maritbet girişmaritbet
Ankaralı galericiler Otonomi'nin açılmasını bekliyor!

Ankaralı galericiler Otonomi'nin açılmasını bekliyor!

13 bin araç kapasiteli Otonomi, açılış öncesi 6. Olağan Genel Kurul Toplantısını Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in katılımı ile ger

Ortadoğu ve Avrupa'nın en büyük projesi Otonomi, 6. Olağan Genel Kurul Toplantısını bürokrasi dünyasının önde gelen isimlerinin katılımı ile gerçekleştirdi. Galeri sahiplerinin yoğun ilgi gösterdiği kurul toplantısına, Otonomi yöneticilerinin yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş katılım gösterdi. Otonomi Yönetim Kurulu ve MASFED Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç'un konuşmaları ile başlayan genel kurulda Melih Gökçek Otonomi projesinin Ankara'ya ve Türkiye'ye sağlayacağı katkılardan bahsetti. Ayrıca, yapılan hizmetin çok büyük bir hizmet olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı, böyle bir projeye Türkiye'nin ihtiyacının olduğunu ve açıldıktan sonra Ankara'da özellikle ikinci el otomobil satışında başka bir alana müsaade edilmeyeceğinin gerekirse kapatılacağının şu sözlerle ifade etti;

“ Otonomi projesi yüz akımız. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız. Bir an önce açılması gereken, hatta geç kalınmış bir proje. Ankara'daki tüm otomobil esnafını bir araya getirecek. Ayrımcılık yapıp buraya gelmemezlik yapalım diyenler var. Açıldıktan sonra Ankara'da başka bir yerde otomobil ticareti yapılmasına müsaade etmeyiz. Arka arkaya yapılırsa kapatırız. El birliği ile bu işi yürütürüz”

melih gökçek

Ankara'nın fuar alanı olarak eksikliğini vurgulayan Melih Gökçek, Otonomi genel kurul toplantısında bölgeye fuar alanının yapılmasının faydalarından ve seçim sonrası projesi olarak fuar alanı çalışmalarının süratle başlayacağını dile getirdi.

Ankara Vali'si Mehmet Kılıçlar ve Ankara İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Otonomi projesini ziyaret etti.

375 bin m2 arsa içerisinde 13 bin araç kapasitesiyle projelendirilen Otonomi, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve Ankara İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal'ı ağırladı. %85 oranında tamamlanarak Eylül 2015 açılması planlanan Otonomi projesi, resmi ve gayri resmi 802 galeri sayısı bulunan Ankara'da üç tip showrooma sahip. 180.000 TL'den başlayan fiyatlardan 1.000 TL den başlayan kiralama konuları ile ilgili bilgi alan Vali Kılıçlar, Otonomi'nin Türkiye için örnek bir proje olduğunu dile getirdi. Bir an evvel inşaatın bitirilmesi ve sektör esnafının Otonomi çatısı altında toplanmasını ivediklikle beklediğinin altını çizdi. Bölgeye ciddi bir istihdam ve katma değer kazandıracağını vurgulayan Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Otonomi Yönetim Kurulu'nu da tebrik etti. En kısa sürede tekrar ziyerete geleceğini ifade eden Kılıçlar, projenin bitiş süreci hakkında da detaylı bilgi aldı.

otonomi

Başkent Otomotivcileri Derneği öncülüğünde projelendirilen Otonomi, şehrin içerisindeki araç fazlalığını ve gayri resmi yapılanmaları engellemek açısından önemli bir yer tutmakta. Ayrıca şehire 20 dk. uzaklıkta olan proje, havalanı bölgesinde 5.000 kişilik istihdam alanı ile çok ciddi oranda katkı sağlayacak önemli bir proje. İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge ile valilikler bilgilendirilmiş,şehrin içerisinde halkın can ve mal güvenliği ile yakından ilgili olan bu konuya vali ve belediye başkanlarının özel önem vermeleri istenmiştir. Dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın imzası ile yayınlanan genelge sonrasında ikinci el araç satıcıları bir araya gelerek Otonomi projesinin hızlanmasını sağlamışlardır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Otonomi Ankara projesinin foto galerisi yayında!
  • 27.08.2013 14:24

Otonomi Ankara projesinin foto galerisi yayında!

Özgüven Mimarlık tarafından tasarlanan ve inşa edilen Otonomi projesinin foto ga ...

Otonomi'de yangın eğitimi verildi!
  • 08.10.2017 11:04

Otonomi'de yangın eğitimi verildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Otonomi projesinde yangın eğitim ...

Otonomi'de ekspertiz hizmeti de başladı
  • 22.02.2017 09:28

Otonomi'de ekspertiz hizmeti de başladı

Avrupa’nın en büyük otomotiv ticaret ve yaşam merkezi Otonomi’de, bankalar, note ...

Cizre'de 'Akıllı Ulaşım ve Kavşak Çalışması' başladı
  • 02.12.2016 14:41

Cizre'de 'Akıllı Ulaşım ve Kavşak Çalışması' başladı

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki "Akıllı Ulaşım ve Kavşak Çalışması" kapsamında trafi ...

Avrupa'nın en büyük otomotiv ticaret merkezi açıldı
  • 02.12.2016 14:35

Avrupa'nın en büyük otomotiv ticaret merkezi açıldı

Ankara’da 500 milyon TL’lik bir yatırımla kurulan Avrupa’nın en büyük otomotiv t ...

Otonomi'nin açılışını Recep Tayyip Erdoğan yapacak
  • 29.11.2016 09:50

Otonomi'nin açılışını Recep Tayyip Erdoğan yapacak

Ankara'da kurulan Avrupa’nın en büyük otomotiv ticaret ve yaşam merkezi Otonomi, ...