maritbet girişmaritbet
Ankapark Ağustos 2016'da açılacak!

Ankapark Ağustos 2016'da açılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ankapark projesindeki oyuncuklar güvenlik testinden geçti. Açılış Ağustos 2016'da

Yapımı Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen ve dünyanın en büyük "tema parkı" olarak planlanan ANKA Park projesinde sona yaklaşıldı. Parkın, 2016'nın Ağustos ayında açılması öngörülüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi yenileme alanında, Haziran 2013'te başlayan inşaatın hızla sürdüğünü söyledi. 

Üçpınar, 100 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 1 milyon 200 bin metrekare alan üzerinde yapımı süren parkın, bu özelliği ile "dünyanın en büyük tema parklarından biri" olduğunu dile getirdi. 

Parkta, dünyada bir örneği daha olmayan "dijital oyun çadırı" ile 5 bin metrekarelik alanda lazer oyun alanı kurduklarını belirten Vedat Üçpınar, ayrıca 550 atari oyun makinesi, oyuncak ve kafeteryadan oluşturulan alanın iç çalışmalarının bittiğini kaydetti.

Tamamlandığında Ankaralıların dünyadaki en çok oyuncağa sahip parka kavuşacaklarını anlatan Üçpınar, oyuncakların tamamının güvenlik testlerinden geçtiğini aktardı. 

Oyuncakların güvenliğinden işletmeci firmaların sorumlu olacağını ifade eden Genel Sekreter Yardımcısı Üçpınar, "Oyuncakların tamamı güvenlik testlerinden geçti. Oyuncaklar herhangi bir tehlike karşısında kendisini otomatik kilitleme özelliğine sahip. Bu nedenle parktaki güvenlik en üst seviyede olacak" dedi.

"Yazlık" ve "kışlık" şeklinde planlanan parkın yılın tamamında açık olacağına işaret eden Vedat Üçpınar, "84 bin metrekare kapalı alanda dinozor çağı ile ilgili aktivite alanı, müze ve çocuk oyun alanı oluşturuyoruz" diye konuştu.

Teleferik ile metro bağlantısı

Alana 100 bin ağaç dikildiğini, park tamamlandığında ise toplam ağaç sayısının 250 bine ulaşacağını bildiren Üçpınar, tema parkta teleferik ile metro bağlantısı ve hızlı tren hattı olacağını ifade ederek, bölgede 6 bin 700 araçlık otopark alanı oluşturulduğu bilgisini de verdi.

Dünyadaki benzer tema parklarda giriş ücretinin 70 dolar civarında olduğunu söyleyen Vedat Üçpınar, ANKA Park'ta ise giriş ücretinin, bu rakamın çok altında planlandığını ifade etti.

Üçpınar, "Gençlik Parkı'nda 10 oyuncağa binin, ödeyeceğiniz para en az 60 lira. ANKA Park'ta giriş ücretinin 60 lira olduğunu varsayalım, bu ücreti verdiğinizde bin 217 aktivitenin tamamından yararlanabileceksiniz" şeklinde konuştu.

10 milyon turist hedefi 

ANKA Park'ın başkent turizmine önemli bir ivme kazandıracağını savunan Vedat Üçpınar, ilk etapta yıllık 5 milyon turist çekmeyi hedeflediklerini bildirdi. 

Bu rakamın birkaç yıl içerisinde 10 milyona çıkmasını umduklarını belirten Üçpınar, "İstanbul'dan, Konya'dan, Eskişehir'den ve daha birçok ilden ANKA Park'a ziyaretçiler bekliyoruz. Yurt içinden ziyaretçilerin yanı sıra özellikle Arap ve Rus turistler de gelecek. Park, Türkiye ekonomisine ciddi bir gelir getirecek" değerlendirmesinde bulundu.  

Bazı mimar ve çevre odaları tarafından projenin durdurulmasına yönelik davalar açıldığını da hatırlatan Genel Sekreter Yardımcısı Üçpınar, "Bizi şu an durdurabilecek hiçbir meslek odası yok. Çünkü, ellerinde herhangi bir resmi belge, mahkeme kararı yok. 2016 Ağustos ayına kadar projeyi bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Vedat Üçpınar, ANKA Park'ta 5 bin kişinin istihdam edileceğini de sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Melih Gökçek'in gözdesiydi! Ankapark'ın sonu ne olacak?
  • 15.06.2018 01:38

Melih Gökçek'in gözdesiydi! Ankapark'ın sonu ne olacak?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ankapark projesinin işl ...

Ankapark Ağustos 2016'da açılacak!
  • 14.11.2015 12:58

Ankapark Ağustos 2016'da açılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ankapark projesindeki oyuncuklar güvenlik testi ...

Ankara Ankapark için 783 milyon lira harcandı!
  • 12.05.2015 14:09

Ankara Ankapark için 783 milyon lira harcandı!

Ankara'da inşa edilen ve dünya listesine şimdiden adını yazdıran Ankapark için b ...

Ankara Ankapark ile turizmde zirveye çıkacak
  • 10.02.2014 13:39

Ankara Ankapark ile turizmde zirveye çıkacak

Ankara'da inşa edilen Ankapark projesini yılda 10 milyon kişinin ziyaret etmesi ...

Ankara'nın ana arterlerinden biri olan Konya Yolu genişletiliyor!
  • 15.04.2013 08:26

Ankara'nın ana arterlerinden biri olan Konya Yolu genişletiliyor!

Başkent’in ana arterlerinden birisi olan Mevlana Bulvarı’nın(Konya Yolu) AŞTİ- E ...