maritbet girişmaritbet
Ankara'da yüksek binalar öldü, Çukurambar da öldü!

Ankara'da yüksek binalar öldü, Çukurambar da öldü!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, şehir genelinde yüksek katlı binalar olmayacağını, Çukurambar'ın da biteceğini söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, CNNTürk'te Hakan Çelik'in konuğu oldu. Tuna, "Rant esaslı bir imar durumu olmayacak. Rant esaslı ne demek? Etrafında dubleks binalar var gelmiş 20-32 katlı emsal almış. Bunlar öldü artık, Allah rahmet eylesin" dedi. Tuna, "Çukurambar bölgesindeki binalar öldüler, ölecekler. 5-10 sene sonra taşınırlar. Çok yoğun, otopark problemi olacak. Çok kötü, çok yüksek binalar var. Oradaki binaların altındaki otoparklar, ofis sahiplerinin bir iki arabasına ancak yeter. Oraya müşteri gelmeyecek mi? Ne olacak yavaş yavaş oradaki ofisler boşalacak göreceğiz. Ben öyle emsal falan veremem. Çukurambar da öldü" dedi.

Ankara'da yüksek binalar olacak mı?

Rant esaslı bir imar durumu olmayacak. Rant esaslı ne demek? Etrafında dubleks binalar var gelmiş 20-32 katlı emsal almış. Bunlar öldü artık, Allah rahmet eylesin.

Rant sağlandı mı?

Ben kimsenin hesabını bilemem. Bazı özel binalar, kamu binaları olabilir. Kentsel dönüşüm alanında bir durum olabilir. Yani yüksek bina da olabilir ama ahenk içinde olmalı. Ama yatay mimarı esas.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara'da yüksek binalar öldü, Çukurambar da öldü!
  • 14.01.2018 11:54

Ankara'da yüksek binalar öldü, Çukurambar da öldü!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, şehir genelinde yüksek katlı bi ...