maritbet girişmaritbet
Antalya-Kemer deniz otobüsü seferleri yeniden başladı

Antalya-Kemer deniz otobüsü seferleri yeniden başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bakımdan geçirilen deniz otobüsleri, Antalya-Kemer arasında 10 liraya yolcu taşıyacak

Antalya-Kemer arasında deniz otobüsü seferleri yeniden başladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl bir süre kullanılan ancak daha sonra seferler iptal edilerek Yat Limanı'na demirlenen deniz otobüslerini bakımdan geçirerek Antalya-Kemer arasındaki seferleri tekrar başlattı. Yat Limanı'nda düzenlenen törende konuşan Vali Sebahattin Öztürk, Antalya-Kemer arasında başlayan seferlerin hayırlı olmasını diledi.

Antalya'nın 640 kilometre sahili olduğunu, denizin ekonomik kullanılması gerektiğini vurgulayan Öztürk, "Ne yazık ki denizi, ulaşım anlamında kullanamadık. İstanbul ve İzmir'de deniz ulaşımını ciddi bir şekilde kullanıyor ve şehir içi ulaşıma katkı sağlıyor" dedi. Yılda 12 milyon turistin geldiği Antalya'da denizde bir yerden bir yere gitmenin keyfini yaşatmak için yeni bir alan oluştuğunu dile getiren Öztürk, bugün itibarıyla başlayan deniz seferlerinin diğer bölgelere de gitmesini arzu ettiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise Antalya'ya, Gazpaşa'dan Kaş'a kadar tarih boyunca onlarca liman kurulduğunu belirtti. Denizden istifade edemediklerine dikkati çeken Türel, "Maalesef Antalyalılar yıllardır denize bakmış, deniz de bize bakmış. Bu düşünceyle 2009 Mart ayında deniz otobüslerini hayata geçirmek için proje yapmıştık ancak görev süremin son dönemlerinde deniz seferleri başlatamamıştık" diye konuştu.
Türel, deniz otobüslerinin Antalya-Kemer arasında geçen yıl 40 liraya sefere çıktığını, bu fiyat politikası nedeniyle başarılı olamadığını ifade ederek, toplu ulaşım hizmetlerinde kar elde etmeyi düşünmediklerini anlattı. Konuşmaların ardından Öztürk, Türel ve vatandaşlar deniz otobüslerine binerek Kemer'e yolculuk yaptı.

Bilet fiyatının 10 lira olduğu deniz otobüsü seferleri 07.00, 08.30, 12.30 ve 17.00 saatlerinde Kaleiçi Yat Limanı ve Kemer Marina arasında karşılıklı yapılacak. Deniz otobüsleri, 29 Haziran'a kadar ücretsiz olarak hizmet verecek.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Antalya-Kemer deniz otobüsü seferleri yeniden başladı
  • 26.06.2014 15:08

Antalya-Kemer deniz otobüsü seferleri yeniden başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bakımdan geçirilen deniz otobüsleri, An ...