maritbet girişmaritbet
Arçelik, tedarikçilerine inovasyon programı düzenledi!

Arçelik, tedarikçilerine inovasyon programı düzenledi!

Arçelik A.Ş., 'Tedarikçi İnovasyon Programı' çerçevesinde tedarikçilere inovasyon yeteneklerini güçlendirecek bir program düzenledi.

Arçelik A.Ş. Satınalma birimi, Arçelik A.Ş. Buzdolabı İşletmesi Ar-Ge birimleri ve ARİNKOM TTO iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Tedarikçi İnovasyon Programı' çerçevesinde düzenlenen etkinliğe, Anadolu Üniversitesi akademisyenleri, Arçelik A.Ş. Ar-Ge çalışanları ve yetkilileri, ARİNKOM TTO ekibi ve Arçelik Yan Sanayi Kuruluşları temsilcileri katıldı. Etkinlik, yan sanayi kuruluşlarının inovasyon yeteneklerinin güçlendirilmesi ve “Arçelik - Tedarikçi- Araştırmacı” üçgeninde proje geliştirilmesi amacıyla düzenlendi.

Etkinlikte, Arçelik A.Ş. Ar-Ge Direktörü Cem Kural ve Arçelik A.Ş. Satın Alma Direktörü Emin Bulak'ın açılış konuşmalarının ardından, ARİNKOM TTO Üniversite Sektör İş Birlikleri Koordinatörü Gülçin Avul ‘Arçelik Anadolu Üniversitesi Tedarikçi İnovasyonu Programı', Arçelik A.Ş. Proje Yöneticisi Çağdaş Fidan ise ‘Geleceğin Buzdolabı' konulu konuşmalarını gerçekleştirdiler. Arçelik Garage Takım Lideri Celal Vatansever'in Arçelik Garage tanıtım sunumu ve workshop hakkındaki kısa bilgilendirmesi ardından workshop çalışmaları başlatıldı.

Atölye çalışması “Design Thinking” inovasyon metodu ile gerçekleştirildi. Çalışmanın sonunda gruplar hazırladıkları proje sunumlarını gerçekleştirdiler. Ana Sanayi-Tedarikçi-Üniversite İş Birliği çerçevesinde proje odaklı somut çıktılar elde edilen ve sonrasında farklı projelerin doğacağı etkinlik, katılımcılara belgelerinin verilmesi ile sona erdi.

Arçelik A.Ş., hayata geçirdiği Tedarikçi İnovasyon Programıyla, tedarikçileri ile birlikte ortak Ar-Ge faaliyetlerinde bulunmayı, bu faaliyetler neticesinde kurumları ve toplumu geleceğe taşıyacak ürünler, teknolojik yenilikler, hizmetler tasarlamayı amaçlıyor. Şirket, tüm süreçte üniversitelerin araştırma sonuçlarını ve bilgi birikimlerini de çalışmalarına entegre ederek, Arçelik A.Ş.'yi geleceğe taşıyacak yenilikler sağlamayı hedefliyor.

Tedarikçi İnovasyon Programı'na ilk olarak buzdolabı ürünü ile başlandı. Arçelik A.Ş. ve Anadolu Üniversitesi ortak atölye çalışmaları neticesinde buzdolabında ‘Kalite Algısı ve Ergonomi', ‘Soğutma ve Verimlilik' ve ‘Elektronik' olmak üzere üç ana konu başlığı belirlendi.

Bu üç konu başlığı altında yürütülen program 4 aşamadan oluşuyor: 

  1. Fikir geliştirme
  2. Fikirlerin değerlendirilmesi
  3. Seçilen fikirlerin projelendirilmesi
  4. Proje yönetimi
  5. Yeni ürünlerin pazara sunulması

Fikir Geliştirme aşaması Tedarikçi İnovasyon Programı 1. Atölye Çalışması ile gerçekleştirildi. Belirlenmiş olan ana konu başlıkları dikkate alınarak karma gruplar oluşturuldu ve bu gruplar Arçelik Garage ve Anadolu Üniversitesi mentorları eşliğinde atölye çalışmasını gerçekleştirdi. Atölye çalışması sonrası oluşan fikirler Arçelik Satınalma ve Arçelik Buzdolabı İşletmesi teknik ekipleri tarafından değerlendirilerek önceliklendirilecek. Seçilen her bir proje için çalışma grupları oluşturulacak ve projelendirme aşamasına geçilecek. Ayrıca elde edilen proje sonuçları dikkate alınarak 2018 yılında Arçelik tarafından ‘Tedarikçi İnovasyon Ödülü' verilecek. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Arçelik, World Retail Awards’ta dünyanın en iyisi seçildi
  • 06.10.2021 16:17

Arçelik, World Retail Awards’ta dünyanın en iyisi seçildi

Arçelik, alanında en prestijli ödüllerden olan World Retail Awards’ta (Dünya Per ...

Arçelik, ev ve iş yerlerini güneş enerjisi ile tanıştırıyor
  • 16.09.2021 15:45

Arçelik, ev ve iş yerlerini güneş enerjisi ile tanıştırıyor

Arçelik “Gelecek için Güvenilir Yatırım” sloganı ile solar panellerde en son tek ...

Milli Takım finale kalırsa, Arçelik TV bedellerini iade edecek
  • 02.05.2021 08:15

Milli Takım finale kalırsa, Arçelik TV bedellerini iade edecek

Arçelik, Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın finale kalması halinde mayıs ayında s ...

Beyaz eşya satışları pandemide yüzde 16 arttı
  • 22.01.2021 09:23

Beyaz eşya satışları pandemide yüzde 16 arttı

TÜRKBESD Yönetim Kurulu Başkanı ve Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, 2020 ...

Arçelik, Top 150 Impact Companies 2021 listesinde!
  • 13.01.2021 11:46

Arçelik, Top 150 Impact Companies 2021 listesinde!

Arçelik, çevre ve topluma en fazla katkı yapan şirketlerini sıraladığı Top 150 I ...