maritbet girişmaritbet
Ankara Ankapark ile turizmde zirveye çıkacak

Ankara Ankapark ile turizmde zirveye çıkacak

Ankara'da inşa edilen Ankapark projesini yılda 10 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor

Ankara'ya marka değerine değer katacak, hayallere sığmayan kentte turizm patlaması yaşatacak muhteşem bir park geliyor. Büyükşehir Belediyesi, dünyadaki temapark ve hayvanat bahçeleri arasında ışıl ışıl parlayacak “ANKAPARK”ı hizmete açmak için var gücüyle çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul yolu üzerinde 2 milyon 100 bin metrekarelik arazide inşası süren, eşi benzeri olmayan eğlence olanakları ve yeşil ile iç içe doğal hayvanat bahçesiyle proje aşamasındayken bile büyük ses getiren ANKAPARK'ı Başkentliler de heyecan içinde bekliyor. 
Başkan Melih Gökçek, Başkent'te turizmi patlatacak dev proje ile Ankara'nın marka değerine değer katılacağını söyledi. 
- BAŞKENT, TURİZMDE UÇUŞA HAZIRLANIYOR 
Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Projesi ile Hacı Bayram Cami ve çevresinde inanılmaz bir değişim ortaya koyan Büyükşehir Belediyesi, ANKAPARK ile de dünya çapında ses getirecek, dünyadaki örneklerinin çok üstünde bir temapark ve hayvanat bahçesi projesini hayata geçiriyor. 
Hayallerin ötesinde tasarlanan, son teknoloji oyuncaklar ile donatılan, yeşil alanları heyecanla beklenen, dünyanın en büyük temaparkı ve hayvanat bahçesi “ANKAPARK”ı şehre en kısa sürede kazandırabilmek için büyük çaba veren Büyükşehir Belediyesi, binlerce işçi ve yüzlerce iş makinesi ile hummalı bir çalışma yürütüyor. 
İstanbul Yolu'na paralel 4.2 kilometre uzunluğunda 2 milyon 100 bin metrekare genişliğindeki bir alana kurulacak ANKAPARK ile Başkentliler hem doğal yaşamı kucaklayacak hem de Disneyland benzeri eğlenceli ve muhteşem bir parka kavuşacak. Proje tamamlandığında Ankara, sadece Türkiye'nin değil Ortadoğu'nun da en büyük hayvanat bahçesine sahip olacak. Dünyadaki benzerlerinde en fazla 80 tane oyuncak bulunmasına karşın ANKAPARK, içinde yer alacak toplamda 1217 tane oyuncak ile de farklılığını ortaya koyacak.
- SADECE TÜRKİYE'NİN DEĞİL, DÜNYANIN İLGİSİNİ ÇEKECEK 
ANKAPARK'ın doğuşuna vesile olan süreç, 29 Ekim 1940 yılında hizmete açıldıktan sonra uzun yıllar Ankara halkına hizmet veren Ankara Hayvanat Bahçesi'nin eski cazibesini kaybetmesiyle başladı. Yıllar içinde hayvan barınaklarının deforme olması ve yetersiz kalması, yaz aylarında artan kokuların verdiği rahatsızlık, bakımsızlık gibi nedenler, hayvanat bahçesiyle ilgili yeni projelerin geliştirilmesini zorunlu hale getirdi. Bunun üzerine Başkan Gökçek'in girişimleri ve uzun uğraşıları sonucunda Bakanlar Kurulu kararı ile Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi revize edilmek üzere Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başkent Ankara'ya yakışır yeni ve modern bir alan oluşturulması için proje ön hazırlıkları kapsamında bizzat ülke ülke hayvanat bahçelerini gezdi ve notlar aldı. Başkan Gökçek, izlenimleri ve araştırmaları sonucu arazi üzerinde sadece “Doğal Yaşam Parkı” değil her yaştan insanı eğlendirmeyi hedefleyen, dünyada eşi benzeri olmayan devasa bir park tasarlanmasını istedi.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı da bu talep üzerine Ankara'ya yılda 10 milyon ziyaretçi kazandırması planlanan, dünya çapında ses getirecek “Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam Parkı ve Tema Park” projesini hazırlayarak, uygulamaya geçirdi. Başkentlilerin yeşil alan, eğlence ve dinlenme ihtiyacını karşılamak üzere projelendirilen ANKAPARK arazisinin mevcut Hayvanat Bahçesi kısmında Ankara'nın iklim koşulları göz önünde bulundurularak kışın da faydalanılabilmesi amacıyla çelik yapılı kapalı alanlar da tasarlandı. 
