maritbet girişmaritbet
Archiprix'in proje yarışmasının kazananları belli oldu

Archiprix'in proje yarışmasının kazananları belli oldu

20. yılını kutlayan Archiprix' in Türkiye Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projeleri Yarışması’nın sonuçları açıklandı.

Seranit Grup markası Serra Seramik'in desteğiyle, Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı ve Yapı-Endüstri Merkezi işbirliğiyle 1996'dan bu yana düzenlenen Archiprix – Türkiye Mimarlık Öğrencileri Bitirme  Projeleri Yarışması sonuçlandı. Bu yıl 33 üniversiteden 176 projenin katıldığı yarışmada ödüller Ankara'da gerçekleştirilen törende sahiplerini buldu. Archiprix – Türkiye Mimarlık Öğrencileri Bitirme  Projeleri Yarışması'nda Bahçeşehir Üniversitesi öğrencisi Suriyeli Anas Mahli birinci olurken, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencisi Yunus An ikinci ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi İrem Coşkun ise üçüncü oldu. Yarışmanın mansiyon ödüllerini Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi Melek Güneysu, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencisi Aybike Batuk ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencisi Damlanur Ulupınar paylaşırken, sürdürülebilirlik ödülünü ise İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)'nden Çağdaş Delen aldı. Yarışmada Serra Seramik Özel Ödülü'nün sahibi ise Uludağ Üniversitesi öğrencisi İnan Tokay oldu.

Türkiye'deki tüm mimarlık okullarını ortak bir platformda buluşturan, yapıcı bir rekabet ortamı yaratmayı ve mimar adaylarının ufkunu genişletmeyi hedefleyen Archiprix-Türkiye Yarışması Ödül Töreni, Alexandros Kallegias'ın çalışmaları ve düşüncelerinden oluşan bir seminer ile başladı. Ödül töreni ve kolokyumla devam eden etkinlik mimarlar Ramazan Avcı, Hakan Evkaya ve Nihat Eyce'nin kısa sunumları ve sergi açılışı ve konserle devam etti.

2015 Archiprix – Türkiye Yarışması'nın jürisinde Prof. Dr. Nur Çağlar, Brigitte Weber, Kerem Yazgan, Enis Öncüoğlu ve Zaha Hadid Architects'ten Alexandros Kallegias yer aldı. Yarışmanın yedek jüri üyeleri ise Hilmi Güner ve geçen yılın birincilik ödülünü alan Oğul Can Öztunç idi. Sürdürülebilirlik danışmanlığını Arif Künar'ın yaptığı yarışmanın raportörlüğünü ise Mehmet Onur Yılmaz gerçekleştirdi.

3 yıldır yarışmanın ana sponsorluğunu üstlenen Serra Seramik, yarışma kapsamında “Serra Seramik Özel Ödülü” ve “Tasarım Kültürü Deneyimleri: Hollanda Mimari Gezisi” ödülü kategorilerinde yerini aldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Archiprix'in proje yarışmasının kazananları belli oldu
  • 07.12.2015 16:24

Archiprix'in proje yarışmasının kazananları belli oldu

20. yılını kutlayan Archiprix' in Türkiye Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projeleri ...