maritbet girişmaritbet
Ankara’nın ‘vinç’li binası satışa çıkıyor!

Ankara’nın ‘vinç’li binası satışa çıkıyor!

Ankara’nın en bilinen gayrimenkulleri arasında yer alan, ‘vinç’li bina olarak da tanınan gökdelen icradan satışa çıkıyor.

Gayrimenkul 318 milyon TL muhammen bedelin yarısı üzerinden 159 milyon TL'den başlayan fiyatla açık arttırma yöntemi ile satılacak.

Ankara'da inşaa edilen, ancak bankayla yaşanan finansal sıkıntılardan dolayı bitirilemeyen gökdelen satışa çıkarıldı. Ankara 22. İcra Dairesi tarafından 318 milyon TL muhammen bedel ile, 159 milyon TL üzerinden açık artırma ile satışa çıkarılacak olan bina 34 katta toplam 87 bin metrekarelik büyüklüğe sahip. Ankara'nın en değerli bölgeleri arasında yer alan Çankaya'da bulunan gayrimenkulün birinci tur satışı 21 Ağustos'ta yapılacak olup, satış bu turda gerçekleşmediği takdirde 16 Eylül'deki ikinci turda alıcısını bulacak.

vinçli gökdelen

Ankara'nın en değerli arazisinde yer alıyor

Çankaya'nın merkezinde satışa çıkan gökdelen, Ankara'nın en değerli bölgesindeki 19,000 metrekarelik arazisiyle de dikkat çekiyor. Başbakan'ın kaldığı Çankaya Köşkü'ne, diğer bakanlıklara ve Ankara'nın merkezi lokasyonlarına yakınlığı gibi birçok avantaja sahip olan 34 katlı gökdelen; otel, alışveriş merkezi, kongre merkezi, yer altı otoparkı ve rekreasyon alanları olarak planlanmıştı.

ankaranın en değerli arazisinde tepesinde vinç olan mavi gökdelen

Vinç, Abdullah Gül'ün talebi ile sökülmüştü

Tüm Ankara'dan görülebilen gökdelenin üzerindeki vinç, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün isteğiyle 2014 yılında kaldırıldı. 

Başkent'in lüks semtlerinden biri olan Gaziosmanpaşa'da 30 yıl önce yapımına başlanan Büyük Çankaya Oteli, sahibinin yaşadığı sorunlar nedeniyle hizmete giremedi. Ankara'nın dört bir yanından görülebilen 35 katlı binanın üzerinde unutulan vinç nedeniyle bina, Vinç Otel diye anılmaya başlandı.

Çökme tehlikesi ve kamu güvenliğini tehdit ettiği iddiası ile birçok kez gündeme gelen vinç, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 2010'daki talebinin ardından söküm aşamasına gelmişti. Gül'ün talebi, Ankara Valiliği tarafından Çankaya Belediyesi'ne iletildi. Belediye, vincin söküm işlemi için ihaleye çıktı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara’nın ‘vinç’li binası satışa çıkıyor!
  • 14.07.2015 10:29

Ankara’nın ‘vinç’li binası satışa çıkıyor!

Ankara’nın en bilinen gayrimenkulleri arasında yer alan, ‘vinç’li bina olarak da ...