Projeye daha sonra Başkan Gökçek'in twitter üzerinden yaptığı çağrıya verilen öneriler ve paylaşılan twitlerle dünyanın bu en büyük gösteri parkına “ANKAPARK” adı verilmesi benimsendi.
- DEV PROJEYİ FEN İŞLERİ DAİRESİ YAPIYOR
Ankaralıların heyecanla beklediği eğlence parkını, dev projeleri kısa sürede tamamlaması ile ün salan Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı inşa ediyor.
Bine yakın işçi ve yüzlerce iş makinesinin çalıştığı ANKAPARK inşaatı hakkında bilgi veren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ANKAPARK'ın sadece Ankara'da değil, Türkiye'de ve hatta dünyada benzerine rastlanmayan büyük bir eğlence merkezi, dinlenme alanı ve doğal park niteliği taşıdığını söyledi. 
Başkan Gökçek, “Ankara Türkiye'nin Başkenti… Her şeyin en iyisine layık… Türkiye'nin merkezinde olması nedeniyle de yılda en az 10 milyon kişinin ANKAPARK'ı ziyaret etmesini bekliyoruz” diye konuştu.
- “ANKARA'NIN DEĞERİNE DEĞER KATILACAK”
Ankara'nın merkezinde, ziyaretçilerin kendi ilgi alanına göre eğlenebileceği, gezebileceği, aktivitelere katılabileceği bu kadar büyük bir alanın bulunmadığını belirten Başkan Gökçek, rekreatif fonksiyonlar ile birlikte kentsel ihtiyaçlara cevap verebilecek bu parkın, kent için bir çekim noktası haline geleceğini ifade ederek, şunları söyledi: 
“Atatürk Orman Çiftliği ve Hayvanat Bahçesi bölümüyle birlikte 2 milyon 100 bin metrekarelik alanda yer alacak ANKAPARK sayesinde hem Ankara'nın değerine değer katılacak hem de bu proje ile çok büyük bir eksiklik giderilmiş olacak. 
Proje iki bölüm olarak tasarlandı. Bunlar ‘tema park' ve ‘doğal yaşam parkı' bölümü… Eski Hayvanat Bahçesi'nin olduğu yerden Anadolu Bulvarı'na kadar olan arazide inşaatına başlanan tema parkımız toplamda 1200 dönümlük bir alandan oluşuyor. İçerisinde 278 dönümlük otopark alanı mevcut.
İkinci bölüm ise yeni açtığımız Ankara viyadüğüyle ayrılan, eski Bowling salonundan Toptancı hale kadar uzanan 940 dönümlük Doğal 
Yaşam Parkı... Önceleri 350 dönüm olan hayvanat bahçesi, eski yerinde 26 çeşit hayvan barındırıyordu. Yeni yapacağımız alana iki yıllık süreç içerisinde yaklaşık 200 tür hayvan getirmeyi planlıyoruz.”
- ANKAPARK'TA NELER VAR?
Başkan Gökçek, ANKAPARK'taki lunapark benzeri tema parkın iki bölümden oluşacağını vurgulayarak, 100 bin metrekare büyüklükteki “Kapalı Oyun Bölümü”nde 10 farklı alan bulunacağını söyledi. 
Kapalı bölümlerde neler olduğunu ise Başkan Gökçek, şöyle sıraladı:
“Bu alanlarda 5 bin metrekarelik Lazer-Tag çadırı, 10 bin metre karelik atari çadırı, 10 bin metrekarelik dinozor ormanı çadırı, 5 bin metrekarelik dinozor müzesi ve 5 bin metrekarelik içinde sinemaları da barındıran dinozor restorantı çadırımız var. 
Lazer-Tag çadırımızda, en az 10'ar kişiden oluşan dörtlü gruplar savaş yapabilecek. Özellikle çocuklar çok eğlenecek. Çocukluğunu yaşayamamış büyüklerin de ilgisini çekeceğini düşünüyoruz.
Yetişkinler için kapalı 10 bin metrekarelik bir alanda da kışın yararlanabilecekleri bir oyun alanı yapıyoruz. Aynısını yine küçükler için de yapıyoruz. Küçük ve genç neslin yararlanabileceği oyun çadırımız ise 10 bin metrekare. Kapasitesine göre içinde 300-400 oyuncak yer alacak. Bu çadırın içerisinde araba yarışları, motor yarışları, sanal boks atarileri, uzay savaşları gibi çok çeşitli oyuncaklar yer alacak.
Dinozor Çadırında ise Dinozor Ormanı yanında Dinozor Kafeteryası, Dinozor Müzesi olacak.
