maritbet girişmaritbet
Antalya'daki iplik fabrikası kent parkına çevrildi!

Antalya'daki iplik fabrikası kent parkına çevrildi!

Antalya İplik ve Pamuklu Dokuma Fabrikası, şehir parkı oldu.

Antalya Kepez Belediyesi tarafından kent parkına dönüştürülen Antalya İplik ve Pamuklu Dokuma Fabrikası'nın yeşil alanlarının açılışı gerçekleştirildi.

Antalya İplik ve Pamuklu Dokuma Fabrikası'nın temeli, kentte üretimi yaygın olan pamuğun değerlendirilmesi ve işsizlik sorununun çözülmesi amacıyla dönemin Başbakanı merhum Adnan Menderes'in talimatıyla 1955'te atıldı. Fabrika, 6 yıl sonra hizmete açıldı.

Almanya'nın desteğiyle dönemin en ileri teknolojisine sahip olarak inşa edilen ve yıllarca Türk Silahlı Kuvvetleri ile NATO güçlerine üniforma üreten fabrikanın faaliyetleri, 2003'te durduruldu.

Son 12 yıldır atıl vaziyette bekleyen fabrikanın alanı, 2003'te Kepez Belediyesine devredildi. Fabrika, belediyenin "Dokumapark" projesiyle aslına uygun olarak restore edilmeye başlandı.

İlk etap çalışmaları tamamlandı

Projenin 70 bin metrekarelik yeşil alanı kapsayan ilk etap çalışmaları tamamlandı. Yeşil alanın açılış törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve çok sayıda Antalyalı katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, açılışta yaptığı konuşmada, bir dönem Antalya'nın yarısının fabrikadan ekmek yediğini söyledi. Fabrikanın Antalya'nın hafızası olduğuna dikkati çeken Türel, "Benim de çocukluk anılarım var burada. Antalyaspor'u oluşturan üç kulüpten birisi de bu fabrikada kurulan amatör bir kulüptür. Antalya'da nereye baksak bu fabrikayı ve izlerini görürüz" dedi.

Hizmetlerin halkla gerçekleştirildiğini anlatan Türel, bugün halkla atılmış bir adımın neticesinin görüldüğünü aktardı. Türel, şöyle devam etti:

"Yapacağımız her projede önce uzmanlara ardından halka soruyoruz. Bu anlayışımızdan rahatsız olanlar olabilir. 'Halka niye soruyorsunuz' diyenler çıkabilir. Siyaset kurumuna, demokrasiye inanıyorsak kimse halka gitmekten korkmasın. Biz gidiyoruz diye kimse de rahatsız olmasın."

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de kentin hatırası ve hafızası niteliğindeki fabrikayı halka açmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Kent parkının ardından fabrika içindeki kreş binasını oyuncak müzesi ve çocuklar için eğitim merkezi yapacaklarını anlatan Tütüncü, "Fabrikanın idari binasını, Dokuma Belleği Müzesi haline getireceğiz. Fabrikadaki depolarına resim, heykel, müzik, güzel sanatlar atölyeleri yapacağız. 17 bin metrekarelik fabrika binasını ise Antalya Bilim Merkezi haline getireceğiz" diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Antalya'daki iplik fabrikası kent parkına çevrildi!
  • 30.12.2015 15:14

Antalya'daki iplik fabrikası kent parkına çevrildi!

Antalya İplik ve Pamuklu Dokuma Fabrikası, şehir parkı oldu. ...