maritbet girişmaritbet
Ankara Devlet Konservatuvarı'na yeni bina!

Ankara Devlet Konservatuvarı'na yeni bina!

Türk sanatının fabrikası olan Ankara Devlet Konservatuvarı'na Beytepe'de yeni bina yapılıyor.

Kartal Tibet, Yıldız Kenter, Fazıl Say, İlyas Salman, Zuhal Olcay, Hülya Koçyiğit, Erdal Beşikçioğlu gibi sanatçıların yetiştiği Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı, Beşevler'den Beytepe'ye taşınacak. Yarın temeli atılacak olan binaya, 3 yıl sonra taşınılması planlanıyor.

Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle kurulan ve sanat dünyasına bugüne kadar sayısız isim kazandıran Cumhuriyet tarihinin ilk konservatuvarı Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı, 1985'ten beri eğitime devam ettiği Beşevler'deki binasından taşınacak.

Ortaöğretim, lise, lisans ve lisansüstü olmak üzere yaklaşık bin öğrencinin öğrenim gördüğü konservatuvarın yeni yeri, üniversitenin Beytepe Kampüsü'ne inşa edilecek. Günümüz şartlarına uygun bir şekilde yapılacak olan binanın temel atma töreni ise yarın gerçekleştirilecek. 

Hikmet Şimşek, Muammer Sun, Kartal Tibet, Müşfik Kenter, Yıldız Kenter, Çetin Tekindor, Sumru Yavrucuk, Haluk Bilginer, Zuhal Olcay, Derya Baykal, Fazıl Say, İlyas Salman, Erdal Beşikçioğlu, Mehmet Ali Erbil, Hülya Koçyiğit gibi yıldızları sanat dünyasına kazandıran Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nın Müdürü Prof. Metin Munzur, konservatuvarın tarihi, eğitimi, sanat dünyasına sağladığı katkılar ve yeni taşınacak binası hakkında Ankara Hürriyet'e konuştu.

İĞNEYLE KUYU KAZAR GİBİ İŞLİYORUZ

Munzur, konservatuvarın Türk sanat dünyasına büyük kazanımlar sağladığını, bugüne kadar diğer konservatuvarlara da bir temel hazırladığını belirterek, “Ortaöğretimden itibaren 12 yıl boyunca verilen eğitimle öğrencilerimiz, iğneyle kuyu kazılır gibi işleniyor. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Devlet Tiyatroları başta olmak üzere sanat kurumlarının kadroları buradan mezundur. Türk sanat dünyasının fabrikası konumundayız. Öğrencilerimiz de uluslararası ve ulusal yarışmalarda da çok önemli dereceler kazanıyor” diye konuştu. 

DAHA İYİ İMKANLAR SAĞLAYACAK

Beşevler'deki binanın fiziki şartlarının günümüz şartlarında yetersiz kaldığını ifade eden Munzur, “Daha geniş çalışma odalarına, öğretmen odalarına ihtiyacımız var. Bina da yaşlandı, 30 yıldır kullanılıyor. Beytepe Kampüsü'ne yapılacak yeni konservatuvar binasının yaklaşık 3 yıl sonra tamamlanması planlanıyor. Çalışma odaları, öğretmen odaları gibi konularda daha iyi imkanlar sağlayacak. Yeni binamızda kulisi de olan çok geniş kapasiteli bir orkestra salonu olacak. Okulumuz ormana bakan bir ağaç denizinin içinde yer alacak. Yeni imkanları ve fizik şartlarıyla Beytepe Kampüsü'nde hayata geçecek yeni bina, konservatuvar için büyük bir kazanım olacaktır” dedi.

KONSERVATUVARIN 43 YILLIK EMEKTARI: LEYLA ÖĞÜT

Ankara Devlet Konservatuvarı'nda 43 yılını geçiren Personel Şefi Leyla Öğüt, okulda unutulmayacak anıları olduğunu anlattı. Herkesin iç içe ve çok samimi olduğunu, hiçbir zaman ayrım yaşanmadığını belirten Öğüt, “Konservatuvara siyaset hiç bulaşmadı, hep uzak kaldı” dedi. Anılarından da bahseden Öğüt, şöyle konuştu: “Konservatuvarın küçük bir sandığı vardı, para biriktirmek için harçlıklarını oraya getirirler yatırırlardı. Mehmet Ali Erbil, öğrencilik zamanlarında Küheylan'ı oynamıştı. Hiç unutamam, müthiş bir performanstı. Zuhal Olcay, Derya Baykal ve Selçuk Yöntem de çok iyi arkadaştı.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kärcher ile bahçe bakımı artık çok keyifli olacak!
  • 25.05.2021 11:08

Kärcher ile bahçe bakımı artık çok keyifli olacak!

Kärcher, bahçe sulama makinelerinde tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak zengin seçe ...

Ankara Devlet Konservatuvarı'na yeni bina!
  • 20.10.2015 10:48

Ankara Devlet Konservatuvarı'na yeni bina!

Türk sanatının fabrikası olan Ankara Devlet Konservatuvarı'na Beytepe'de yeni bi ...

ODTÜ'lü öğrenciler, kot kumaşını yalıtım malzemesi olarak kullanarak ev tasarladı!
  • 14.03.2013 17:19

ODTÜ'lü öğrenciler, kot kumaşını yalıtım malzemesi olarak kullanarak ev tasarladı!

ODTÜ'lü öğrenciler, kot kumaşını yalıtım malzemesi olarak kullanıp tasarladıklar ...

Fazıl Say Bursa Merinos AKKM’de müzikseverlerle buluştu!
  • 26.11.2012 15:08

Fazıl Say Bursa Merinos AKKM’de müzikseverlerle buluştu!

Türkiye’nin ünlü piyanist ve bestecisi Fazıl Say, Merinos AKKM’deki konserinde B ...

Haluk Bilginer'le boşanan Aşkın Nur Yengi'ye Acarkent'teki tripleks villa kaldı!
  • 24.09.2012 09:10

Haluk Bilginer'le boşanan Aşkın Nur Yengi'ye Acarkent'teki tripleks villa kaldı!

Aşkın Nur Yengi ile Haluk Bilginer’in altı yıllık evliliği resmen sona erdi... ...