Ankara Sineması Çadırımızda ise Ankara'nın tarihi kültürel varlıklarını konu olan bir film oynatılacak. Ayrıca Universal stüdyoları dediğimiz özel sinemalarımız var. Ayrıca 14 tane küçük sinema var.
Bunların hepsini birleştirdiğinizde 100 bin metrekarelik dev bir kapalı alan elde ediyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde böylesine kapalı oyun alanları yok.”
Başkan Gökçek, teknoloji harikası kapalı alanların çevrelerinin ANKAPARK'a uygun temalarla işlenerek, görsel bir zenginlik sunulacağını anlattı. 
- ROLLER COASTER DÜNYADA EN BÜYÜKLER ARASINDA…
Bütün bunların yanı sıra ANKAPARK'ın en çok dikkat çeken özelliklerinden birinin de roller coaster olduğunu, parka 14 tane roller coaster kurulacağını anlatan Başkan Gökçek, en büyük iki tanesinin 35 metre ve 48 metre yükseklikte olacağını belirtti. 
Dünyanın en büyüğü olan Disneyland'da bile roller coaster sayısının 5'i geçmediğine dikkat çeken Başkan Gökçek, şu bilgileri verdi: “Roller Coasterlar Anadolu Bulvarı kenarında 10 bin metrekarelik bir alanda kurulacak ve en uzunu 900 metre ray uzunluğuna sahip olacak. Dünyada daha uzun coaster var ama 10 burgu yapan Çin'deki roller coaster'dan sonra ikincisi de bizde oluyor. 35 metre yüksekliğe sahip Roller Coaster'ın parçalarını İsviçre'den getirdik. Coasterların temeli atıldı, montajı da çok yakında başlayacak. Adrenali yüksek, heyecan dolu bu Roller Coaster içindeki yolculuk ise ortalama üç dakika sürecek.” 
- 100 BİN METREKARELİK GÖLET VE DEV FISKIYE
ANKAPARK'ta 100 bin metrekarelik gölet ve dev fıskiye bulunacağını anlatan Başkan Gökçek, bu göletin Ankaralıların suya olan hasretini bir nebze olsun gidereceğini dile getirdi. Başkan Gökçek, bu gölete ek olarak parkta muhteşem bir su, ışık ve lazer gösterisinin de yer alacağını kaydetti. Gösteriyi sunacak 
fıskiye sisteminin 209 metre uzunluğunda olduğu bilgisini veren Başkan Gökçek, görsel bir şölen izleme imkanı verecek gösteride 120 metre yüksekliğe su atılabileceğini dile getirdi.
Başkan Gökçek, “Aynı zamanda, yaklaşık 50 metre yüksekliğe çıkan tam göletin ortasındaki bir adada hareket eden uçan adamız; parkı farklı açılardan gözlemleme imkanı sunacak” dedi. 
Başkan Gökçek, Jet Ski Coaster'ın ise 100 bin metrekarelik dev göletin yanında kurulacağını, bunun da parka ciddi anlamda güzellik katacağını vurguladı. Başkan Gökçek, su temalı eğlencelere ek olarak 10 bin metrekare rafting alanı, 48 metre yüksekliğinde dünyanın en yüksek su temalı eğlence ünitesi ile çocuklar için yaz-kış suda oynayabilecekleri bir alan yapacaklarını belirtti. 
- 7 METRE YÜKSEKLİĞİNDE TRANSFORMERSLAR…
Parkın içinde yer alacak transformerslarla ilgili de bilgi veren Başkan Gökçek, şunları söyledi: “Öncelikle transformersların sergileneceği bir merkezimiz olacak. Burada yaklaşık 35 tane Transformers'ın olduğu bir bölüm ve o bölümde 5 tane büyük Transformers, yanında da 30 tane irili ufaklı 2 metreden 7 metre yüksekliğe kadar büyüklüklerde Transformerslarımız olacak.” 
- DİNOZORLARLA TARİH ÖNCESİNE YOLCULUK
ANKAPARK'ta çocukların ilgisini çekecek bir başka alanın ise dinozor oyun grubu olacağını ifade eden Başkan Gökçek, iç ve dış mekanlarda konumlandırılacak değişik modellerde 240 adet dinozor maketinin bulunacağını dile getirdi. 
Çadırın dışında ise ziyaretçileri dünyanın en büyük dinozorunun karşılayacağını belirten Başkan Gökçek, bu dev dinozorun 70 metre uzunluk ve 21 metre yükseklik ile Guinness Rekorlar kitabına girmeye aday olacağını vurguladı. Bunun yanı sıra 40 metre uzunluğunda 15 metre yüksekliğinde bir de T-Rex türü dinozorun parkta yer alacağını anlatan Başkan Gökçek, irili-ufaklı toplam 240 tane dinozor maketinin ANKAPARK'ta her yaştan ziyaretçinin ilgisini çekeceğini söyledi.

