maritbet girişmaritbet
Ankara’daki binalar Makina Mühendisleri Odası’na emanet!

Ankara’daki binalar Makina Mühendisleri Odası’na emanet!

Ankara’daki binaların doğalgaz tesisatlarının kontrolünü makina mühendisleri odası yapacak

Başkentgaz ile Makina Mühendisleri Odası (MMO) Ankara Şubesi arasında imzalanan protokolle bundan sonra doğalgaz kullanan meskenlerin periyodik bakımını Makina Mühendisleri Odası yapacak.

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ve Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi arasında, Ankara'daki doğalgaz kullanan konutların periyodik kontrolüne ilişkin ek protokol imzalandı. Başkentgaz Genel Müdürü Burhan Özcan ve Makina Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Sadettin Özkalender arasında imzalanan protokol töreninde, her iki kurumun üst düzey yöneticileri de hazır bulundu.

Türkiye'de bir ilk

İmzalanan protokolün ardından başlayan projeyle, Ankara'da doğalgaz kullanan Başkentgaz mesken abonelerinin periyodik kontrolleri Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi tarafından yapılacak. Makina Mühendisleri Odası'nın yapacağı periyodik kontrol, mevcut doğalgaz iç tesisatlarının ve cihazların uygunluk denetimini kapsayacak. 

Başkentgaz ve MMO Ankara Şubesi arasında imzalanan bu protokol Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Doğalgazın konutlarda güvenli bir şekilde kullanılması; can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda periyodik bakımın yaptırılması hayati bir önem taşıyor. 

“Tüm Türkiye'ye örnek olacak bir işbirliği”

Başkentgaz Genel Müdürü Burhan Özcan, imzalanan protokolle ilgili, “Tüm Türkiye için örnek olacak ve Başkent'e yakışan bu projede hedefimiz, temiz bir yakıt olan doğalgazın kesintisiz ve güvenli bir şekilde sunulmasıdır. Bu işbirliği çerçevesinde, mevcut doğalgaz iç tesisat ve cihazlarının belirli periyotlarla kontrol edilmesiyle doğalgazın konutlarda güvenli ve sağlıklı kullanılması sağlanacak. Yaptığımız işbirliği; bir kişinin bile hayatını kurtarmaya katkıda bulunursa bu çabaya değer demektir. Bağımsız ve bu alanda en yetkin kurum olan Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi'ne de bu çabaya ve sorumluluğa ortak oldukları için teşekkür ediyoruz. Güvenli, sürekli bir şekilde dağıtım faaliyetlerimizi yürütmek ve hizmet kalitesini yükseltmek için, birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

“Güvenli doğalgaz kullanımı için büyük bir adım atıldı”

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Ankara Şube Başkanı Sadettin Özkalender de “Ankara'da doğalgaz dağıtımı işini devraldığı günden buyana duyarlı çalışmalara imza atan Başkentgaz ile bu protokolü imzalamış olmaktan dolayı, öncelikle Ankaralı doğalgaz kullanıcıları adına mutluluk duymaktayız. İki kurumun bilgi ve deneyimlerini birleştirmesi anlamına gelen bu protokol, güvenli doğalgaz kullanımı konusunda büyük bir adımdır.  Bu proje çerçevesinde, yapacağımız denetimlerle Ankara'da doğalgaz kullanan binaların güvenlik açıklarını ortaya çıkaracak, kullanıcılara bildirimlerde bulunup çözümler ortaya koyacağız. Güvenli ve sağlıklı doğalgaz kullanımı konusunda attığı bu öngörülü adım nedeniyle Başkentgaz'ı kutluyor, bu projenin Türkiye'deki diğer dağıtım şirketlerine de örnek olmasını diliyoruz” dedi.

Yorum Yaz