.

Afet konutlarının yapımına bir an önce başlanmasını talep ettiklerini dile getiren Dalkılıç, "Şu an için evleri yanan vatandaşlarımız yayladaki evlerinde yaşamlarını sürdürüyor ancak kış mevsimiyle birlikte köye geri döneceklerinden evlerinin yapılıp teslim edilmesi gerekiyor. Devletimizden ve hükümetimizden en büyük talebimiz budur. Allah bir daha böyle afetleri başta köyümüz olmak üzere hiçbir kimseye yaşatmasın." diye konuştu.

Yangında evi zarar gören 67 yaşındaki Süleyman Yıldırım, hayattaki bütün birikiminin yangında küle dönmesinin üzüntüsünü yaşadığını anlatarak şunları kaydetti:

"Şu anda akrabalarımın evinde kalmaktayım ancak devletimizin acılarımızı paylaşmasından ve her türlü maddi ve manevi desteklerinden dolayı çok da üzgün değilim. Sebebi ise bu kötü günümüzde devletimizi ve milletimizi yanımızda gördük. Artvin Valimiz yangın sırasında köyümüze gelerek devletin sıcak ve şefkatli yüzünü bizlere gösterdi. Bugün de Valimiz bizleri makamında kabul ederek 3 bin 500'er lira para yardımında bulundu. Yangından hemen sonra giyecek, yiyecek, içecek gibi temel ihtiyaçlarımız karşılandı. Battaniye, yorgan gibi ev eşyaları dağıtıldı. Allah devletimizden ve milletimizden razı olsun."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum'dan Artvin'de yanan evlerle ilgili açıklama!
  • 18.03.2021 13:25

Bakan Kurum'dan Artvin'de yanan evlerle ilgili açıklama!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Yusufeli'nde yanan 60 evin yerine 6 ay i ...

Alternatif turizmde, alternatifsiz şehir Artvin!
  • 21.11.2017 16:02

Alternatif turizmde, alternatifsiz şehir Artvin!

"Dünyada en çok ziyaret edilen 100 kent" sıralamasında Türkiye'de yer alan 4 ild ...

Yusufeli'nin yeni yerleşim yerinde çalışmalar sürüyor
  • 11.08.2017 14:48

Yusufeli'nin yeni yerleşim yerinde çalışmalar sürüyor

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Yusufeli Barajı dolayısıyla su altında kalacak Yusuf ...

Artvin'de şiddetli rüzgarda zarar gören konutlar tespit edildi
  • 22.05.2017 15:25

Artvin'de şiddetli rüzgarda zarar gören konutlar tespit edildi

Artvin'de bir ay önce etkili olan şiddetli rüzgarın yol açtığı maddi zararın gid ...

Artvin Valisi Doğanay evleri yanan köylülerle görüştü!
  • 09.05.2017 14:13

Artvin Valisi Doğanay evleri yanan köylülerle görüştü!

Artvin Valisi Doğanay, merkeze bağlı Ortaköy köyünde geçen ay meydana gelen yang ...