maritbet girişmaritbet
Ankara Bulvarı trafiğe kapatıldı

Ankara Bulvarı trafiğe kapatıldı

Ankara Bulvarı'nın kapatılması, araç trafiğini olumsuz etkiledi.

Ankara Bulvarı'nın 5. İdare Mahkemesi'nin kararıyla bugün saat 03.00'ten itibaren kapatılması, sabah işlerine yetişme telaşındaki vatandaşların tepkisini çekti.

Ankara Bulvarı'na açılan Etimesgut Hava Hastanesi, Ümitköy ve Çiftlik kavşaklarında, trafiğin yoğun oldu sabah saatlerinde, yolun kapalı olduğu yazısıyla karşılaşan vatandaşların, yolun kapatılması kararının alınmasında etkili olan kuruluşlara serzenişte bulundukları görüldü.

Ulaşıma büyük rahatlık getiren Ankara Bulvarı'nın çok büyük paralara mal olduğunu ve bu paraların kendi ödedikleri vergilerle karşılandığını dile getiren vatandaşlar, yolun bir an önce açılmasını istedi. Yolun kapalı olduğunu gören otomobil sürücülerinin telaş içinde hangi yolu kullanacakları konusunda bilgi almaya çalıştıkları gözlendi.

Ankara Bulvarı trafiğe kapandı

AOÇ imar planları iptal sonrası kapatma

Kavşaklarda çalışan görevliler, zaman zaman itirazlarla karşılaştıklarını ancak mahkeme kararı nedeniyle ellerinden bir şey gelmediğini ifade etti.

Başkentte ulaşımı büyük ölçüde rahatlatan Ankara Bulvarı, 5. İdare Mahkemesinin Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) imar planlarının iptal kararı üzerine kapatıldı.

Ulaşıma kapatılan alanlar, Ankara'nın doğu-batı aksında trafiğin büyük oranda yükünü çeken Ankara Bulvarı'nın yanı sıra, Şaşmaz Bulvarı, Zırhlı Tümen önünde açılan yeni yolun bir bölümü, İstanbul Yolu Çiftlik Kavşağı ile çiftlik içindeki eski hemzemin geçit arasında yapılan viyadüğü de kapsıyor.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Şehir Plancıları Odası, Ziraat Mühendisleri Odası ve Çevre Mühendisleri Odası tarafından açılan dava sonucu 5. İdare Mahkemesi, AOÇ imar planlarını iptal etmişti.

AOÇ güney-batı yönünde yer alan, günde 350 bin aracın geçtiği 14,5 kilometrelik alanı kapsayan Ankara Bulvarı, İstanbul ve Eskişehir yolu, Anadolu Bulvarı, Ümitköy, Bilkent, Sincan, Etimesgut, Şaşmaz, Eryaman ve Batıkent'te oturanların ulaşımını rahatlatmak için yapılmıştı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankara Bulvarı reklam filmi yayında
  • 29.01.2014 13:20

Ankara Bulvarı reklam filmi yayında

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara Bulvarı projesi açıldı. Projenin reklam ...

Ankara Bulvarı trafiğe açıldı!
  • 18.08.2015 09:09

Ankara Bulvarı trafiğe açıldı!

Ankara Bulvarı'nın trafiğe kapatılması kararının yürütmesinin durdurulduğu, yolu ...

Ankara Bulvarı trafiğe kapatıldı
  • 17.08.2015 09:27

Ankara Bulvarı trafiğe kapatıldı

Ankara Bulvarı'nın kapatılması, araç trafiğini olumsuz etkiledi. ...

Ankara Bulvarı'nın kapatılmasına tepkiler sürüyor
  • 15.08.2015 15:14

Ankara Bulvarı'nın kapatılmasına tepkiler sürüyor

Her gün insanlara 40 dakika zaman kazandırdığı belirtilen bulvarın kapatılmasına ...

Ankara Bulvarı trafiğe kapatılacak
  • 11.08.2015 14:37

Ankara Bulvarı trafiğe kapatılacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Orman Çiftliği'nin imar planlarını iptal e ...