maritbet girişmaritbet
Ankara Namık Kemal Mahallesi’nde yenileme kararı!

Ankara Namık Kemal Mahallesi’nde yenileme kararı!

Bakanlar Kurulu, Ankara’nın ilk toplu konut uygulamalarından Namık Kemal Mahallesi’nin tahsislerini kaldırdı

Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararında, mahalledeki yapılara restorasyon yapılacağı duyuruldu. SİT alanı olarak kabul edilen mahalle daha önce riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınmış ancak bu karar Danıştay tarafından iptal edilmişti.

Alman mimar Paul Bonatz tarafından devlet memurları için lojman yerleşim alanı olarak tasarlanan mahalle 1945 yılında inşasına başlanarak 1946 yılında bitirildi. Temeli dönemin Başbakanı Şükrü Saracoğlu tarafından atılan mahalle, bu nedenle Saraçoğlu mahallesi olarak da anıldı.

Bakanlar Kurulu kararında, mahalle içinde Çankaya Kaymakamlığı tarafından kullanılan bina, Kültür Bakanlığı tarafından kullanılan Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi, sağlık ocağı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanılan Namık Kemal Ortaokulu tesisleri bulunuyor. Kararla, lojman olarak kullanılan konutlar yanında bu tahsislerin tamamı da kalktı.

Hükümet, mahallenin yeniden tasarlanarak ve restore edilerek sosyal alan, alışveriş alanı haline getirilmesi yönünde girişimlerde bulunmuştu. Ankara Ticaret Odası da bu yöndeki girişimlere destek veriyor. Mahallenin nasıl yapılandırılacağına dair resmi bir açıklama yapılmadı. Bakanlar Kurulu kararında da çeşitli bakanlıkların adı sayılarak olası projelere yönelik kapsam geniş tutuldu.

Bakanlar Kurulu kararında, “..tarihi ve kültürel mirası ile kentsel sit niteliği ve bölgenin özgün yapısı korunmak kaydıyla, aslına uygun bir şekilde ve ilgili mevzuatı uyarınca restore edilmek suretiyle öncelikle Maliye Bakanlığınca veya Maliye Bakanlığınca uygun görülen hallerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülecek projeler kapsamında değerlendirilerek ekonomiye kazandırılması amacıyla tahsislerinin kaldırılması kararlaştırılmıştır” denildi.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara Namık Kemal Mahallesi’nde yenileme kararı!
  • 06.08.2014 17:46

Ankara Namık Kemal Mahallesi’nde yenileme kararı!

Bakanlar Kurulu, Ankara’nın ilk toplu konut uygulamalarından Namık Kemal Mahalle ...