maritbet girişmaritbet
Ankara’da Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi açıldı

Ankara’da Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi açıldı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç açılış töreninde konuşma yaptı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Neşet Ertaş'ın ünü sadece Kırşehir ve Ankara ya da Türkiye ile sınırlı değildir.  Avrupa'da, hatta dünyanın birçok kültür ve sanat merkezlerinde şarkılarıyla, türküleriyle, başarılarıyla  anılıyor'' dedi. Arınç, Keçiören Belediyesi tarafından inşa edilen, ''Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'' açılış töreninde, bundan yaklaşık 1,5 yıl önce hayatını kaybeden Türkiye'nin ''medar-ı iftiharı'', çok değerli sanatçısı Neşet Ertaş'ın isminin söz konusu merkeze verilmesinden duyduğu  memnuniyeti dile getirdi. Neşet Ertaş'ın ününün sadece Kırşehir ve Ankara ya da Türkiye ile sınırlı olmadığını, Avrupa'da, hatta dünyanın birçok kültür ve sanat merkezinde şarkılarıyla türküleriyle başarılarıyla  anıldığını anlatan Arınç, şöyle devam etti: ''Onu seven bu salonun alabildiği kadar, bir o kadar dışarıda kardeşlerimiz var, dostları arkadaşları var, ailesinden de değerli  kardeşi  aramızda, onlarla birlikte Ertaş'ı rahmetle anıyoruz. Türk halk ozanı ve  halk müziğinin çok  özgün isimlerinden biridir Neşet Ertaş. 'Bozkırın tezenesi' onun lakabı olarak kaldı. Yine biliyoruz ki o, Kırşehir'de abdallık geleneğinin son temsilcilerinden biridir ve en güzel örneklerinden birisidir. Rahmetli babası Muharrem Ertaş'tan aldığı dersi, ondan öğrendiklerini ve gönül dünyasından yansıyan güzellikleri hayatı boyunca terennüm etmiştir. Albümleriyle özgün eserleriyle hala insanların hayranlıkla izlediği arkasında güzel  kültür mirası bırakmıştır''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AK Parti camiasının  Neşet Ertaş'ı çok sevdiğini belirten Arınç, Erdoğan'ın, gittiği her yerde, grup toplantılarında. büyük kongre ve halka açık toplantılarında Ertaş'ın bir cümlesini, türkülerinden bir bölümü dillendirdiğini söyledi. 

Ertaş'ın,  Süleyman Demirel'in Cumhurbaşkanı olduğu dönemde kendisine verilen devlet sanatçılığı unvanını, ''Hepimiz bu devletin  sanatçısıyız. Ben, bu unvanı almak için çok özel bir şey yapmadım, dolayısıyla bu unvana kendimi layık görmüyorum. Ben, bir halk ozanıyım milletin içinden biriyim'' diyerek almadığını hatırlatan Arınç, ancak  Ertaş'ın, kendisinin Meclis başkanlığı döneminde verilen üstün hizmet ödülünü büyük bir sevinç ve gururla aldığını belirtti.
UNESCO'nun, Neşet Ertaş'ı, ''Yaşayan insan hazineleri Türkiye ulusal envanteri'' ne dahil ettiğine dikkati çeken Arınç, UNESCO'dan Türkiye'de bu unvanı alan başka bir sanatçının olmadığını vurguladı.

Neşet Ertaş'ı rahmetle andıklarını belirten Arınç, 'Bugün burada ismi yaşıyor bütün gönüllerde yaşadığı gibi'' dedi.
Arınç, şöyle konuştu: ''Bu kadar hanımefendinin, beyefendinin, güzel yavrularımızın, gençlerimizin büyük sevgiyle bağlandığını görüyorum, onun ismini geçtiği her yerde, hepimiz minnetle şükranla onu anıyoruz. Türk halkı kadirşinastır, vatanpervedir hamdolsun ki bugün bizleri buraya getiren Neşet Ertaş sevgisidir. Bu sevginin edebiyen yaşamasını Allah'tan diliyorum. Bu merkezi Keçiören'e kazandıran Belediye Başkanı Ak'a teşekkür ediyor, seçim çalışmalarında başarılar diliyorum, Keçiören'e daha  çok büyük hizmetler vereceğine inanıyorum.''

Diğer konuşmacılar 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise kültür merkezinin ve adının Keçiören'e çok yakıştığını ifade ederek, merkezin 300 metre ilerisine yaptırılan aile yaşam merkezini de seçimlerden önce açmayı istediklerini belirtti.
Ankara'nın Türkiye'nin en temiz kentlerinden biri olduğunu aktaran Göçek, şehrin hiçbir şekilde su sıkıntısının bulunmadığını, artık "Bozkır" olarak değil, ''Yeşil Ankara'' olarak anıldığını söyledi. Ankara'ya 5 yıl daha hizmet vermek istediklerini dile getiren Gökçek, şunları kaydetti: ‘'Bu seçimler artık yerel seçim olmak çıktı. Sayın Başbakan'a yapmadıkları numara kalmadı. Gezi olayları ile başladı, üniversite olayları ile devam ettiler, şimdi  montajlar çıkmaya başladı.Bu iftiraları önlemenin cevabını da siz inşallah oylarınızla vereceksiniz''

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da halk ozanı Neşet  Ertaş'ı bu merkez ile ölümsüzleştirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak ise Ertaş'ın insan sevgisi ve saygısısıyla insana olan hoşgörüsüyle dinleyenlerinin karşısına daima tebessümle çıkmış büyük bir değer olduğunu söyledi.

Konuşmalarının ardından Başbakan Yardımcısı Arınç, Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nin açılışını yaptı.

Keçiören Belediye Başkanı Ak, Bülent Arınç'a KEÇMEK kurslarında yapılan özel bir tablo hediye ederken, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e de Neşet Ertaş'ın portresini sundu.

Açılışın ardından, TRT sanatçıları tarafından Neşet Ertaş'ın türkülerinin seslendirildiği bir konser verildi.

AA

 

 

Yorum Yaz