maritbet girişmaritbet
Arafat'taki bütün çadırlara klima takılıyor

Arafat'taki bütün çadırlara klima takılıyor

Hac ibadetinin en önemli farzı olan Arafat vakfesi için, sonraki yıllarda yaz mevsimi sıcaklarına tedbir olarak, çadırlar klimalı hale getiriliyor.

Mekke Din Ataşeliğinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, bu yıl bir ilki daha gerçekleştirerek Arafat'taki bütün çadırları klimalı hale getirdiklerini söyledi.

Yılmaz, son yıllarda kutsal topraklarda en fazla vefat sebebinin aşırı sıcak ve güneş çarpması sonucu yaşandığına dikkat çekerek, "Bu yıl ve önümüzdeki yıllarda hac zamanı Ağustos, Temmuz ve Haziran aylarına denk geleceği için ve Arafat'taki 60 derecelik sıcaklıkların hacılarımızı etkilememesi için tedbirler alıyoruz. Bu seneden itibaren kapalı ve yüksek tavanlı çadır sistemine geçiyoruz ve klima ile serinletme yapacağız. Önceki gün Arafat'taki çalışmaları kontrol ettik ve bu yıl bütün çadırlarımız klimalı olacak" dedi.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Dursun Aygün de bu yıl 6 bin 138 kişi dış ülkelerden, 56 bin 760'ı Türkiye'den olmak üzere toplam 62 bin 898 Türk hacı adayının kutsal topraklara geleceğini belirtti.

Dursun Aygün, 4 bin kişilik hizmet ekibi ile eksiksiz hizmet sunma gayretinde olduklarını kaydetti.

Bu yıl 15 Temmuz demokrasi şehitlerinin yakınlarından 45 kişinin kuraya tabi olmadan hacca geleceğini ifade eden Aygün, 2015'ten sonra şehit olanların yakınları için 700, eski şehit yakınları içinde 600 kontenjanın kullanıldığını belirtti.

Türkiye'den gelen hacı adaylarının yaş ortalamasının 58 olduğuna işaret eden Aygün, hacı profilinde yüzde 54 kadın, yüzde 46 erkek hacı olduğunu söyleyerek, 35 günlük bebek ile 100 yaş arasındaki hacı adaylarına da hizmet verdiklerini bildirdi.

Sağlık merkezlerinde 344 personelin hacı adaylarının sağlığı ile yakından ilgilendiğini 120 yatak kapasiteli Diyanet Sağlık Merkezinde şu anda 64 hastanın yatarak tedavi gördüğünü, Mekke ve Medine'de 6'şar olmak üzere bugüne kadar da 12 hacı adayının kutsal topraklarda vefat ettiğini belirtti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Arafat'taki bütün çadırlara klima takılıyor
  • 03.09.2016 12:20

Arafat'taki bütün çadırlara klima takılıyor

Hac ibadetinin en önemli farzı olan Arafat vakfesi için, sonraki yıllarda yaz me ...