- KENTİN YENİ OKSİJEN KAYNAĞI OLACAK

Başkan Gökçek, Ankara'ya yepyeni bir eğlence merkezi kazandıracak ANKAPARK'ın, aynı zamanda kentin yeni bir oksijen kaynağı olacağını ifade etti. ANKAPARK'a yurtdışından getirilmeye başlanan 150 bin boylu dev ağacın dikileceğini kaydeden Başkan Gökçek, çevre düzenlemesi ve peyzajı ile de parkın ziyaretçilere görsel bir şölen sunacağını dile getirdi. 
Parkın sınırından geçen Ankara Çayı'nın ise kolektöre aktarılacağını bildiren Başkan Gökçek, “İşin en önemli kısmı alt yapısı. Yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlayan üst yapının altında çok büyük işler bitirildi. Su, kanalizasyon, doğalgaz, yağmur suyu en önemlisi de elektrik donanımının çoğu yapıldı” diye konuştu.
- GİRİŞ KAPISI İLE DE ANILACAK
ANKAPARK'ın aynı zamanda giriş kapısı ile de anılacağını kaydeden Başkan Gökçek, heybetli yapılar ile ilgili de şu açıklamayı yaptı: “Giriş kapısı, parkı direkt olarak ifade eder, yaptığınız parkı da simgeler. ANKAPARK giriş kapısı ile de anılacak. Parkımızın en güzel yerlerinden bir tanesi giriş kapımız olacak. Kapı, 35 metre yüksekliğinde inşa edilecek ve Türkiyemizin; Selçuklu'dan ve Osmanlı'dan bugüne kadar gelmiş, değişik güzelliklerini yansıtacak. Kapımızın 100 metre genişliği, 35 metre yüksekliği ve 10 bin metrekareye yakın kapalı alanı bulunacak. Konya'dan Mevlana motifi olacak, Diyarbakır'dan Selçuklu zamanı eserleri olacak, Erzurum Çifte Minare olacak, Yakutiye Medresesi'nden bir bölüm olacak, hepsinden birer bölüm yer alacak. Ziyaretçiler, çeşitli zenginliklerimizle donatılmış heybetli bir saray içerisinden geçerek ANKAPARK deneyimine başlayacak.”
- 6 BİN ARAÇLIK OTOPARK
ANKAPARK'ın girişine 278 bin metrekarelik bir alanda yaklaşık 6 bin 500 araçlık otopark planladıklarını belirten Başkan Gökçek, ulaşım için iki tane de teleferik bağlanacağını kaydetti. 
İvedik Metro İstasyonu'ndan direkt ANKAPARK'a 3.2 km uzunluğunda bir teleferik geleceğini ve o noktadan da otoparka ulaşım için 3.7 km uzunluğunda bir başka teleferik yapılacağını ifade eden Başkan Gökçek, ziyaretçilerin teleferikle gelirken Hayvanat Bahçesi içindeki hayvanları da izleyebileceklerini dile getirdi. 
Parkın içerisinde farklı ulaşım araçlarının olacağına değinen ve bunlardan birinin Shuttle Bus olacağını kaydeden Başkan 
Gökçek, “Shuttle Bus, turuna otopark alanımızdan başlayacak. Ankara viyadüğü ile ayrılan iki kısım arasında bağlantıyı sağlayacak. Ziyaretçileri bir uçtan bir uca taşıyacak” dedi. 
Başkan Gökçek, ANKAPARK alanı içinde 5 km ray uzunluğunda bir “kara tren”in de yer alacağını söyleyerek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Trenimiz 320 kişilik, 4 tane katardan oluşacak. ANKAPARK'ta Mono Ray da olacak. Lunapark ve dinlenme alanlarını gezmek istemeyip Doğal Yaşam Parkı'na gitmek isteyen ziyaretçiler, Monoray'ı kullanarak direkt olarak parka ulaşabilecek. Monoray, 168 kişi taşıma kapasitesine sahip olacak.”
