maritbet girişmaritbet
Antalya, turizmde atağa kalktı!

Antalya, turizmde atağa kalktı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turizmde iyi bir çıkış yakalayacaklarını açıkladı.

Alman turizm basını temsilcileri ile bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes, Türel, turizmde en zor senesini geride bırakan Antalya'nın geleceğe güvenle bakmaya devam ettiğini belirterek, “Kazandığımız tecrübeyle 2017 sezonuna daha iyi hazırlanıyoruz. Öyle görünüyor ki gelecek sene çok daha güzel bir çıkış gerçekleştireceğiz” dedi. Türel, 5 ülke ile başlattıkları tanıtım faaliyetlerini bu yıl 10 ülkeye genişleteceklerini söyledi.

Öger Tur'un katalog tanıtımına katılan Başkan Menderes Türel, burada Alman turizm medyasıyla bir araya gelerek sorularını yanıtladı. Alman basın mensuplarına seslenen Türel, Antalya tanıtım faaliyetleri çerçevesinde bu yıl Almanya medyası ve tur operatörleri ve kanaat önderleriyle başlattıkları güzel işbirliğinin güçlenerek devam ettiğini söyledi. “Hiçbir zaman Antalya'ya inancımı, güvenimi kaybetmedim, hep en iyisi için gayret ettim” diyen Başkan Türel, Antalya'nın özellikle Doğu Akdeniz'de yaşanan sıcak gelişmelere rağmen bu coğrafyada tam bir istikrar ve barış adası olduğunu vurgulayarak, dünyada birçok olumsuzluk yaşanıyorken G20, NATO zirvesi, EXPO gibi çok önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptığını hatırlattı.

Geleceğe güvenle bakıyoruz

Başlatılan tanıtım faaliyetleri ve gayretleri neticesinde Antalya'nın bu yıl Almanya'dan 2 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını, toplamda Türkiye'ye gelen Alman vatandaşı ziyaretçi sayısının 4 milyona yaklaştığını aktaran Başkan Türel, “Tüm algı operasyonuna, dezenformasyona ve tüm yanlış bilgilendirme kampanyalarına rağmen Alman dostlarımızla aramıza kimse girememiş. Birileri içerden, birileri de dışarıdan çalıştılar fakat Antalya, en zor senesini geride bırakırken, geleceğe güvenle bakmaya devam ediyor” diye konuştu.

Antalya'nın hem dış pazarda hem iç pazarda yeni tecrübeler kazandığını anlatan Türel, “Bu kazandığımız tecrübeyle 2017 sezonuna daha iyi hazırlanıyoruz. Rusya ile charter seferlerine Eylül ayında başlandı ve şu kısa sürede 500 binden fazla Rus misafirimiz oldu. Öyle görünüyor ki, gelecek sene çok daha güzel bir çıkış gerçekleştireceğiz” dedi.

Turizm barışa katkı sağlıyor

Turizmin sadece ekonomik bir mesele olmadığını, turizmin ülkeler arasında siyasi, sosyal ve kültürel bağlar açısından da önemli olduğunu vurgulayan Başkan Menderes Türel, şunları ifade etti: “Turist bir ekonomiden ibaret değil. Sosyal ilişkilerin gelişmesi arkadaşlığın gelişmesi ve hoşgörünün ve demokrasinin güçlenmesi açısından en önemli faktördür. Antalya'da bir bakmışsınız yüzme havuzunun içinde gerilim yaşayan iki ülke insanının barış içinde kulaç attığını görürsünüz. Bakarsanız bir İsrailli ile Filistinli su topu oynuyor. Bu barış faktörü ve sosyal gelişmeyi gösteriyor. Buna benzer manzaraları Antalya'da sıkça görüyoruz. Bizlerin, medyanın önemli bir görevi de dostluk köprüleri inşa etmek, dostluk bağlarını güçlendirmektir. Dünyanın en çok barışa ihtiyacı olduğu sürece turizm sektörü üzerinden dünya barışına katkı sağlayacak adımları atma konusunda hepimize görev düşüyor.”

Antalya rakipsiz

Yabancı misafirlerin ortaya koyduğu memnuniyet anketlerine göre Antalya'nın rekabet ettiği ülkeler ve şehirlerle kıyasladığında rakipsiz olduğunu altını çizen Türel, “Gerçekten buraya gelen çok memnun şekilde memleketine dönüyor. Antalya'nın rakipsiz olmasının en önemli nedeni fiyat, kalite ve uyum. Bunu başka hiçbir ülkenin sunabildiğini göremiyoruz. Bizim Antalya'da sunduğumuz fiyatlarla bu kaliteyi başka ülkeler hiçbir şekilde ortaya koyamıyor” şeklinde konuştu.

Tanıtım faaliyetleri genişliyor

Başkan Türel, kendi önderliğinde başlatılan turizm sektörünün önde gelen isimleri, dernekleri, sivil toplum örgütleriyle birlikte yürütülen tanıtım faaliyetlerinin çok önemli faydalarını gördüklerini belirterek, bu çalışmayı sürdürülebilir hale getireceklerini söyledi. 5 ülke ile başlayan bu faaliyetleri 10 ülkeye genişleteceklerini anlatan Türel, tanıtımla birlikte ürün çeşitliliğini sağlayacak vizyon projeleri de Antalya'ya kazandıracaklarını kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Antalya'da gelen Alman ve İngiliz turist sayısında rekor kırıldı!
  • 17.11.2022 14:48

Antalya'da gelen Alman ve İngiliz turist sayısında rekor kırıldı!

Antalya'da 1 Ocak-15 Kasım döneminde hava yoluyla gelen turist sayısı 13 milyon ...

Antalya'ya hava yolu ile gelen turist sayısı 11 milyonu aştı
  • 03.10.2022 10:05

Antalya'ya hava yolu ile gelen turist sayısı 11 milyonu aştı

Dünyanın dört bir yanından turist çeken Antalya, 9 ayda 11 milyondan fazla yaban ...