maritbet girişmaritbet
Antalya Expo 2016 Kulesi'ne büyük ödül!

Antalya Expo 2016 Kulesi'ne büyük ödül!

114 metrelik Antalya Expo 2016 Kulesi'ne "Dünyanın En İyi Kültürel Yapısı" ödülü verildi.

İnşaat ve mühendislik sektörlerinde dünyanın önde gelen yayın grubu Engineering News-Record, Taca İnşaat'ın farklı mimariyi akıl dolu mühendislikle birleştiren 114 metrelik Antalya Expo 2016 Kulesi'ni “Dünyanın En İyi Kültürel Yapısı” seçti.  

Taca İnşaat tarafından inşa edilen ve Antalya'nın simge yapılarından biri olan Antalya Expo 2016 Kulesi, Engineering News-Record tarafından Dünyanın En İyi Yapıları 2017 ödül töreninde “Dünyanın En İyi Kültürel Yapısı” seçildi. 

Prestijli ödül, Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde Sheraton New York Times Square Hotel'de düzenlenen tören ile Taca İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tayyar Akkurt ve bu projeden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Akkurt'a takdim edildi.  

Tolga Akkurt: “Ülkemizi yurtdışında temsil etmekten gurur duyuyoruz”

Taca İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Akkurt ödüle ilişkin yaptığı değerlendirmede,  Antalya Expo 2016 Kulesi'nin, “Dünyanın En İyi Kültürel Yapısı” seçilmesinin gururunu yaşadıklarını belirtti. ENR jürisinin İş Güvenliği, İnşaat Kalitesi, Yaratıcılık, Projenin Tasarımı ve Üretim Zorluğu kriterlerine göre değerlendirme yaptığının altını çizen Tolga Akkurt, Expo 2016 kulesinin tüm bu kriterlerde en yüksek puanı alarak birinci geldiğini söyledi

Tolga Akkurt sözlerine şöyle devam etti; “Sahip olduğumuz deneyimi, yenilikçi inşaat teknikleriyle birleştirerek, Türk turizminin göz bebeği Antalya için simge sayılan bir yapıyı 11 aydan kısa bir sürede tamamlamayı başardık. Antalya Expo 2016 Kulesi, gerek mühendisliği, gerek mimarisi ve gerekse işçiliğiyle Türk inşaat sektörünün dünya çapında kabul gören bir seviyeye gelerek neler başarabildiğinin bir kanıtıdır. Bu noktada Taca İnşaat olarak yalnızca Türkiye'de değil, Avrupa'dan Orta Doğu'ya, Afrika'ya  kadar hemen her coğrafyada  faaliyet gösterecek kapasiteye sahibiz. İnşaat süreçlerinde kullandığımız teknolojik yenilikler, teorik bilgiyi sahaya uygulama modelimiz ve iş yapış hızımızla hem ülke içinde hem de uluslararası arenada ayrışıyoruz. Bu çerçevede bugüne kadar attığımız her adımda gurur duyulacak yapılara imza attık, Antalya Expo 2016 Kulesi ile ülkemizin adını, yurt dışında duyurmaktan ve temsil etmekten gurur duyuyoruz.” 

Antalya'nın Geleceğe Mirası Expo 2016 Kulesi

Antalya Expo 2016 Kulesi, 114 metrelik uzunluğuyla, Antalya'ya hâkim bir noktada yer alıyor. Dünyada yalnızca Antalya'da belirli bir bölgede yetişen kum şakayığı çiçeği ve Antalya'nın Kaleiçi'ndeki tarihi Üçkapı eserlerinden esinlenerek tasarlanan Kule, Türkiye'de şimdiye dek ilk defa uygulanan teknolojik bir yapım yöntemi ile 11 aydan kısa bir sürede hayata geçti. Konsepti Nita Mimarlık tarafından çizilen, mühendislik işleri Tapi Statik ve inşası da Taca İnşaat tarafından gerçekleştirilen kule, 1400 tonluk çelik ve cam gözetleme platformu dâhil 367 kişinin 7/24 esasına dayanan bir çalışma sistemiyle tamamlandı.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Antalya Expo 2016 Kulesi'ne büyük ödül!
  • 30.10.2017 09:49

Antalya Expo 2016 Kulesi'ne büyük ödül!

114 metrelik Antalya Expo 2016 Kulesi'ne "Dünyanın En İyi Kültürel Yapısı" ödülü ...