- “HAYVANLAR DAHA İYİ VE SAĞLIKLI ÇEVREDE OLACAK…”
Eski Hayvanat Bahçesindeki hayvanların bir kısmının çevre illerdeki hayvanat bahçelerine gönderildiğini ifade eden Başkan Gökçek, bazılarını sürekli olarak, bazılarını da geri almak şartıyla teslim ettiklerini kaydetti. Ağırlıklı olarak, hayvanları Kayseri, Gaziantep, İzmir, Darıca Hayvanat bahçelerine gönderdikleri bilgisini veren Başkan Gökçek, şöyle konuştu:
“200'e yakın türe hem kapalı hem de açık barınak hazırlıyoruz. Şu an projeleri başladı. Projenin bir teması da olacak. Alanlar kıtalara ayrılacak, mesela Asya, Afrika gibi… Hayvan yaşam alanları bu kıtaların özelliklerini yansıtacak şekilde olacak. Projeleri biter bitmez yapım aşamasına geçeceğiz. Örnek vereyim kuşlarla ilgili 10 bin metrekarelik bir kafes yapıyoruz. Aslanlarla ilgili, kaplanlarla ilgili safari bölümü olacak. Hayvanlar daha serbest olacak. Hayvan Hastanemiz bulunacak. Gelişme alanları olarak bıraktığımız geniş bir alanımız yer alacak. Hayvanların yaşam alanları, eski barınaklarından çok çok daha iyi bir durumda düzenlenecek. Biz Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği (EAZA) ile çalışıyoruz. Her hayvan her yerde olmaz. Dünya çapında bir doğal yaşam parkına sahip olmak istiyoruz.”
- “ANKAPARK ANKARA'NIN GELECEĞİ”
ANKAPARK'ın ana ulaşım arterlerine yakın bir mesafede, kolay ulaşılabilir bir konumda, açık yeşil sisteme hizmet edebilecek avantajda, kent merkezi sayılabilecek bir konumda, toplu taşıma ve özel ulaşım imkanlarına sahip bir noktada olduğuna dikkat çeken Başkan Gökçek, Yüksek Hızlı Tren ağının da merkezinde yer alan Ankara'da ANKAPARK'ın, kentin 30-40 yıllık geleceği olduğunu ifade etti.
Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ankara'da bir ilki gerçekleştirmek istiyor ve bunu da yapıyoruz. 4 ay boyunca dünyanın her yerindeki bütün tema parkları, hayvanat bahçelerini teknik ekibimizle beraber tek tek gezdik. Oralarda gördüğümüz en güzel şeyleri not ettik ve geldikten sonra da projelerini hazırlattık. Bunların hepsinin üç-dört aylık bir planlamanın ardından yapımına başladık. Bu projemiz tamamlandıktan sonra hem Türkiye'nin hem de Dünya'nın en güzel tema parklarından biri olacak iddiasını taşıyoruz. Sadece Türkiye'den değil Ortadoğu ve Avrupa ülkelerinden de bu parkımızı gelip ziyaret edecekler. Burada keyifli zaman geçirmek isteyen çok sayıda turistimiz olacak.”
Büyükşehir olarak yol, su, kanalizasyon hizmetleri kadar turizm yatırımlarına da aynı önemi verdiklerine dikkat çeken Başkan Gökçek, “Biz buranın parasının yeniden çıkmasını falan beklemiyoruz, biz buranın turizme katkısını bekliyoruz. İnanıyorum ki buranın yakınlarına bir iki sene içerisinde dört-beş tane otel yapılacak. Bu oteller yapılmadan buranın beslenmesi mümkün değil. Biz projemize şöyle bir şey de koyduk. Yakın mesafelere oteller kurulursa oradan teleferikle direkt buraya bağlayacağız” diye konuştu. 
Parkın içindeki aktivitelerden yararlanmanın da Dünyadaki benzerlerinden çok daha ucuz olacağı müjdesini veren Başkan Gökçek, şunları söyledi: “İşletme tamamen Büyükşehir Belediyesi'ne ait. Paris'tekini düşünün bizdekinin aşağı yukarı oyuncak adeti itibarıyla söylüyorum, 20'de 1'i kadar. Oraya 70 Euro'ya giriyorsunuz. Orantıya vurmak gerekirse oyuncak adedine göre buraya girişin 1400 TL olması gerekir. Ama biz ‘halkımız burayı görsün, sevsin, eğlensin' diye 50 TL dolayındaki bir rakamla başlamak istiyoruz. Biletini alacak, içeri girecek, her şeye bedava binecek. Her şeyden faydalanacak ama yemesi içmesi hariç. 
Giriş kapasitesi sınırlı olan 1-2 yer, belki ekstra paralı olabilecek, mesela su olan yeri muhtemelen paralı yapacağız. Onun nedeni de şu, içeride aynı anda 350-500 kişi, çoluk çocuk olacak, büyük bir hücum olacak, sıra olacak. İşin içinden çıkamayacağız. Bu tip işler insanlar arasında münakaşaya, münazaraya da neden oluyor. O tip yerlere mesela ekstra para koyacağız. 
Ama Roller Coaster'a sıraya gir, 10 defa bin, ekstra ücret yok ama sırayı bekleyeceksin. Avrupa'da da, Amerika'da da öyle, 1 saat, 1.5 saat kuyruğa girersiniz.” 
Hızla devam eden ANKAPARK inşaatında Mart ayı başında kapalı alanların tamamlanacağını ifade eden Başkan Gökçek, gelecek sene sonu itibariyle de Parkın tamamının bitirilmesinin hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ankapark'ın animasyon filmi bile adrenalin dolu!
  • 12.05.2015 14:19

Ankapark'ın animasyon filmi bile adrenalin dolu!

Ankara'da inşası devam eden Ankapark projesinin tanıtım filmi dahi heyecanlandır ...

Bilkent Center'da workshop başlıyor
  • 08.02.2021 17:22

Bilkent Center'da workshop başlıyor

Bilkent Center, ünlü ressamlar Bolotbek ve Umut Mambetov’u ağırlıyor. 8-12 Şubat ...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 20 müfettiş yardımcısı alacak
  • 20.10.2020 09:38

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 20 müfettiş yardımcısı alacak

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce 20 müfettiş yardımcısı istihdam edilecek. ...

ANKAPARK 2000 kişiye iş sağlayacak
  • 22.11.2018 17:22

ANKAPARK 2000 kişiye iş sağlayacak

Avrupa’nın en büyük tema parkı olma özelliğini taşıyan ANKAPARK’ın açılışı için ...

Ankapark’ta açık otopark üzerine GES kuruluyor
  • 20.11.2018 12:22

Ankapark’ta açık otopark üzerine GES kuruluyor

Ankara'nın dev eğlence merkezi Ankapark’taki açık otoparkın üzerine kurulan güne ...